Skip to content
97 reacties
817 weergaves

Moet ontgroenen worden afgeschaft,wie heeft ervaring of mening.

Er gaan steeds meer stemmen om het ontgroenen af te schaffen na incidenten bij een studentencorps, wie heeft ervaring of heeft dit mee gemaakt, is het uit de tijd, of moet deze eeuwen oude traditie gehandhaafd blijven, eventueel met toezicht.Zelf op een internationale school een inwijding mee gemaakt, gaf wel een band ergens ondanks alle opdrachten niet even leuk waren,maar achteraf viel jet wel mee.

18 jaar
8 jaren geleden

97 Reacties

  • Tja beefyboy, ik had wat verstuurd maar het is niet geplaatst. Achteraf bekeken wel blij om. Te herkenbaar, te persoonlijk. Gelukkig zijn er nog mensen die me zo nu en dan beschermen tegen mezelf. Probleem is dat je nicks hier niet kan claimen. Iedereen kan zich J19 noemen en die nick of letter gebruiken. Idd niet handig.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Dacht dat jij je vereerd voelde als je werd aan gesproken met sir, maar stop er dus mee,alvind ik het wel handig als je een nickname had,of een letter, jongen 19 weet dat jij het bent maar is niet echt handig altijd.   Eerlijk gezegd kijk of heb ik nog nooit echt naar die hazing filmpjes gekeken,of het moest al gebeuren in een film,maar zie je ook bijna nooit.Waarom heb je dan toch mee gedaan terwijl die ontgroening al achter de rug weg.   Bedoelde dus dat ik niet op mijn buik hoefde te slapen zoals jij wat op mishandeling leek,dat gaat te ver vind ik,maar wil niet zeggen dat ik er zo van af was, maar het voelde als een harde massage die 6 stuks.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey beefyboy. Besef jij wel welke fantastische ouders je hebt? Ze laten jou helemaal vrij om te zijn wie je wil. Wat je ook doet, het is altijd goed! Wooow!!! Zin om te ruilen?

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Niet normaal toch dat ik nog nooit een meisje heb gehad en ook geen behoefte aan heb,en dat ik reageer op een vriendengroep. En dat ik me bij jongens meer thuis voel, ben ook helemaal niet romantisch . Dit maakt me soms onzeker, en dan zegt mijn pa, jongen je hebt alle vrijheid om je zelf te zijn,wat is gek en wat is normaal. Dat jij je eigen weg zoekt dat is normaal, we hebben altijd gezegd,iedereen welkom ,vrienden en vriendinnen, en zelf hebben we altijd wel zoiets gehad,een meisje past niet bij je,maar een vriend ook welkom. beefyboy.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen17. Hou nou maar op met dat sir gedoe. Een keer is genoeg. Nee, ff serieus. Die klappen dat kom je wel te boven. Dat we meteen onze kleren moesten inleveren had ik ook geen moeite mee. Sommige jongens kennelijk wel. Het domste wat je kan doen is daar staan met je handen voor je zaakje. Zo iemand pikken ze er meteen uit natuurlijk. Het verbale geweld vond ik het ergste. Het gebullebak. Het spotten en vernederen. De bullying. Onze ontgroeners hadden duidelijk hun inspiratie opgedaan in die domme hazing filmpjes.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Die jongen 21 had wel gelijk ergens jongen 19,want je deed het wel vrijwillig . Ondanks dat het niet door ging de inwijding in de groep was het wel nuttig. Hele gesprekken gehad, werden vragen gesteld die wel bij de inwijding hoorden. Of ik al eens een vriendschap had gehad met een meisje of jongen. Wat ik gelijkwaardig of belangrijker vond verliefdheid of kameraadschap en waar ik voor zou kiezen. Ze waren wel verheugd dat ik terug was gekomen naar de groep, maar vonden dat dit niet herhaald moest worden, het was ja of nee, zoiets. En een club die bestaat nog wel vaak uit regels die onderling gemaakt worden,en een leider die er op toe ziet,en de beslissing neemt als een jongen zich niet handhaaft binnen de groep, heb hiervoor mijn excuses aangeboden, en het vonnis aanvaard die hij voorstelde, geen kinderachtigheid, maar hoefde niet op mijn buik te slapen zoals jij,snap je sir.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • @ jongen21. Ja pa, nee pa, sorry pa, zal het nooit meer doen pa :-)

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Had een relaas geschreven jongen 19 maar zie er weer afgehaald, misschien te, weet het niet,Maar wel hald goorgegaan,niet helemaal omdat 2 jongens er niet waren die waren verhinderd dit weekend. Wel de foto's gemaakt zowel buiten als binnen, super mooi geworden en hij stuurtze op naar een nederlandse site,die alles plaats,zoals auto's, voorwerpen,kunst,noem maar op en ook verschillende personen dus, was alleen met die oudere jongen,tevens de leider en die andere 17 jarige jongen.Vragen beantwoord, theorie gehad over kameraadschap,en de beleving van een ontgroening die soms toch nut heeft om in een groep geaccepteerd te worden.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ge zegt of hebt het over Belgisch jongeman 19, en denkt ge echt dat zoiets in Nederland niet gebeurd, dan zijt ge minder slim dan ik dacht.
    Ge zegt de ontgroening was al geweest en dat ge u dan over laat halen bewijst dat de ontgroening mee gevallen was, maar den knapen vonden dit niet genoeg, en eisten een hardere aanpak,zeker den drank van alcohol die mee hebben gespeeld dat u zich liet over halen,al wist ge wel bijna zeker dat ge enige klapkes op den billen kon verwachten,maar dit had u kunnen verwachten en achteraf niet klagen.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • Voor alle duidelijkheid: het was een verboden clandestiene ontgroening na het toegelaten officiële gedeelte. Normaal ga je na afloop wat drinken en dan naar huis. Maar idioten als ik laten zich overhalen ook nog mee te doen aan het hardere werk achteraf. Eigen schuld, dikke bult, I know. PS: het is een Belgische unief. Mensen die denken: dit is ondenkbaar in Nederland, hebben waarschijnlijk gelijk.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Dat heb ik meegemaakt bij mijn ontgroening aan de unief. Wanneer je een opdracht niet goed uitvoerde kreeg je een spanking op je blote billen. En omdat ik een skinny kont heb, was dat best pijnlijk. Met die clipjes moet ik lachen omdat ze zo fake zijn. Bij het geringste tikje brullen die kerels het al uit. En dan dat rood en die kapotte billen? Dat is toch make-up zeker? Welke acteur laat nou zijn achterste echt aan flarden slaan voor enkele dollar of roebel?

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 19 je noemt het idiote spanking gedoe, zo van waarom weer, door jouw slechte ervaring hiermee.Vertel hoe ging dat. Dan zeg je weer dat je ontzettend moet lachen om die spankingclubs, dus je kijkt wel,zelf op een internationale school tijdens vakantieweken met alleen maar jongens ook iets dergelijks meegemaakt. Een stel jongens ontpopten zich als leiders op een natuurlijke manier en introduceerden ook op een ongedwongen manier een inwijding,met als afsluiting een aantal ferme slagen op de blote,maar niemand die klaagde, dus..

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Bedankt voor je felicitatie jongen 19,maar het gaat tot 23, dus stop ik nu, daarbij was ik meer een lezer dan schrijver,maar heb dit verhaal van onderwerp lhbt gehaald, topic homoverhalen. maar hierop kun je niet meer reageren. Vond het zelf niet echt homo dit verhaal, want ontgroenen komt voor bij hetero en homo jongens,maar vond dit erotisch en stoer, denk dat veel jongens dit bewust of onbewust wel eens mee zouden maken.Maar wens jullie nog veel succes verder met deze topic. groet j.22 ook aan j.17.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Je hebt gelijk jongen 19, heb gebeld,vanmiddag ga ik naar ze toe,blijf slapen bij die oudere jongen,heb gezegd dat ik er klaar voor was,die ene jongen van 17 vind het ook cool dat ik het doe. Ik heb hem verteld over deze site,heeft ook alles gelezen, vond dat Meat verhaal ook spannend,hij zei wel echt iets voor jou, maar je hebt gelijk,stel me ook aan als een twijfelende puber,en zeg daarom ook thank you sir.Makkelijker eigenlijk als steeds jongen 19.Zelf vind ik beefy of meatboy voor mij het coolst,en jij?

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Dude, we draaien cirkels. Make up your mind. Ik was gewoon eventjes bezorgd om jou omdat ik jou leuk vind. Doe het! Dit weekend! Bel ze vanavond nog dat je er klaar voor bent! Maandag wil ik van je lezen hoe het was. Tot dan reageer ik niet meer. Dit sleept al te lang aan. S6 en sterkte.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Geweldig verhaal vond ik dit en volgens jij vond dat ook jongen 19.
    Waarom ben je nu ineens tegen, eerst zeg je niet te lang twijfelen en nu afvragen of deze jongens wel de juiste vrienden zijn. We hebben best veel lol en goede gesprekken gevoerd. Als ik dit verhaal lees is het toch wel stoer om dit mee te maken met die ene jongen kan ik heel goed over weg, eerst dacht ik kappen maar als ik dit lees denk ik neen, jezelf uittesten en bewijzen lijkt me ergens wel cool,voel me ook geen homo, maar vind kameraadsbeleving wel cool en jij? Heb je vragen stel ze maar want doe ik bij jou ook, zou top zijn als nog meer jongens reageren.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen22. Alvast gefeliciteerd met je komende verjaardag. Volgens mij mag je hier meepraten tot EN MET je 23. Hopelijk blijf je nog een jaartje. Bedankt voor je samenvatting. Net een scenario voor een kostschoolfilm. Hou ook wel van dat soort films over kameraadschap en jongensromantiek en geheime rituelen. Nou snap ik meteen waarom er de voorbije vijf uur geen update was :-)

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Jongen 19, lees al jaren deze site, waarom zou die club niet iets voor die jongen van 17 zijn. Het is nu eenmaal een oude traditie, heb het verhaal van ene Meat nog eens opgezocht,zijn belevenissen zijn opgeschreven in een verhaal dat een jongen over hem schreef,erg genoten van dit verhaal,dat omschreven werd als echte jongens romantiek.Wil het in mijn eigen woorden nog eens na vertellen.

    Meats belevenis. deel 1.
    California, een statig oud herenhuis uit de vorige eeuw,omringd door een groot ijzeren hek,omringd door oude bomen,net even buiten de stad,in een prachtig bosrijk gebied.Eens de trots van een rijke familie maar sinds de jaren '50 een internationale campus voor jongens in de leeftijd van 14 tot begin 20. Wie zich in de grote binnenkomst hal begeeft met zijn houten lambrizerings en grote kroonluchters en de vele trappen ademt nog de sfeer van het verleden van al die jonge heren die hier ook verbleven ,eigenlijk lijkt de tijd hier nog stil te staan.
    Nog steeds bestaat er afstand tussen de jongeren en de ouderen,die zich niet met elkaar bemoeien,dat ontdekt Meat ook al snel,hij zal hier ruim een jaar verblijven. Dat ze hem zo noemen heeft hij te danken aan de Porky's Pretpark films, die ieder jaar weer herhaald worden op tv, en ook niet ontbraken tussen de oude videobanden in de gezamelijke huiskamer, en door sommige jongens regelmatig werden bekeken ,en waarin een flink uit de kluiten gewassen knaap een belangrijke rol in had, wat hem de bijnaam Meat gaf,doordat hij ook nogal breed en fors gebouwd was , alleen vond hij het jammer dat hij niet helemaal zo groot was als de echte Meat. Maar je kan niet alles hebben, van een dikke jongen was hij toch een gespierde knaap geworden die wel bewondering af riep.
    Hij was hier 3 maanden nu, 17 was hij ,alleen zijn leeftijdsgenoten bemoeiden zich niet met hem, hij wist ook waarom,ze behoorden tot een club,hun domein was een geheime kamer boven op de zolder van het instituut en verboden voor de jongeren, alleen die ingewijd waren die mochten hier komen. Vanaf 17 kon je gevraagd worden, aan melden kon niet,dat was ook een wet. Maar wie de juiste leeftijd bereikt had die wachtte toch in spanning ergens af om gevraagd te worden,zo ook Meat die er toch wel graag bij wou horen.Hij was dus verrast toen hij een officiele brief onder zijn kamerdeur geschoven kreeg,waarop te lezen viel dat hij uitgenodigd werd voor een kennismaking gesprek,hij werd hiervoor uitgenodigd in een aparte kamer naast de bibliotheek,en waar hij ondervraagd werd door 4 oudere jongens. Ze schenen tevreden te zijn met zijn antwoorden, vandaar hij te horen kreeg dat hij lid kon worden en het gehoorzaamsheids ritueel mocht ondergaan, het bewijs dat hij er officieel bij wou horen, en dit zou plaats vinden in de geheime kamer.Meat stemde toe, dit was wat hij wou,ondanks toch wel wat onzeker over dat ritueel maar hij zou zich niet laten kennen.Dit was toch wat hij wou,zich onderscheiden van de jongeren,tot de elite behoren van de campus.De bewuste vrijdagavond zat hij op zijn kamer tot hij gehaald werd, om 10 uur werd hij verwacht. Even voor tienen werd er op zijn deur geklopt,en 2 jongens kwamen binnen en zeiden het is zover.Hij kreeg een blinddoek voor en werd mee genomen en geleid de vele trappen op naar de zolder waar de geheime kamer zich bevond.Eenmaal op bestemming mocht de blinddoek af,en mocht hij de geheime kamer aanschouwen, waar hij wel de geruchten had over gehoord maar niet wist hoe deze er uit zag. einde deel 1.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • deel 2.

    Hij stond daar enigzins verbaasd te kijken,zo van wat is dit, terug in de jaren '50, een goedkope B film over highschools waarin hij een rol moest spelen,zo leek het, met al die andere jongens die binnen kort tot zijn vrienden zouden behoren, maar hem nu met enig leedvermaak aan keken,zovan bewijs je nu eerst maar eens, vooral om dat hij toch wel enigzins bekend stond als een macho,al zag hij dit zelf niet zo bij hem zelf.
    Hij werd welkom geheten, kreeg een uitleg over de broederschap, daarna kwam het officiele gedeelte de traditie van het gehoorzaamheid ritueel,
    Hij zag de enorme lange eiken tafel,daarachter een grote spiegel geplaatst,en op de tafel liggend de broederschap paddle,met de tekens van de club er op gesigneerd. Daarna ging het als een soort film,waarin hij toch een rol speelde, zo zag hij dit,vandaar een spottend lachje op zijn gezicht,zo van,ik behoud mijn waardigheid, ondanks dat hij nu naakt stond voor de grote tafel,maar hij voelde ook de blikken enigzins van bewondering over zijn getrainde stevige boddy.Daarna het bevel neem de positie aan, dapper stapte hij naar voren en ging liggen,dapper ontving hij de 12 slagen met de paddle,luid telde hij mee en bedankte zoals was bevolen. Het duurde niet echt lang, hij stond op,kleedde zich weer aan en werd door iedereen gefeliciteerd, en als trofee werd hem de broederschappaddle overhandigd die nu zijn eigen dom was.
    Een paar uur later terug op zijn kamer, hing hij zijn trofee aan de muur,ging liggen en overdacht nog eens alles, tevreden, maar vooral trots viel hij in slaap, omdat hij er nu echt bij hoorde,en ergens bij horen dat gevoel had hij nog weleens gemist in zijn leven.

    Jongen 19 en 17 ,reageer niet weer,word binnenkort 23 ,dan ben ik te oud voor deze site,maar vond en vind dit altijd een prachtige vorm van jongens romantiek.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • Ach, is het weer zo? Dat idiote spanking gedoe. Kennelijk overal onderdeel van een inwijding. Heel stom. Kunnen ze nou niks beters bedenken? Ook meegemaakt. Jij hebt dan nog het voordeel dat je fors bent maar bij mij zaten ze meteen op het been. Paar dagen op mijn buik moeten slapen. Ze stopten ook meteen wanneer ik stop riep. Ben je zeker dat jouw clubje oké is?

    19 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten