Skip to content
3 reacties
1180 weergaves

voorhuid aantrekken

Hallo allemaal ik ben een jongen van 14, Ik was laats op vakantie met een vriend. en zoineens de laatste 2 nachten begonnen we beetje gek te doen aan elkaars pik trekken en allemaal geile dingen. Maar toen viel me op dat hij zn voorhuid naar beneden kan doen en zn eikel bloot kan doen. Maar ik kan dat niet komt het omdat hij 15 is en dan ouder is of.. Wat kan ik doen en geef me tips hoe dat kan.

Groetjes.

14 jaar
7 jaren geleden

3 Reacties

  • Mijn velletje kon ook maar een heel klein stukje schuiven, toen ik 14 was. Mijn broer heeft me toen hetzelfde verteld als die jongen van 21 hierboven, hij heeft bij zichzelf voorgedaan dat het helemaal over je eikel heen kan, ik wist dat ergens wel maar ik begreep het nooit zo goed.
    Toen ben ik gaan oefenen, in bad vond ik het minst pijnlijk, en ik merkte dat het steeds wat verder kon. Na een tijd, ik denk een maand maar misschien duurde het wel 2 maanden, floepte mijn voorhuid helemaal over mijn eikel. Ik schrok enorm en kreeg hem in mijn paniek niet meer teruggeschoven. Mijn broer kwam als eerste op mijn schreeuwen af, en hij begreep meteen wat er gebeurd was, en hij schoof het velletje weer terug naar voren. Toen kwam mijn moeder er ook aan, en ik schaamde me maar mijn broer vertelde gewoon wat er gebeurd was. Mijn moeder zei dat ik volgende keer maar even moest proberen met mijn broer erbij, en dat heb ik ook gedaan (ik durfde pas na een week weer).
    Toen schrok ik niet meer en kon ik zelf mijn velletje terughalen. Nu gaat het heel soepel, nergens meer last van.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Dat komt vaker voor hoor, zelfs op je 14e of nog later. Had ik zelf ook. Bij mij is het nog goedgekomen met oprekken. Dat betekent : zo vaak mogelijk (dus bij opstaan, wc bezoek, onder de douche en vooral veel masturberen) zover je velletje naar achteren halen dat het nog net geen pijn doet.
    Als je het in bad doet maakt dat je huid wat losser, een beetje nivea zalf erop helpt ook. En dan , heel langzaam aan, zal je zien dat je je voorhuid steeds een piepklein beetje verder kan doen. Belangrijk is het om niets te forceren ,en je mag er wel wat maanden voor uittrekken voordat het helemaal OK is.

    Als dat niet helpt is de vernauwing te erg en zal je moeten worden besneden. Dat schijnt een kleine ingreep te zijn maar ik zou toch eerst het oprekken proberen.
    Maar er moet wel wat gebeuren, ook al heb je er nu misschien nog weinig last van. Enerzijds om de eikel schoon te kunnen houden, en anderzijds zou neuken weleens pijn kunnen geven als je velletje niet meewerkt. Succes.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben een beetje verbaasd dat je dit vraagt, want op jouw leeftijd zou je dat ook al lang moeten kunnen. Normaal is dat de voorhuid bij jongens rond hun 5e al begint los te komen en rond je 10e, 11e moet je voorhuid echt helemaal naar achter kunnen zoals je beschrijft. Zeker als je in de puberteit komt (en dat ben je op je 14e!) is het belangrijk dat je het daar onder goed schoon kunt houden. Bovendien is het wel zo prettig met aftrekken en seksen. Hebben ze je dat nooit op schoolonderzoek gezegd? Als het problemen geeft, niet te lang mee rondlopen en afspraakje bij de huisarts maken.

    19 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten