Skip to content
19 reacties
1351 weergaves

waarom coming out, ik ben toch een normale jongen?

Ik ben 17, en voel me best een ietwat stoere sportieve jongen, maar dit zijn er zoveel. Niks bijzonders, alleen ik val op jongens,meisjes vind ik heel leuk om te zien,om mee te praten,om te gaan zelfs,alleen voel ik me geestelijk en lichamelijk tot een jongen aan getrokken,zet me toch maar even in een hokje,ben gay dus.
Heb hier over wel eens met de kindertelefoon gebeld,het coc, allemaal heel vriendelijke mensen. Maar ook weer die vraag, ben je al uit de kast, heb jij je coming out al gemaakt. Haat die woorden,waarom moet ik dit doen, wanneer word het eens normaal dat je gewoon kunt zeggen ,heb een vriendschap. En wat die vriendschap dan is wat maakt het uit. Gelukkig mijn ouders waren al zo ver, als ik met een meisje of jongen thuis zou komen zou hun niets uit maken. Voor hun geen coming out, mijn vriend was direct welkom.Nog zoiets, als men weet dat ik op jongens val is het eerst wat ze zeggen, en je ziet er helemaal niet naar uit. Waar naar uit vraag ik dan,nou ja, maar geef dan meteen een antwoord,of vraag en zien alle hetero's er dan ook allemaal hetero uit,en waarom hoef je als hetero niet te vertellen dat je hetero bent. Wanneer komt er ooit een tijd dat het hele coming out verdwijnt en dat wij gewoon kunnen zijn wie we zijn.

17 jaar
7 jaren geleden

19 Reacties

  • Ik ben zo blij dat ik dus niet de enige ben. Ben niet "out", vreselijk woord. En wil het ook gewoon niet want vind niet dat t nodig is. Ik ben het hier helemaal mee eens.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Groot gelijk, je geaardheid is alleen relevant wanneer je een relatie aangaat. Voor de rest heeft geen hond daar iets mee te maken. 

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Bedankt jongen 16, fijn om te horen dat er meer zijn die het met me eens zijn.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Beste jongen 17, ik vind dat echt mooi gezegd van je en ik zie mezelf best wel in jou.. bedankt

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Bedankt jongen 23 voor je uitgebreide uitleg, ben dus TS, wat zou het mooi zijn als je gewoon met iemand thuis kon komen voor wie je wat voelt,zonder een coming out als het een vriend zou zijn. Ik vertel niets, ze zien het wel als ik een vriend heb en laat ze dan maar raden of denken,het interesseert me niet meer. Ben een jongen, voel me een jongen, zie er uit als een jongen, ben trots dat ik een jongen ben, alleen ondanks ik meisjes heel leuk vind, en sommigen heel mooi, val ik op jongens en vraag me niet waarom, het is gewoon iets dat bij me past en me eigen is.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben het helemaal met je eens dat coming out geen ding zou moeten zien en het niemand iets zou moeten schelen of je gelukkig wordt met iemand van het eigen geslacht of iemand van het andere geslacht.     Echter waren er een paar honderd tot duizend jaar geleden een stel judgmental bastards die het nodig vonden om homoseksualiteit in een hoekje van foute dingen en dingen die onze fantasievriend afkeurt te plaatsen. Sindsdien is het hele homo-gebeuren in een verdomhoek gekomen. Sinds enkele decennia realiseren een stel witte apen zich pas dat het eigenlijk niet helemaal normaal was om soortgenootjes af te keuren en te beoordelen op zaken waar ze helemaal niks aan konden doen, zoals zwart zijn, vrouw zijn, homo of trans zijn. Pas sindsdien is er langzamerhand een beweging gekomen die dit soort dingen terecht probeert te normaliseren. Helaas duurt het na honderden jaren best wel lang voordat dat besef tot iedereen is doorgedrongen.     Een van de andere gevolgen van die culturele ontwikkeling (waarbij homo zijn dus fout is) is dat er een 'normaal' beeld van mensen is ontstaan en mensen behoorlijk schrikken als iemand van deze 'normaal' afwijkt. Dus dat is de reden dat coming out 'nodig' is... de maatschappij verandert in een screeching autist zo gauw iemand buiten het gestelde normaal beeld valt. Daarom moet de maatschappij voorbereid worden op dat jij anders bent en doe je dit middels een coming out.     En ja... dat niemand het bij jou ziet aankomen TS is omdat er nog steeds een behoorlijk stigma over homo's heerst. De 'normale' homo is immers nog steeds een verwijfde vent die kapper wil worden, geen verstand van techniek heeft, chickflicks kijkt in de bios met zijn 600 vriendinnen en basically een wijf is met een piemel. Helaas snappen mensen nog steeds niet dat op wie je verliefd wordt ABSOLUUT niets met de rest van je karakter te maken heeft. Wederom dat maatschappelijk autisme waar ik het over heb, je valt weer buiten de boot.     Nogmaals ik ben het met je eens, bij iedereen zou het doodnormaal moeten zijn dat je zonder het van tevoren te vertellen thuiskomt met je vriend/vriendin en je ouders in allebei de gevallen blij zijn dat je een partner hebt en niet verbaasd over dat je met een gelijkgeaarde partner thuiskomt, evenals je vrienden, collega's, kennissen en familie.

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Je hebt zo gelijk!!

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Gelijk heb je jongen 14,coming out moet afgeschaft worden, ze moeten maar gewoon afwachten met wie je thuis komt.Gewoon jezelf zijn en blijven en geen stempel meer, wie heeft dit ooit bedacht.?

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Precies dit! Ik vind het echt zo'n bullshit dat dat nog steeds "verwacht" wordt dat je uit de kast komt. En het allerergste vind ik is dat andere jongens homo en gay als scheldwoord gebruiken, like wth. Mijn ouders zeggen ook wel zovan het maakt niet uit met wie je thuis komt, als je maar gelukkig bent, maar de laatste tijd hebben ze het wel over een meisje. Eigenlijk wil ik een keer zeggen dat als ze weer over een meisje beginnen dat ik niet met een meisje maar met een jongen naar huis kom, en of ze dan alsjeblieft zouden willen ophouden met het "raden" van andermans geaardheid.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Helemaal mee eens! ik stoor me heir ook aan, waarom een coming out, het is gewoon normaal, ik ga ook niet aan iedereen vertellen dat ik een piemel heb

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Soms ligt hetero en homo heel dicht bij elkaar, waarom dam coming out. rot woord ergens.Je zegt toch ook niet ben enz en hetero.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Zo waar dit!!

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Coming out, waarom. ben hetero en mijn vriend ook, maar hij vind het onzin al die hokjes,alsof je een stempel op krijgt.Met hem eens, we hielden jeugdherinneringen op met de nodige pilsjes. Elkaar wat uitdagen,hij kreeg het warm,shirt uit en de rest ,schaam me ergens voor deze uitdaging en ergens denk ik wat kan het mij schelen.We zijn niet verliefd,dat niet ,terwijl ik dit type,denk ik, zit ik weer een excuses te maken.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 23 je hebt gelijk, waarom alles benoemen, alsof je een ras bent, jij bent hetero, jij bent homo,jij bent bi, jij bent,, gewoon mezelf denk ik dan"

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Eerst was en wat er was, toen wilde de mens alles kunnen beheersen en daarmee werd alles benoemd. Van het ene benoemen komt het andere, dus steeds meer onderverdelingen.
    Ik zal je dit zeggen: het geheel is meer dan de som der delen.
    Voor mij voelt het niet goed om dingen zo vast te leggen. Een mens is veranderlijk, daar past dingen vastleggen niet bij. Ik ben dus geen homo, geen hetero, maar ik heb wel een lieve vriend ;-)

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Gelijk heb je, TS. Coming out of uit de kast komen zijn idiote uitdrukkingen. Je bent wie je bent er daar heeft niemand zich mee te bemoeien. Jongen21 zei het heel treffend: net alsof je iets vreselijks moet opbiechten. Maar je hebt nou eenmaal van die vervelende klieren die maar doordrammen over dingen die hun niks aangaan. Heb je als hetero ook wel eens last van. Op de sportschool bv. Ik heb een tepelpiercing en je merkt aan mijn tan-line dat ik strings draag. DUS BEN IK HOMO, volgens een paar gasten. Ach, ze doen maar.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 20. Men vraagt mij vaak, maar je ziet er niet homo uit, en dan vraag ik, zien alle hetero's er dan wel hetero uit. Vind dit zo onzinnig, die jongens die ik ken en homo zijn zien er net zo uit als de hetero jongens die ik ken. Ook in hun gedrag. Ik hou ook van voetbal snap je.Uitzonderingen zijn er altijd, maar overdreven stoer doen is ook niet echt hetero. Al menen ze van wel. Je hebt ook genoeg heterojongens die niet stoer en macho zijn,niets mee toch? Zowel in hetero en homo heb je allerlei variatie's van mensen, gelukkig wel, dan het is bekend dat ook in de dierenwereld homosexualiteit bestaat,ook al zijn ze in de minderheid.Eens een coming out voelt ergens als een schuldbelijdenis,zovan sorry dat ik homo ben,en please accepteer me,en daar moeten we van af. Voel me niet anders en gelijk aan mijn hetero vrienden.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Manifestaties als Gaypride en Gayparade werken al jaren averechts. Een paar honderd ordinaire typetjes bezorgen de hele LHBT-gemeenschap een negatief imago. De homo's die ik ken zijn doodgewone mensen. Wel is het zo dat - zoals overal in de natuur - een stelletje bestaat uit een mannetje en een wijfje. Dus jouw vraag: kan je zien of iemand homo is? Ja, bij de vrouwelijke types zie je dat. Dat mag best van mij maar bij onverdraagzame hetero's werkt dit als een rooie lap op een stier.

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Snap dit precies, een coming out voelt als een biecht alsof je iets moet opbiechten.

    21 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten