Skip to content
20 reacties
1445 weergaves

Voor en nadelen van lang zijn

Zelf ben ik behoorlijk lang en ondervind daar heel wat voor en nadelen van. Vanaf mijn 10e begon ik hard te groeien. Op m’n 12e was ik 1.76 m en had toen maat 44. Mijn piemel was toen stijf 17cm. Ik was toen de langste van de school. De schoolarts zij dat ik vroeg in de pubertijd was en dat ik niet veel meer zou gaan groeien. Ik zou volgens hem ongeveer 1.85 m worden, net als mij vader. In de jaren daarna kreeg ik een enorme groespurt. Op m’n 15e was ik al 2 meter. Doordat ik toen al in de pubertijd zat was het niet meer mogelijk om groeiremmers te nemen. Vervolgens kreeg ik nog een groeispurt. Nu ben 2.14 m lang en heb maat 49 schoen. Mijn piemel is nu stijf 24cm lang. Nadat ik de 2 meter voor bij ging begon ik me echt een reus te voelen en werd het soms irritant. Zo moet ik altijd bukken als ik een deur door ga en soms kan ik in een ruimte met een laag plafond niet eens rechtop staan. Ook heb ik altijd beenruimte te kort als ik met de auto, de trein of het vliegtuig ga. Kleding kopen is ook vaak een ramp. Een gewone broek is bij mij al gauw een driekwart broek en een gewoon T-shirt komt bij mij vaak tot aan mijn navel. Ik moet daarom altijd naar een kledingzaak voor lange mensen. Tevens is het lastig om leuke passende schoenen te vinden en kan ik alleen boxershort met lange pijen dragen anders komt mijn piemel er onder uit. Ondanks dat is het toch leuk om lang te zijn. Je hebt altijd een goed overzicht, ze gaan niet gauw een gevecht met je aan en je krijgt veel aandacht van meiden die met je op de foto willen. Ik vraag me af zijn er meer jongens die voor en nadelen van lang zijn ondervinden en klopte bij jullie de lengte voorspelling van schoolarts?

20 jaar
6 jaren geleden

20 Reacties

  • @j12 Inderdaad het is aannemelijk dat als je vader, oom en opa dezelfde lengte hebben dat jij ook ongeveer zo lang zult worden. Het hoeft alleen niet altijd iets te zeggen. Bovendien is onze voeding beter dan vroeger waardoor we ook langer worden. Normaal is het zo dat een jongen van 12 nog zo’n circa 20 cm tot 40 cm groeit. Ik was op m’n twaalfde kleiner dan jij, ik was 1.76cm wat ookal vrij lang was. In tegenstelling tot de verwachting van de schoolarts groeide ik tussen mijn 12en en mijn 18e nog zo’n 38 cm. De kans is het grootst dat je net zo lang wordt als je familieleden maar er bestaat ook een kans dat je een stuk langer wordt dan hen. Maak je maar vooral geen zorgen het is best wel leuk om zo lang te zijn.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • @j20 mijne is 22cm en ik ben 1.85 hahaha jouwe is nice groot man

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • J@20. Ik hoop niet dat ik langer wordt dan mijn vader. Maar kan ik veel langer worden? Mijn opa, ooms en een neef zijn ook niet langer. Mijn broer groeit nog wel maar niet zo snel meer. Hij is 15.

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • @j12 als je nu al 1.90m bent dan ga je zeker net zo lang worden als ik (2.14m) of nog wel langer. Wat mooi dat je je lengte zo goed kan gebruiken als keeper en dat je er niet mee gepest wordt. Jaloerse jongens zijn er vrijwel altijd. Goed te horen dat je je niet schaamt als je een stijve hebt. Ik schaamde me op jou leeftijd wel een beetje voor mijn piemel en mijn lengte. De mijne was toen ook al 17 cm. Nu is hij stijf 24 cm. Ik verwacht dat jou piemel ook zo rond de 25 cm zal worden.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Lang zijn lijkt me zo fijn hahah, je lijkt altijd gewoon slanker en kleding staat mooier enzo. Ik ben maar 1.60... Hahaha :(

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Weet jij het? Mijn familie is helemaal lang. Mijn vader is 2 meter 7, mijn moeder is ook1.90, mijn broer is ook 2 meter.

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • @j12 hoe kan jij 1.90 nu al zijn?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ben 1.90 lang en weeg 70 kilo. Ben altijd lang geweest. Ze noemen me weleens lange maar verder valt het wel mee. De lengte is handig voor mij als keeper. Sommige oudere jongens zijn jaloers op mij. Mijn lul is slap 8 cm en stijf 17 cm. En schaam me niet als ik een stijve heb

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Lang is lekker. Zoek even op YouTube naar Randy Newmans song Short people got no reason to live. Zegt alles.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben nu 1,92 meter en groei nog steeds 3/4 millimeter per maand. De arts zei tegen mijn ouders: hou er rekening mee dat ze weleens 2 meter lang kan worden. Dat haal ik niet, een andere arts zei laatst tegen mij dat er nog een kleine 2 centimeter bij kunnen komen. Heb tussen mijn 12de en 14de een groeispurt gehad waar ik in 17 maanden 41 centimeter langer werd. De meeste mensen schatten mij ook een jaar of 4/5 ouder dan mijn 17 jaar. Heb anderhalf jaar een vriend die nu 24 jaar en 2.11 meter lang is. Maar het lijkt wel of de jeugd steeds langer wordt, zowel jongens als meiden.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb er nu nog niet zoveel last van, ik ben nu 1,95m. Maar ik besef ook pas dat ik lang ben als ik in bijv. een winkel een lang persoon zie en als ik er naast sta, dan ben ik toch nóg groter.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • J21 Wat fijn te horen dat er meer lange jongens zijn die deze problemen ervaren. Bedankt voor de tip. Ik ga binnenkort eens kijken of er iets voor mij tussen zit.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Hallo, Ik ben zelf 2 meter en ik herken me ook wel in deze problemen, voor de kleding kun je Girav en Jeansgek eens proberen. Die hebben veel voor lange (dunne) mannen.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik vind lange jongens echt nice aangezien ik al 1.85 ben. Vaak zijn jongens kleiner of even groot al mij

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • J17 Ja de dokter heeft hem weleens gezien. Hij zij dat een piemel van slap 20cm inderdaad groot is maar, normaal voor een jongen van mijn lengte. Wel is het zo dat bij mij een piemel van 20cm minder groot lijkt dan bij iemand van 1.80m. Ik krijg altijd veel bekijks als ik met andere jongens onder de douche sta. Dit is niet alleen vanwege mijn grote piemel maar ook vanwege m’n lengte. Regelmatig krijg ik ook jaloerse of vervelende opmerkingen van kleine jongens of met een kleine piemel. Zij voelen zich dan extra klein als ze naast mij staan. Ik laat het altijd langs me heen gaan. Ik vind het gemeen om ze op hun uiterlijk aan te vallen. Zij kunnen er immers niks aan doen net als ik er niks aan kan doen dat ik zo lang ben.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • @J20 ... 20cm slap ... waaauw. Dat is langer als de meeste van ons hier stijf. Krijg je geen starende blikken onder de douche van andere mannen? Heeft een dokter dat al eens gezien?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben j15 van hier boven, 20 cm is zeker groot, ik kan begrijpen dat het erg vervelend is als je piemel zo vaak er uit valt.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Inderdaad J17 1.87m is een mooie lengte en een piemel die stijf 15cm is een mooi formaat. J15 maak je geen zorgen over je lengte die groeispurt komt zeker. Om antwoord te geven op je vraag mijn piemel is slap 20cm en heeft bij een normale boxershort de neiging om er onder vandaan te komen.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik had eerst het omgekeerde probleem dat ik lang de kleinste van de klas was ... overal. Maar 1m50 op mijn 14 en vanonder 3cm slap en 8cm stijf. Was niet leuk onder de douches met leeftijdsgenoten die meestal al puberden. De schoolarts was dan ook lang aan het controleren of ik wel gestart was met puberteit. Mijn balletjes meten en betasten en mijn kleine piemel bekijken. Moest naar specialist met mijn ouders omdat beter te bekijken. Tegen dat die afspraak kon doorgaan had ik al wat eerste haartjes gekregen. Beschamend wel, de dokter die dan uitgebreid begon uit te leggen tegen mijn ouders dat ik nu wel zou groeien terwijl hij mijn ballen tussen zijn vingers had. Kwam ook snel in groeispurt. Nu 1m87 en 8cm slap en 15 stijf. Goed genoeg :) 2meter14 lijkt me net te veel.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik zelf ben maar 1,70. Ik zou graag wat langer zijn want de meeste mensen van mijn klas zijn rond de 1,75 en de 1,80, zelf ben ik stijf 14 cm, dat vind ik wel groot zat, maar je zegt dat als je normale boxers draagt je piemel er uit valt? hoe groot is je piemlel als hij slap is?

    15 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten