Skip to content
16 reacties
812 weergaves

Verplicht net kleden. Wie heeft dit ook?

Ik moet altijd met een verjaardag of gelegenheid een net poloshirt of overhemd aan. Ik moet alle knoopjes dicht en kraag omlaag. Shirt/hemd in mijn broek en een nette riem eromheen. Ook mijn haar moet ik netjes strak gekamd hebben. Mijn broertje moet dat ook. Mijn ouders vinden dat we er volwassen uit moeten zien, alleen ben ik net 14 geworden en vinden mijn ouders dat ik dus ook nog volwassener moet zijn. Daarom moet ik dit ook naar school dragen! Hoe gaan mijn klasgenoten daar op reageren? Zijn er meer mensen die zo netjes gekleed moeten zijn??!!

14 jaar
7 jaren geleden

16 Reacties

  • OK topicstarter, het begin is er!
    Nu kun je proberen telkens wat meer je eigen smaak erdoor te krijgen, te beginnen bij de alledaagse momenten.
    Top!

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Nou ik mag wel een wat stoerdere riem doen. Maar een polo moet ik in ieder geval wel dragen maar dat is nie erg. Staat wel stoerder dan. Maar als ik thuis kom bij het eten moet ik me dan wel omkleden. Ik vind het prima. Minder gepest enzo. Bedankt voor alle tips!

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • @ts: cool! Een vette riem doet al heel veel. Kan me niet voorstellen dat je ouders daar tegen zijn ;). Wat is er uit gekomen?

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Dank voor de laatste reacties. Ik ga nog is overleggen over de regels en inderdaad of een overhemd met een wat stoerdere riem ook mag. Bedankt voor alle tips en ik zeg nog wel hoe het afliep

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Nette kleren op een verjaardag of met kerstmis vind ik OK, ik ben dan best trots op mezelf hoe ik er uit zie.
    Maar gewoon naar school moet je toch een beetje in de groep passen, tenzij je zelf er anders uit wil zien (bijvoorbeeld emo of zo). Je ouders willen toch niet dat je gepest gaat worden vanwege je (te sjieke) kleding denk ik. Het maakt mij niet zoveel uit hoe ik er uit zie, maar het moet wel lekker zitten, en mijn ma moet niet gaan zeuren als er eens een vlek ergens op zit na een stoeipartij.
    Volwassen ben je pas op je 18de, en die j17 hierboven heeft gelijk: als je ouders vinden dat je volwassen moet zijn moeten ze je ook de verantwoordelijkheid geven over je eigen kleren.
    Sterkte, en hou je rug recht, topicstarter!

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • even voor de goede orde: je draagt als man geen blouse maar een overhemd of ''shirt'' uit het Engels, en het is een das, geen stropdas tenzij het bedoelt is om je eraan op te hangen, maar dat zal niet de bedoeling zijn. Verder voor de TS zou ik als ik jou was tegen mijn ouders zeggen dat als ze me meer volwassen vinden dat je dan zelf ook maar moet bedenken wat je aanmoet.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • @TS: Ik draag ook vaak een blouse in m'n broek, maar heb altijd een jeans aan. Ik heb er dan vaak een brede leren riem bij om, een bruine of een witte. Kan jij zoiets ook niet doen? Het ziet er netjes, maar ook cool uit.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • TS Weer. @jongen 16. Ik vind zelf een blouse ook mooi alleen ik moet hem ook in mijn broek met een nette riem erom. Zo een glanzende zwarte bijvoorbeeld. Dit ziet er dan weer niet ''cool'' uit maar NOGO. Meer het nertje zechmaar.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • op verjaardagen moet ik mijn pak en stropdas aan en net als jongen 16 moet ik mij scheren maar dat is bij mij zo gebeurd .mijn vader of moeder controleert wel of ik glad ben dat is minder.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Wanneer je TE chique gekleed gaat ( snob outfit ), riskeer je problemen denk ik. Hangt ook af van het algemeen niveau van jouw school. Zelf zit ik nu op unief. Draag alles door elkaar. De ene dag gescheurde jeans volgende dag casual sjiek. Nog nooit iemand wat van gezegd.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoe klasgenoten erop reageren? Ik heb er zelf geen ervaring mee maar sommige anderen dragen wel bijvoorbeeld een blouse, maar dan wel 1 die er leuk uit ziet (eenkleurig). Daarbij dragen ze gewoon jeans (is ook netjes vind ik). Hier wordt niet op gereageerd, omdat het gewoon mooi staat en niet 'opvallend' netjes is. Nu weet ik niet precies of dit vergelijkbaar is met dat wat jij zou moeten gaan dragen.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey TS hier. Ik ben blij dat ik niet de enige ben. Maar nu moet ik het dus ook naar school dragen zoals ik eerder zij. Ik weet zeker dat ik commentaar krijg. Wat moet ik doen

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Door de week mogen wij (broer en ik) er bij lopen zoals we willen. Weekend moeten we netjes aan tafel komen. Polo, katoenen broek, echte schoenen. Wanneer er gasten zijn dan blauwe blazer, stropdas, grijze broek. Kerst, oudejaar of tuinfeest :tuxedojasje en vlinderdasje. Klinkt behoorlijk kut maar is het niet.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Op weekdagen mogen m'n broer en ik er bij lopen zoals we willen. Weekends moeten we netjes aan tafel komen. Polo bv. zoals jij. Geen sneakers en jeans, wel katoenen broek met echte schoenen. Mam en pap ontvangen vaak gasten en dan moeten we naar beneden in blauwe blazer en grijze broek en stropdas. Mam is Engelse en ze vindt dit soort dingen erg belangrijk. Ach, het is ouderwets maar als je jouw moeder daar plezier mee doet wat is dan het probleem?

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik moet dat ook altijd als kind al een blouse met een trui er over als ik uit eten ga of naar een verjaardag, wij komen uit een rijke familie en mijn opa vindt dat we er niet sloordig bij moeten lopen zo mag ik dus ook geen trainings pak aan als ik buiten de poort van ons huis kom. Behalve als ik ga voetballen.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • moet ik ook van mijn ouders en laatst moest ik met mijn vader mee naar de badkamer en moest ik mijn snorretje gaan scheren en ook mijn kin ,echt shit man.

    16 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten