Skip to content
12 reacties
1071 weergaves

Ggd onderzoek 2e klas

Hallo allemaal ik krijg binnekort een ggd onderzoek wat gebeurd er allemaal tijdens z'n onderzoek? P.s. Ik zit in de 2e klas

14 jaar
7 jaren geleden

12 Reacties

  • bij mij was het een vragenlijst meten wegen een lichamelijk onderzoek en er werd gekeken naar mijn ballen en mij pik of mijn voorhuid terug geschoven kon worden en natuurlijk ik kreeg een stijve moest meteen laten zien dat ik een condoom om kon doen

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen14 Goed dat ze daar voorlichting/informatie over geven. En goed dat je zo open bent!

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • @ jongen 17 jaar

    Ik vind het vreemd, dat een dokteres - pas afgestudeerd of niet - tegen jou zegt dat je een mooie lul hebt. Zij mag dat bij een medisch onderzoek wel denken maar niet zeggen, me dunkt.
    Anders gezegd : je bent voor haar niet echt een patiënt en ze ziet jou misschien wel zitten ?

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 15: Hij wilde mijn geaardheid weten omdat ik seks heb. Toen kwam de vraag of ik op jongens of meisjes val. Kreeg info mee over veilig vrijen met jongens. Weet niet of hij het aan me kontje zag toen ik voorover moest gaan staan. Heb niet dikke billen en mijn gaatje is wel goed te zien. Heb ook gezegd dat mijn vriend en ik neuken. Kreeg een complimentje dat ik er heel open over ben. Ben al een jaar uit de kast en voor mij is het gewoon.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • De onderzoeken die ik heb meegemaakt waten alleen vragenlijsten en gesprekken over gewicht en lengte. Moet je soms eerst de "foute" antwoorden geven voor deze naaktonderzoeken of is dit standaard? Je kan dus ook gewoon alleen een vragenlijst in te hoeven vullen en mogelijkt te praten, niks engs dus.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Waarom vroegen ze naar je geaardheid? Hebben ze daar nog een verklaring voor gegeven? Hebben ze bvb ook voorlichting gegeven of tips?

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Heb het net gehad. Moest helemaal bloot. Hij voelde aan mijn ballen. Vroeg of ik rook, drink, seks heb. Dat was nee, nee, ja. Of ik op meisjes val of op jongens. Dat is op jongens. Of mijn ouders weten dat ik gay ben. Ja, dat weten ze. Viel allemaal wel mee.....

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb de ggd test zelf ookal moeten maken op school, maar ik was ook best zenuwachtig want ik wist niet wat ik kon verwachten maar in mijn ggd test kwam vooral aan bod hoe het thuis en op school gaat en of je seks hebt gehad en of je ooit eens hebt gerookt of gedronken viel eigenlijk wel mee maar het is ookal een handige manier om aan te geven dat je gepest word want als je hulp nodig hebt daarvoor kan je dat aangeven wat ik dus wel heb gedaan mijn tip is: je niet te veel zorgen maken het valt best mee.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Volgens mij allemaal bullshit betreft het opmeten van de penis. Heb dit nooit gehad in de eerste en alleen een vragenlijst en wat praten en niet meer dan dat. Laatste keer dat ze de voorhuid naar beneden hebben getrokken was net voor mijn 10e verjaardag. Wat Jongen van 18 zegt klopt dus. Erectie bij de schoolarts ? Shit happens, had ik toen ook en moet je je niet voor schamen.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Bij mij begon het met een simpele vragenlijst: vind jij dat je gezond leeft, doe jij aan drugs, alcohol, sex en dat soort vragen. Vervolgens werd iedereen naar eem ruimte gebracht (jongens en meisjes gescheiden) waar je je moest uikleden. Daarna werd je per persoon opgehaald en naar een kamertje gebracht eaar je gemeten en gewogen werd. Toen dit alles was gebeurt werd er naar je piemel gekeken: hoe lang is die, gaat de voorhuid wel goed over de eikel heen (dit word een paar keer gedaan om er zeker van te zijn dat het goed "glijd"), is alles onder de voorhuid goed schoon (zo niet dan word dit schoongemaakt en word er uitleg gegeven over hoe je hem goed moet schoonmaken), en zijn je ballen wel ingedaald. Bij mijn klas moest iedereen dubbel, een keer voor een arts-in-opleiding en een keer voor een echte arts.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Bij een GGD Onderzoek gaan ze kijken hoe het met je gaat.
    Ik kreeg bijvoorbeeld een vragenlijst met vragen zoals: rook je, doe je aan drugs, drink je energiedrinks, heb je al seks gehad, heb je daardoor ook een soa. Verder werd ik alleen opgemeten, maar ik hoor van sommigen dat zij zich ook moesten uitkleden zodat ze kijken of je ingedaalde ballen hebt. Gelukkig hoefde ik mij toen niet uit te kleden :P

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Dat heb ik ook meegemaakt in het tweede jaar!

    Het stelt niet veel voor. Eerst praten ze wat met je over drank, drugs, sporten en voeding etc. Daarna moet je je helemaal uitkleden (helemaal naakt) waarna ze je gewicht en lengte meten. Vervolgens wordt de lengte van je penis gemeten en gecontroleerd of je je voorhuis genoeg kan terugschuiven. Ook wordt gecontroleerd of je ballen goed zijn ingedaald en wordt voorgedaan hoe je jezelf moet controleren op teelbalkanker.

    Als laatste vragen ze nog naar je seksuele leven, of alles lukt etc.

    Bij mij had ik een dokteres die net was afgestudeerd. Je begreep natuurlijk wel dat ik een flinke stijve kreeg. Maar dat gebeurd heel vaak zei ze. Ze vond dat ik een mooie lul had.

    Veel succes

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten