Skip to content
42 reacties
3952 weergaves

Niet masturberen

Zijn er eigenlijk ook jongens die niet masturberen? En waarom doe je dat niet

16 jaar
7 jaren geleden

42 Reacties

  • Ik trok niet af tot ik in de grote vakantie voor de eerste keer een natte droom had. Mijn broertje aan het gieren en lachen maar mama zij dat zijn beurt ook nog wel zou komen en dat ik er wel vlug achter zou komen hoe dat die natte dromen gestopt kunnen worden, en dat het ook geen probleem is als ik dat doe want het is normaal. Aftrekken dus. Mijn beste vriend wist ik dat hij het altijd deed, dus aan hem gevraagd en nu doe ik het ook iedere dag. Mijn broertje ook maar bij hem komt er nog niets uit maar hij kan niet wachten tot er wel iets gaat uitkomen. Ik kan me zelfs niet voorstellen dat ik een dag moet overslaan want zo fijn is aftrekken!

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Niemand van al degenen die hier gereageerd hebben schijnt te weten, dat regelmatig masturberen op termijn prostaatkanker helpt voorkomen. Dus ja : masturberen is gezond ! Maar maak er geen obsessie van.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik masturbeer meer niet dan wel, als ik mij aftrek ben ik binnen 10 minuten klaar en dan masturbeer ik zeker 23 uur en 50 minuten niet.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • jongen 12 : met "waar heb je het in Godsnaam over" heb je dan niet begrepen wat ik bedoelde Heb jij het seksgenoegens in jezelf gelegd, of je vader of je grootvader ???
    Dit genoegen komt v.d. Schepper die ons gemaakt heeft, ook de seks met alle genoegens van dien
    Misschien ben je nog te jong om dat te begrijpen en zul je binnen enkele tijd daar wel anders over denken
    Vergeet niet : seks maakt deel uit van het leven en mag zeker niet doodgezwegen worden

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • J.22

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Wie j23

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • al mijn vrienden rukte vanaf hun 15 e jaar en wellicht ook eerder! denk dat 95 % van de jongens en mannen hun pik afrukken. de overige hebben vast en zeker natte dromen en hun boxer vol sperma. Heb nu regelmatig seks met mijn vriendin maar doe ook nog enkele keren per week mijn pik afrukken. medisch gezien zéér gezond (vraag je huisarts maar) Geloofsovertuiging is misleidend want die pastors en imans en dominees rukken ook!

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • mooi gezegd.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • J22 waar heb je het in Godsnaam over!!!

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • wel of niet masturberen : dat is de kwestie
    De godsdiensten hebben vroeger alle sexgeoegens veroordeeld maar we moesten wel het aan de pastoor biechten, die ons vroeg of we onkuisheid hadden gedaan erwijl hij geil in zijn biechtsoel zat te genieten - ze hebben een strenge God laten kennen die ons geen pleziertje gunt Maar diezelfde God heef wel het seksgevoel in de mens gelegd en de seksorganen geschapen die God gunt ons dat plezier, omdat Hij van ons houdt Van zo'n God houdt ik en weet dat ook Hij van me houdt en me al dat geoegen gunt Met masturberen doe je niemand pijn, maar alleen jezelf een groot genoegen Dat genoegen komt ook van God en Hij gunt ons dat !!!!!

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik vind het ook heel leuk en soms doe ik het niet gedurende vier of vijf dagen.

    Het gebeurt dan veel heftiger als ik nadien weer klaarkom.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • ik vind het gewoon lekker.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik doe het niet gewoon omdat ik het niet leuk vind. Dat ligt bij iedereen anders. Heb het eens geprobeerd maar vond het niet leuk. Sommige jongens uit mijn klas praten erover en dat snap ik.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik doe het ook niet en trouwens mijn ballen worden wel geleegd maar dan gewoon bij een toevallige natte droom.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • "Gezond" schijnt toch wel een steekhoudend argument te zijn. Het zou goed zijn om de prostaat af en toe 'door te spoelen'. Het gaat dan om een zaadlozing, niet specifiek door masturbatie natuurlijk.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Meeste argumenten hier zijn bullshit, puur omdat er aannames worden rondgestrooid zonder enige concrete onderbouwing. Het lijkt me niet dat je zaadproductie stopt als je je niet aftrekt, minder klinkt aannemelijker. Het lossen van je ballen klinkt ook als onzin, volgensmij wordt het exces aan zaad weer afgebroken door het lichaam en heel misschien via een natte droom weggereguleerd. Ik heb hier echter geen onderbouwende bron. “Het is gezond” is haast het slechtste argument dat ik hier tegen kom. Hoe en waarom? Leg dat eens uit.

    Nu masturbeer ik zelf ook vrijwel dagelijks en regelmatig meerdere keren op een dag. Waarom? Ik ben regelmatig opgewonden, heb geen geloofsovertuiging of gedachtegoed dat mij ervan weerhoudt en het voelt ook lekker. Een hele simpele manier om een berg genot te veroorzaken. Dat dat voor iemand anders, anders werkt kan ook. Die moeten dan vooral niet masturberen of minder als ze dat meer begeert.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik zou niet weten waarom je je niet zou aftrekken. Het geeft een lekker gevoel, er komt endorfine vrij, wat je een geluksgevoel geeft, het zorgt voor ontspanning en -niet onbelangrijk- je houdt je zaadproductie op gang. Alleen maar voordelen dus!

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Heb weleens geprobeerd een maand niet af te trekken, een vriend deed ook mee met die challenge. Maar na 11 dagen hield ik het simpelweg niet meer vol, was zo enorm geil. Bij de kleinste aanraking kwam k al klaar

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • niet alleen het nut maar ook het welbehagen.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 15 Zodra je sperma hebd zie je het nut er wel van in

    20 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten