Skip to content
14 reacties
199 weergaves

Geen conditie

Hallo. Ik zit in de derde. We moeten nu door een bos voor een cijfer rondjes gaan rennen. We moeten er drie doen. Hoe eerder je klaar bent hoe hoger het cijfer, hoe later je klaar bent hoe lager.
Ik heb dus helemaal geen conditie. Ik kan het echt niet. Ik zit ook niet op een sport. Toch moet ik dat gaan rennen. Ik wil daar niet als laatste aankomen dat iedereen op me staat te wachten en dat ze me met z'n allen uitlachen als ik aankom. HELPP Hoe moet ik dit gaan doen?

14 jaar
7 jaren geleden

14 Reacties

  • J14 (eerste zin: "Ik ben ook 14 en ik heb geen conditie"
    Zo begin ik er nu ook over te denken.

    @J22
    Geen interesse, geen geldproblemen hoor. Ik moet ook op een sport van m'n ouders.

    @J19 (eerste zin: "Foute aanpak van jouw gymleraar"
    Ja je hebt gelijk. Het is ook zo'n man die denkt dat iedereen topatleet is. Als hij iets gaat uitleggen, en hij heeft een voorbeeld nodig, dan kiest hij altijd een zwakker persoon uit en dan gaat hij bijvoorbeeld extra hard gooien waardoor hij/zij hem niet vangt. Die man is echt vreselijk. Ik heb hem al twee jaar.......

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Bij mij op school kijkt de gymleraar aan het begin van het jaar hoe je er voor staat: de een zit op 2 sporten en is atletisch, de ander doet niets aan sport en is zo stijf als een plank.
    Voor het cijfer kijkt hij dan niet alleen wat je presteert, maar ook hoeveel je vooruit bent gegaan, en of je je best doet en zo. Het kan dus zijn dat iemand die minder snel is maar wel veel verbeterd is hetzelfde cijfer krijgt als een topper die er met de pet naar gooit.
    Als topicstarter geen conditie heeft maar toch niet als laatste wil arriveren zou ik er maar eens over gaan denken om iets aan sport te doen. Voor nu is dat te laat, maar voor de volgende keer kan dat wel verschil maken. En als je sport niet leuk of een goede conditie niet belangrijk vindt, dan moet je maar op de koop toe nemen dat je wel laatste wordt en een slecht cijfer krijgt.
    Het is net als met de andere vakken, een goed cijfer komt niet zomaar uit de lucht vallen (ik moet er tenminste hard voor werken).

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Als je niet kan lopen wegens geen conditie, kan je daar iets aan doen als je wilt. Daarna voel je jezelf ook beter. En je kan weer op en af een stoel stappen zonder je enkels te verzwikken. Of je kan thuis de trap weer op zonder een kwartier buiten adem te zijn. :-)

    Maar als je niet goed kan lopen wegens ongezonde spieren, pezen, gewrichten, wegens hartproblemen, of wegens inspanningsastma, moet je dat zeker melden aan je gymleraar en desnoods een doktersbriefje meebrengen dat je geen zware inspanningen mag doen. Astma en hartproblemen zijn belangrijke doodsoorzaken.

    Mijn eigen ervaring (astma) is dat sommige gymleraars heel redelijke mensen zijn. Maar anderen zijn echte assholes waarmee je niet kan praten. Ze denken dat iedereen gemakkelijk olympisch atleet kan zijn, als hij maar een klein beetje moeite doet. Niet dus. Als ik mij forceer - en ik heb het echt dikwijls genoeg geprobeerd - ben ik weken out met zware astma en bronchitis; en dan mis ik een hele boel wel nuttige vakken. En dan heb ik zware medicatie nodig (antibiotica en zware hoestsiropen met codeïne) waarvan heel de rest van mijn lichaam schade ondervindt en waarvan mijn intelligentie vermindert. Codeïne is een drug die de hersenen en zenuwen beschadigt.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Op mijn school doen ze altijd 3 rondjes, totaal 2,5 km. Vorig jaar kwam ik 1 keer als laatste aan maar wel samen met drie anderen en de andere keer een van de laatste toen liep ik alleen. De wat minder snelle lopers worden op t einde juist aangemoedigd. Je kunt evt gaan cheaten (wel een risico), en is er niet iemand die ongeveer even snel loopt, want dan kom je niet alleen aan. Hoe wordt de cijfer dan berekend? Op mijn school krijgen we alleen een cijfer voor de sporthouding van dat jaar, als je goed je best doet heb je vaak al een 8.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben ook 14 en ik heb geen conditie. Als ik voor gym 3 rondjes zou moeten rennen, zou ik maar gewoon beginnen en kijken waar ik uit kom. Ik zou gewoon bij een paar andere kinderen gaan lopen die het ook niet volhouden. Er zitten vast wel personen bij jou in de klas die ook geen goede conditie hebben. En als ze je uitlachen, wat kan jou dat schelen? Gewoon rustig aan doen en schijt hebben aan het cijfer. Als je maar je best doet toch?

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • M21. Begrip tonen is niet hetzelfde als meepraten. Op mijn oude school was ik heel goed in gym en andere sport. Werd door de gymleraar aangeduid als -zegmaar- hulpcoach. Speciaal voor de fysiek zwakkere jongens. Extra oefeningen, motiveren, kortom:helpen. Uitlachen en kleinerend toespreken, kon bij mij totaal niet door de beugel. Het heeft mooie resultaten en veel vriendschap opgeleverd.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Sterke karakters durven zich te omringen met anders denkenden. Zwakkere broeders omringen zich het liefst met meepraters.....
    De vraag hierbij; "waar heb je het meest aan ?"

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Nouja, een goede conditie is wel belangrijk j14. Wat is de reden dat je niet sport? Geen interesse? Of thuis geen geld voor?

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Foute aanpak van jouw gymleraar. Een bosloop moet leuk zijn voor iedereen. Ook voor wie minder goed mee kan. Waarom nou meteen een puntenwedstrijd met winnaars en verliezers? Waarom de laatste een looser-etiket opkleven? Zeker weer zo'n ijzervreter die alleen maar met de besten bezig is? Kan me hier echt over opwinden. Je hebt alvast mijn sympathie!

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Bedankt voor de reacties! (M21 niet)
    Voor de duidelijkheid, 'een rondje rennen' is niet helemaal waar. Drie rondjes. Vorig jaar 2, dat lukte net aan met een klein beetje lopen op het eind. Dat duurde bij de snelste 12 min, bij mij 16 min. Dus het zal wel een dikke 25 minuten worden! Ik heb geen idee waarom dat is, veel scholen hanteren de coopertest (12 min) maar wij niet. Het wordt ons weer moeilijk gemaakt... zucht

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Wrm zo negatief reageeren M21 hierboven wees gwn aardig voor elkaar. En antwoord op de vraag van topic starter: gwn idd een beetje cheaten of doen als of je pijn hebt. Groetjes!

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Je moet je schamen dat je op jouw leeftijd geen rondje kunt rennen. Goed dus dat je hiermee wordt geconfronteerd. Misschien gaat de knop hierdoor om en besef je dat je daar toch wel iets aan moet gaan doen. Uiteindelijk doe je dat voor jezelf en niet voor een ander.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Beetje cheaten mss? Stukje parcours afsnijden? Of je laten vallen en roepen dat je enkel verzwikt is? Wie niet sportief is, moet slim zijn. :)

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Als het op korte termijn is kun je er niks meer aan doen

    12 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten