Skip to content
26 reacties
10222 weergaves

Naakt douchen op school

Hoi, Ik zit in de 3e klas voortgezet onderwijs en voorheen hoefden we na sport nooit te douchen. Na de herfstvakantie heb ik weer sport op school. Nu moet dit dus wel omdat het "goed zou zijn voor concentratie en de spieren en groepssamenhang". Dit moet verplicht naakt in een groepsdouche. Ik voel me er nogal ongemakkelijk bij. maar mag school mij dit zomaar verplichten en wat zijn jullie ervaringen hiermee? En moet ik schaamhaar scheren? En wat doe ik bij een stijve. Ik heb een rotklas die me dan weer gaan uitlachen. ~S

15 jaar
7 jaren geleden

26 Reacties

  • Jongen van 17. Je hebt een hekel aan dat naakt douchen. Wat maakt het uit ? We zien er volgens mij allemaal hetzelfde uit met een lul en een zak die daaronder hangt. Niets om je voor te schamen !

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij ons is douchen verplicht. Dat moet naakt. Ik heb er een hekel aan, maar het is nu eenmaal niet anders. Op de basisschool was het niet verplicht met als gevolg dat niemand het deed. Dan kon je langer buiten spelen voordat de gewone les weer begon.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Als we lopen gehad hebben na sport op school moeten we douchen. We zijn met dertien jongens in de klas, vier daarvan doen hun schaamhaar weg en ik ben daar bij. Ik vind het lelijk en zonder is ook veel plezanter om af te trekken.
    Onder de douche zijn er veel stijve piemels en niemand wordt uitgelachen. Er wordt wel eens mee gelachen, maar dat is niet hetzelfde als uitlachen. Gewoon mee lachen en fijn een stijve hebben.
    Mijn broertje en ik slapen op dezelfde kamer dus we zien elkaar altijd naakt en met stijve. Dus ik ben het wel gewend.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • @ts Het is vervelend dat je geen leuke klas hebt, maar los daarvan is het heel gewoon om naakt te douchen met je leeftijdsgenoten. Ja, je kunt een stijve krijgen, maar ook dat overkomt iedere jongen weleens, dus daar hoef je je niet voor te schamen. En als ze je daarom uitlachen, zeg je maar dat die van jou het tenminste goed doet! Of je je schaamhaar scheert mag je zelf weten. Doe gewoon wat je zelf mooi of prettig vindt en trek je van anderen niets aan!

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 18 Een man van 18 hoeft zich niet voor zichzelf te schamen. Normaal dat jij je gewoon uitkleedt en onder de douche gaat staan. Dat zou iedere jongen moeten doen. Na het sporten zweet en stink t bijna iedereen een beetje. Douchen dus !

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • ik heb er geen last van om te douchen zonder onderbroek of boxer , op voetbal is het ook zo.
    als ik ga zwemmen houd ik altijd mijn speedo aan bij het douchen , omdat het in een ruimte is waar iedereen komt
    (kinderen jongens meisjes) . ik draai mij dan een beetje naar de muur en was mijn pik en ballen , niemand merkt er iets van. als het een douche zou zijn met scheidingsmuurtjes en zonder deur zou ik toch naakt gaan. is veel gemakelijker en higieniser!!!!

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Oeps sorry. Vorige reactie fout gepost. Hoort op "Stoere boeken en films" te staan.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen17, let's face it de thuissituatie van nu is saai. Vroeger was dat spannender. Toen mijn broer en ik 12 en 10 waren, hadden we al onze eigen boomhut. Spannende avonturen verzonnen we zelf. Nu krijgen ze op die leeftijd alles kant en klaar voorgeschoteld in hun videogames. Kids van nu hebben geen eigen fantasie meer. Let op mijn woorden : na ons komt er een totaal fantasieloze generatie aan. En wat die kannibalen betreft; dan moeten we overwegen Jongen12 op te offeren. Hij is hier de jongste en dus de sappigste. Sorry Jongen12.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • In een groep op school douchen is nodig en goed. Jongens meuren vaak na de gymles en ook is het belangrijk van valse schaamte af te komen. Na een paar keer is er niets opwindends meer aan. Soms zie je dat iemand een stijve krijgt. So what ?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik denk dat jongens die alleen zijn thuis ( dus geen broers of zussen hebben ) het daar moeilijker mee hebben. Zich naakt tonen in gezelschap is, denk ik, voor hen veel moeilijker. Ze zijn het niet gewend en voelen die situatie aan als niet normaal. Dat kan je zomaar niet wegredeneren.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • gewoon met ons pietje bloot ja alle jongens hebben toch een lul de 1 een kleine de andere een grote de 1 met haar de andere zonder haar is dat zo erg om je lul te laten zien je moet er fier op zijn je kunt met je lul plassen en kindjes maken dus gewoon naakt

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Vroeger was alles anders...nu kun je zomaar opgenomen worden dus ik begrijp wel waarom sommige zich niet comfortabel voelen. Daarbij, waarom verplichten? Is toch eigen keuze...

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • gewoon naakt douchen want de mensen van tegewoordig zijn zo preuts en als je dan eemaal naakt doucht dan ben je het gewent

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • geen probleem mee want op voetbal douche we ook samen

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Douchen op school op de Middelbare? bij mij moest dat alleen op de basisschool ik zou gwn weigeren snapen ze ofzo niet dat als je ouder wordt je lichaam veranderd en je je kan schamen voor dat? Ze kunnen jou niet dwingen op die leeftijd om nog te Douchen dat is tot 12 jaar gok ik ik zou gwn je school aangeven bij de politie voor Misbruik van minderjarigen

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • wij sporten ook op school na het sporten douche we allemaal naakt is toch proper zeker en is dat zo erg als ze je lul zien speelt toch geen rol zeker hangt er toch alleen maar aan voor te plassen en kindjes te maken zeker

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Hier is denk ik de bedoelde uitspraak: https://onderwijsgeschillen.nl/sites/default/files/publicaties/105124.pdf. School kan naakt douchen idd niet verplicht stellen.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Als ie maar schoon wordt.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • @Jongen 16 'met enkele jongens zou ik het wel doen maar niet in het bijzijn van anderen'? Leg uit?? Zijn die enkele jongens niet die anderen?

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb volgens mij ooit gevonden dat er een uitspraak van een klachtencommissie is geweest die zei dat scholen leerlingen niet verplicht konden stellen om helemaal naakt te douchen: dat is niet in lijn met het beginsel van lichamelijke integriteit. Wel kan de school bepaalde eisen aan hygiëne stellen, maar als jij bijv. in je onderbroek zou willen douchen, dan zou dat in principe moeten kunnen. Ik zou die uitspraak eens opzoeken op internet als je er werk van wilt maken.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten