Skip to content
13 reacties
605 weergaves

handtas

hey ik ben een homo met een pa die homofoob is en ik wil graag een handtas aanschaffen maar hoe moet ik hem dat vertellen want hij zeikte al over dat ik een sierraden kist wilde.

16 jaar
7 jaren geleden

13 Reacties

  • Misschien is het inderdaad een goed idee om eens met de Kindertelefoon te bellen. Je vader mag je niet uitschelden en al helemaal niet slaan. Je zou hiervoor denk ik zelfs contact met Jeugdzorg of Veilig Thuis kunnen zoeken.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey, ik zou er ook zeker niet mee over straat gaan lopen. Ik ben ook gay en draag wel es van die meiden shirtjes, maar ik zou er nooit mee in n grote stad mee gaan lopen of zo. Is echt beter om wat voorzichtiger te zijn. Hand in hand lopen met me vriendje kan al bijna niet, dus. Domme wereld eig he? Maar ja, zo is het wel. Wees dus wat voorzichtiger.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik denk bij mezelf ik ben al ontevreden over mezelf en kan/mag er niks aan doen dusja en ik denk als ik een handtas heb dat ik iets gelukkiger wordt met mezelf ik weet dat er genoeg homo haters rondlopen maar ik wil mezelf kunnen zijn en als ik ga denken ojee in elk dorp lopen homo haters rond dan kan ik beter binnen blijven dusja

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ga 100% zeker als ik over 3 jaar klaar ben met mijn studie het huis uit en mijn moeder heb ik niet die heb ik uit de ouderlijke macht gezet

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • En toch, TS. Ik vind het riskant om zo uitdagend te doen. Neonazi's, skinheads en andere gaybashers zitten te wachten om mensen als jij aan te pakken. Wees toch asjeblief voorzichtig. Ik bewonder jouw vastberadenheid. Mij best een jongen met een damestas. Maar niet iedereen is homovriendelijk. Er is nog niks naars gebeurd, des te beter. But please, don't push your luck.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Vervelend die situatie, dat komt omdat mijn ouders het gewoon accepteren,maar daar heb jij niets aan. Hoor je steeds over je vader, maar je moeder dan? Welke rol speelt zij? Bel eens met een hulplijn, kinder/jongerentelefoon, praten kan soms helpen. Verder blijf jezelf,hij zal het toch accepteren moeten dat jij bent zoals je geboren bent Wil hij dit niet dan toch overwegen in de toekomst het huis uit te gaan..

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ja ik wil met een damestas lopen en ik ben allang uit de kast en dat laat ik op straat(als pa er niet bij is) zeker merken, maar mijn verdere omgeving merk ik geen homofobie aan

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Tja TS, ik bedoelde idd die kleine handige tasjes voor mannen. Zelfs daarmee riskeer je in Nederland al publiek commentaar. Maar jij wil dus met een echte dameshandtas rondlopen? Sorry hoor maar dat vind ik een zinloze en mss wel gevaarlijke provocatie van jouw omgeving en speciaal van je vader.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey jongen 17

    Hij scheld mij ook uit voor vieze homo etc. Hij heeft gewoon de pik in op homo's als er 2 jongens door de stad lopen hand in hand zegt ie al bah vieze flikkers etc.

    En ik ga 100% zeker niet in gesrpek met hem want hij wilt nog graag eens een tik uitdelen als ik tegen woord geef

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ken je pa niet jongen 16, maar als jij zegt dat je echt niet wilt uit dagen dan geloof ik je wel. Toch waarom is hij zo homofoob vraag ik me af. Zou toch eens met hem in gesprek gaan, van man tot man,waarom hij zo tegen is. Gelukkig heb ik hier nooit last van gehad, mijn ouders accepteren me zoals ik ben.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik hoef niet zo'n tasje ik wil echt een handtas, en jongen 17 ik wil hem niet uitdagen hij weet allang dat ik homo ben maar hij is echt ene homofoob hij went er ook niet aan

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Alle modehuizen hebben een gamma handtasjes voor mannen. Klein, discreet, echt leder, stijlvol. Zuiderse machomannen (Fransen, Italianen, Spanjaarden en zelfs Belgen) dragen die. Helemaal niet verwijfd. Meer een supersized portefeuille die je in je hand of over je schouder draagt. Gewoonste zaak van de wereld daar. Ik heb er ook een. Maar ik laat hem wel achterwege wanneer ik weer eens in bekrompen Nederland ben...

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Snap je wel en ergens denk ik,wacht even. Je zegt je pa is homofoob, maar hij weet dat je homo bent, is niets mis mee, ik ook. Maar misschien moet hij er nog aan wennen, hoewel er best stoere herentassen zijn, wacht toch nog even. Maar heb een vraag , wil je dit nu echt zo graag? of wil je hiermee toch je pa wat uitdagen, wat ik wel begrijp maar denk dan ook probeer hem even wat tijd te geven,praat met hem, zeg dat je van hem houdt,en echt maak er geen strijd van tussen jullie, komt vanzelf wel goed,echt wel.

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten