Skip to content
3 reacties
186 weergaves

Scouting

In de voorjaarsvakantie ga ik met de scouting op kamp. We moeten dan allemaal slapen in een tent. Nu ruk ik mij elke ochtend als ik wakker wordt en elke avond voor ik slapen ga. Dat kan dan niet. Ik ben zo bang dat ik dan natte dromen krijg. Heeft iemand dit ook wel eens meegemaakt? En wat hebben jullie gedaan? Graag nu wel plaatsen!

15 jaar
7 jaren geleden

3 Reacties

  • Precies wat jullie 16j en 17j zeggen. Het lost zich eigenlijk vanzelf op, als je er maar niet te veel de aandacht op vestigt. Gewoon doen dus en zorgen dat je de "juiste materialen" bij de hand hebt. Je bent tenslotte niet voor niets scout :-) Zelf scheurde ik van te voren vaak wat stukjes wc-papier af en foezelde die in mn slaapzak of tussen mn slaapzak en matje. Vlak voor je erin gaat ff checken of je er goed bij kunt en dan 10-15 min wachten als iedereen ligt. Langzaam gaan rukken en als het bijna zover is de tissues erbij. Na gebruik tissues weer onder je matje doen en de volgende dag niet vergeten ze weg te gooien. Als afleiding kun je met 1 ook nog een keer je neus snuiten, snapt iedereen waarom je die papiertjes bij je hebt.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Je kan toch heel voorzichtig rukken als je neerligt in slaapzak denk ik. Wel ervoor zorgen dat je altijd een doekje bijhebt.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Echt zo'n scouting vraag maar weet je dit lost zich altijd wel heel natuurlijk op,je bent niet de enigste jongen met dit probleem,al moet je het niet als probleem zien.   Is dit de eerste keer dat je op kamp gaat?. Dan je kunt ook een eigen tentje meenemen voor je alleen maar zonder je dan wel af,maar het kan en mag. Dan je hebt toch ook scoutingvrienden die je goed kent,praat er eens over met hen.Dan ik zelf sliep altijd met dezelfde jongen in een tent en hij begon er zelf met mij over, wat ik er van vond. Nu alle jongens doen het weleens,de één wat vaker,maar hij en ik hadden zoiets wie er behoefte aan heeft,doet het, omdat het natuurlijk is, en heb je alle twee zin,nu deden we het samen,is heel normaal als je elkaar goed kent,we hadden zoiets,we doen zoveel samen,dus waarom dit niet,succes

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten