Skip to content
11 reacties
787 weergaves

Ben ik te dik?

Hoi, ik ben 14 jaar en ik weg 120 kg en ik ben 170 cm. Ben ik nou echt zo dik? Het meeste vet zit bij mij in me boven benen en onder buik. Ben ik de einige die zo zwaar is of zijn er nog anderen? Ik zit wel op boxen ( 1x in de week voor 1,5 uur) ik ben bamg dat ik nog dikker zal worden en dat wil ik niet heeft iemand tips? Ik hoor het graag!

14 jaar
7 jaren geleden

11 Reacties

  • 14j, 170cm en 120kg??? dat vind ik best wel zwaar ja... hangt er wel vanaf of da 120kg spieren zijn of vet... ik ben 177 en weeg 60 kg

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ligt eraan hoe groot je bent. ben 97 kilo, was ik 190 cm dan was het normaal, maar ben 178cm dus volgens maatstaven te dik, maar het is wel erfelijk.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • @ jongen 13

    Heb je bovenstaande uitleg niet gelezen of begrepen ? Het gaat hem niet zozeer om hoe je eruitziet of dat je goed in je vel zit. Speel niet met je gezondheid en je leven, maar doe er iets aan.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben 1.57 en ik weeg 121.3 kg ik vind het juist lekker dik zijn. Maar ik vind het ook mooi bij jongens een dik lichaam.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Ja, je bent veel te zwaar voor je lengte en voor je leeftijd. En je bent niet de enige, er zijn veel meer jongens en meiden (en volwassenen ook natuurlijk) die overgewicht hebben.
    Misschien heb je er niet zoveel last van, maar je zult ongetwijfeld al wel merken dat je uithoudingsvermogen en je snelheid ver achter blijft bij je klasgenoten.
    Je sport wel, maar veel te weinig. Of doe je nog iets naast het boksen? Eén uur per dag flink bewegen is wel het minimum. Wandelen of fietsen telt ook mee hoor, dus als je naar school fietst mag je dat meerekenen.
    Daarnaast moet je gezond eten, je mag best lekkere dingen ook eten, maar let er op dat je niet te veel eet. Een diëtiste kan je hierbij helpen.
    Waarom moet je dit doen, vraag je je misschien af, want je voelt je toch goed? Over een paar jaar krijg je gewrichtsklachten, je gaat steeds minder bewegen, dan krijg je het benauwd, vooral 's nachts, en moet je starten met nachtelijke beademing, omdat je anders in je slaap kunt overlijden. Suikerziekte zul je dan ook al wel hebben, waardoor je allerlei nare klachten kunt krijgen (voeten sterven af, je gaat steeds slechter zien).
    Het klinkt erg zwart, dat weet ik, maar die kant ga je echt op als je steeds maar dikker wordt. Dat weet ik omdat ik een broer heb die nu 27 is en veel te dik is (>200kg), en hij heeft alle klachten die ik hierboven opgenoemd heb. Toen hij 14 was woog hij 112 kg.
    Ga naar de huisarts en de diëtiste en laat je goed begeleiden op zoek naar een gezond gewicht! Succes!

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • ik was rond de 120 kg (188 cm) en moest van de dokter afvallen wegens mogelijke gezondheidsrisico's

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben 11 en ik ben 31,8 kilo. dat best wel licht voor mijn leeftijd. ik vind dat het niet uitmaakt he je eruit ziet als je maar gelukkig bent. xxxx

    11 jaar
    7 jaren geleden
  • Volg de raad oo van meisje 18 boven mij. Ik ben eigenlijk te dun voor m’n leeftijd, en dat is ook niet altijd prettig. Suc6 en laat nog wat van je horen. Sterkte

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Je kunt inderdaad denk ik het beste eens met een diëtist of je huisarts gaan praten of er mogelijkheden zijn om je eetpatroon aan te passen. Bovendien kan overgewicht ook andere oorzaken hebben: met professionele begeleiding kun je ontdekken wat die oorzaken bij jou kunnen zijn.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Een jaar geleden vertelde de GGD mij dat ik te zwaar was, 40 kg terwijl ik 11 was. Dat is gewoon een goed gewicht denk ik want als je 30 kg weegt word je zo omgeduwd. Ik ben nu 12 en ik weeg 52 kg. Heb een beetje vet maar valt wel mee.

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Wat denk jezelf? Ik ben 177 cm en ongeveer 95 kilo, en kreeg ook te horen van de schoolarts dat ik te zwaar was, ook al voel ik me er prima bij.
    En heb er zelf geen moeite mee, maar misschien kun je er zelf iets aan doen, je bokst wel, dus je traint wel,misschien anders eten,praat eens met je huisarts, of als je af wilt vallen een dietist.

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten