Skip to content
2 reacties
40 weergaves

Bang voor de reacties van vrienden

Ik ben 14 jaar en weet zelf al een tijdje dat ik op jongens val. Ik heb nu nog veel vrienden alleen ik weet niet zeker hoe lang dat nog zo blijft. Ik wil namelijk binnekort uit de kast gaan komen alleen ik ben bang voor de reacties. Als wij met z'n alle zijn dan maken ze vaak negatieve opmerkingen over homo's enzo. Meestal doe ik dan alsof ik het wel grappig vind om niet te laten merken dat ik zelf gay ben. Op school is er vorig jaar ook een jongen weggepest omdat hij gay was. Mijn vraag is dus hoe ik het beste uit de kast kan komen en graag ook hoe jullie het ervaren als er iemand uit jullie kring uit de kast komt/ hoe mensen uit jou kring er op reageren toen jij zelf uit de kast kwam

14 jaar
8 jaren geleden

2 Reacties

  • Inderdaad, begin eerst met een klein kringetje. Dan alsmaar uitbreiden. Je echte vrienden gaan het echt wel accepteren hoor. En als ze het niet accepteren, zijn het geen echte vrienden. Je bent bevriend met iemand omwille van zijn/haar persoonlijkheid, ongeacht geslacht of seksuele voorkeur. Jouw persoonlijkheid verandert niet als je je vrienden vertelt dat je homo bent. Dus ook geen reden voor hen om je aan de kant te schuiven. Het lijkt nu inderdaad misschien wat eng, maar eens je er open over kan zijn, zal je zien dat er een enorme last van je schouders afvalt. Veel succes! :)

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Heel goed dat je voor jezelf al duidelijkheid hebt en dat je nu ook uit de kast wilt komen.

    Door wat je vertelt over die andere jongen denk ik wel dat je het beter voorzichtig kan aanpakken. Als ik jou was zou ik het eerst thuis in een kleine kring bekend maken. Wellicht alleen je ouders en broers en zussen en misschien een paar vrienden waarvan je vrijwel zeker weet dat ze er geen probleem mee zullen hebben.

    En op school kun je misschien eerst je mentor of een ander vertrouwenspersoon om raad vragen hoe je dit het beste aanpakt. Zij weten beter wat de algemene sfeer op je school is dan de mensen op dit forum. En dan kunnen zij je waarschijnlijk beter begeleiden in het hoe en wanneer.

    Ik zelf ben pas later uit de kast gekomen en de reacties vielen ontzettend mee. Ik hoop dat dat voor jou ook zal gelden. Het gezegde is niet voor niets: 'Men lijdt het meest door het lijden dat men vreest, maar dat nimmer op komt dagen.'

    In ieder geval succes en sterkte met je coming out.

    21 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten