Skip to content
8 reacties
732 weergaves

Besnijdenis ?

Hallo mensen,

Ik heb denk ik een besnijdenis nodig, mijn voorhuid gaat nooit naar achter als die stijf is en als die niet stijf is kan ik hem wel naar achter doen maar zit het wel heel strak en doet het een beetje pijn. Ik heb alleen een vraag hierover aan alle mensen die besneden zijn. Hoe voelt het en al helemaal hoe voelt het de eerste paar dagen, weken of maanden? Ik ben namelijk heel bang voor een operatie maar ik heb het wel nodig voor mijn seksleven. Ik hoop dat mensen me wat meer info kunnen geven hier!

Bedankt!!

16 jaar
6 jaren geleden

8 Reacties

  • Ok ik respecteer alle meningen over wel of niet vrijwilligheid rond besnijden. Maar hou discussie zuiver dus ga niet hoe ze het Afrika doen gebruiken om het besnijden zelf "verminken" te noemen. Als iemand er voor kiest OK, des te beter. belangrijkste is dat het onder goede medische omstandigheden gebeurt, zoals in NL als je het in een ziekenhuis of kliniek laat doen.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben tegen het onvrijwillig en niet, medisch, noodzakelijk besnijden. Dat moet iedereen zelf op redelijk volwassen leeftijd beslissen.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben het er niet mee eens dat het besnijden van jongens verminken is. Het voorbeeld over meisjesbesnijdenis is niet relevant, aangezien dat niets met de vraag van de topicstarter te maken heeft. Begin dan s.v.p. daar zelf een topic over. Zelf ben ik zoals ik eerder geschreven heb op mijn veertiende besneden. Ik heb daar zelf voor gekozen en ben niet gedwongen door mijn ouders. Wel waren zij bereid om de kosten daarvoor te betalen. Medische noodzaak of niet, ik vind dat je daar zelf de keuze in mag maken. Van andere jongens die ook besneden zijn heb ik nog nooit gehoord dat ze zich verminkt voelen. Een vriend van me is besneden omdat hij hetzelfde probleem had als de topicstarter en die is daar nu zeer gelukkig mee.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • ik heb geen probleem met besnijden om medische redenen maar ben tegen besnijden om cosmetische of traditionele redenen.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • besnijden is verminken, kijk maar naar de meisjes die gedwongen worden hun schaamlippen te besnijden in afrika voor de ganse gemeenschap, ze tieren van de pijn terwijl de besnijder in trance is , afschuwelijk;alles wat aan je lijf zit heeft zo ook de voorhuid en het is lekker te trekken als je voorhuid hebt, het gevoel, tenzij het niet anders kan dat her moet ingegrepen worden maar dan door bekwamen mensen zoals chirugen en niet zoals in afrika, bangelijk daar en mensen getekend voor hun leven

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Min of meer zelfde ervaring als jongen van 16 hierboven. Je kunt gewoon al dan niet via je huisarts (ivm verzekering) een afspraak maken bij een besnijdeniscentrum. Het is een operatie van een half uur/drie kwartier. Eerste verdovingsprikken en de eerste dagen na de operatie zijn even vervelend omdat je pik gezwollen is. Gaat vanzelf over. Paar weken ongemak maar als ik zo lees, zul je er daarna alleen maar gemak van hebben. Even doorbijten dus. Na een half jaar ben je aan je "nieuwe" pik gewend en kun je "los"!

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben op mijn 14e besneden. De besnijdenis vond plaats onder plaatselijke verdoving. Je krijgt eerst een paar injecties onder in je piemel, waardoor die gevoelloos wordt. Het besnijden op zich merk je niet veel van; ik zag op een gegeven moment dat mijn voorhuid op een schaaltje lag en toen wist ik dat ik besneden was. Het hechten daarna was wel wat gevoeliger. Daarna kreeg ik ook nog wat pijnstillers voor mee te nemen. Eerst lijkt de wond nog wat eng en kan nog wat zwellen. Ik kon wel meteen daarna gewoon weer plassen. Ik heb de eerste periode een tok gedragen om te voorkomen dat ik ergens tegenaan zou stoten en het misschien weer kon gaan bloeden. De hechtingen lossen vanzelf op na een paar weken en herstelt de wond verder. Ik heb me na de besnijdenis zo’n drie weken niet afgetrokken. Maar de eerste keer daarna was het klaarkomen zeer heftig. Je hebt er dus een paar weken wat last van, maar ik ben blij dat ik besneden ben en het heeft geen nadelen. De jongens die ik ken en ook besneden zijn, hebben er geen problemen mee. Wist je overigens dat in Amerika de meeste jongens meteen na de geboorte al besneden worden? Daar doen ze het uit voorzorg om latere medische problemen te voorkomen.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • ga eens met je huisarts praten en kijk eens op het internet onder besnijdenis.

    17 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten