Skip to content
8 reacties
275 weergaves

Bij anderen horen

Hoi, ik heb een best wel rare vraag wn wil het liefst alleen maar serieuze reacties hier op. Het zit nanelijk zo: sinds eigenlijk wel het begin van mijn leven heb ik nooit echt een normale leven gehad. En ik bedoel dan niet in de zin van er gebeurde alleen maar rare dingen, nee ik ben op een andere manier opgevoed. Ik ben streng opgevoed door mijn ouders, hier heb ik echter nooit een duidelijke verklaring voor gehad. Ik doe nu atheneum en ik ben bevorderd naar de 3de klas, ik volg ook een studierichting economie. Ik heb 3 broers die me het ook niet te makkelijk maken, ik loop veel in trainingspakken rond (niet omdat ik zo'n typische fuckboy ben, nee het zit lekker) en ik krijg veel aandacht van meisjes en ik ga ook met veel meisjes om. Alleen houdt iets me tegen om met jongens om te gaan, aangezien in feiten de meeste jongens van tegenwoordig meer uit zijn op de 'gevaarlijke' dingen, en ik daar totaal niets van weet en/of snap. Ook van de meeste straatwoorden weet ik niets, terwijl ik ook met sommige jongens nu omga die praten met straattaal. Meestal zeg ik niets over dat ik hun taal niet snap, want anders lijk ik wel het buitenbeentje. Ook werk ik vaak aan schoolopdrachten aangezien atheneum niet zo'n makkelijke niveau is, waardoor ik hoogwaarschijnlijk gewoon de tijd er niet voor heb om met die jongens om te gaan. School is een prioriteit, en dat begrijp ik. Nu heb ik een heel mooi verhaal geschreven, alleen heb ik geen idee of jullie dit wel begrijpen. Mijn vraag is; hoe kan ik ook een band creeëren met de jongens? Want dat moet echt hoognodig tijd worden voor een 14 jarige.. Ik zie jullie reactie tegemoet!

14 jaar
7 jaren geleden

8 Reacties

  • Als ik er zo over nadenk, is straattaal best wel een apart fenomeen. Het zijn voornamelijk invloeden uit andere talen. Het is tevens ontstaan door jongeren uit andere landen die niet volledig Nederlands kunnen spreken, waardoor ze woorden gebruiken uit hun eigen taal. Wat juist apart is, is dat ook Nederlanders eigenlijk een deel van die woorden overnemen. De Nederlanders passen zich bij wijze van speken beter aan, wat niet eens de bedoeling is. En dan bestaat er nog eens (social) media, waardoor het snel wordt verspreid. YouTube is denk ik wel de ergste over communicatie betreft.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 17 Eigenlijk kan ik wel samen met hun werken als het gaat over opdrachten van school, ze zijn tenminste altijd goed ingewerkt en ze nemen het werk serieus. Ik woon in het zuiden, en helaas vinden ze het hier 'raar' als je juist niets van die straattaal snapt. Echter heb ik ook geen zin er in om alles te gaan leren, ook al heb ik het wel geprobeerd. Sommige woorden zijn inderdaad, zoals je zelf probeert aan te geven met het woordje 'fittie' vanzelfsprekend. @jongen 15 Het irriteert me niet echt of zo iets, ik wil ook niet zeggen dat ik weinig vrienden heb (want ik heb er best wel veel, dan heb ik het over normale) maar het is inderdaad gewoon vervelend. Echter zijn wij toch degenen die moeten aanpassen.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 19 Bedankt! Ik heb hier zeker wel wat aan en zal er zeker wat mee doen.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Beste topicstarter. Behalve dat ik niet streng opgevoed ben, is het voor mij eigenlijk allemaal hetzelfde.. Ik zoek ook jongensvrienden. Je bent niet alleen!!

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Zijn je klasgenoten van atheneum wel types zoals jij? En hier (oosten van NL) praten we gewoon nederlands. Misschien een beetje dialect erbij maar dat is logisch. Sommigen gebruiken een paar woorden straattaal er tussen door zoals fittie. Diegene die hier vol straattaal praten, vinden de meesten juist apart. Ik snap zelf ook bijna niks van straattaal.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik zou je wel antword kunnen geven op welke straat taal worden je niet begrijpt maar de rest heleaas niet khoop wel dat het goed komt

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • *en welke worden zijn het? Zo als..

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Tuurlijk begrijpen we jouw verhaal. Je bent dol op meisjes en omgang met jongens ligt jou minder. Prima toch? De jongens rondom jou zijn vast oké maar ik vermoed dat het straatjongens zijn. Niks mis mee maar niet iedereen houdt van hun haantjesgedrag en street language. Er zijn ook andere jongens, hoor. Waar dan, wil je vast weten. In sportclubs, man. Heel andere mentaliteit daar. Geen gevaarlijk gestunt maar teamspirit, sportiviteit en fairplay. In begrijpelijk Nederlands. Daar maakt iemand met jouw insteek meteen vrienden. Hoe raakt je daar binnen? Gewoon secretariaat binnen stappen en zeggen dat je mee wil doen. Je zal met open armen ontvangen worden.

    19 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten