Skip to content
9 reacties
101 weergaves

clubtraditie's in het buitenland.

Wie heeft ook nog een oude clubtraditie mee gemaakt, die hier officieel verboden zijn,maar in het buitenland nog geaccepteerd wordt onder het mom van broederschap,zoals ik een paar jaar geleden tijdens een uitwisselingsproject op een vakantie campus georganiseerd door oudere bewoners,die ons als nieuwelingen toch enige dagen lang behoorlijk gingen uit testen om er bij te horen.

20 jaar
8 jaren geleden

9 Reacties

  • Als topicmen stop ik en reageer niet meer, heb mijn verhaal duidelijk op topic fors geschapen en uiterlijk beschreven,geen reactie's hier, mag allemaal wel van mij verwijderd dit.Ga nergens meer op in nu.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Je hebt gelijk , maar ik heb in het buitenland een jaar op een college gezeten,vandaar,maar reactie's van anderen die in ons eigen land ook iets hebben mee gemaakt zowel positief als negatief,ook welkom,maar vond het daar nog een beetje ouderwets,maar ligt ook aan de sfeer en mentaliteit van de scholen en de studenten natuurlijk,heb in nederland geen ervaring gehad,daarom deze topic,maar alles welkom.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Waarom alleen buitenland?

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Sorry al weer de verkeerde leeftijd ingetikt, ben dus 20.
    Zal me vanavond 25 keer opdrukken ha ha.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Dit bedoelde ik niet jongen 21 daar heb je gelijk in,ontgroenings zijn uit de tijd,maar komen nog wel voor.
    Vond het toen enigzins wel heftig,onder de douche;s werden wel geintjes gemaakt en werd er naar elkaar gekeken maar verder niets.
    Achteraf vond ik het niet zo erg maar kwam ook dat we de ouderen toen beter leerden kennen en hun gedrag jegens ons meer begrepen.
    Weet je je leefde 2 dagen ,zo lang duurde het,niet echt lang dus in onzekerheid.
    Voorbeeld we werden met 8 jongens enkel gekleed in onze slips met een terreinwagen naar een stille open plek midden ergens in een bos gebracht in een vreemde omgeving en werden daar dus achter gelaten,het was al laat op de avond,en daar sta of lig je daar, wat nu, snap je,nu ,het was niet koud,warm zelfs dus dat we bijna naakt waren was niet zo'n probleem,alleen ja hoe lang duurde dit.Maar een paar uur later verscheen er ineens weer de auto en werden we weer opgehaald.Om 2 uur s'nachts kwamen we weer aan,allemaal nog douchen en na het douchen naar de slaapzaal en mochten we gaan slapen,maar moesten er wel weer om 8 uur uit,voor een stevige mars,die binnen een uur gehaald moest worden,nu dit haalden we net niet,moesten we ons 25 keer opdrukken,dat soort geintjes dus.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • sorry,verkeerde leeftijd ingetikt,ben 20 dus en 17 toen ik op die campus zat.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Hallo TS,

    Ik zag je al even 'hiernaast' geloof ik, in "fors geschapen of...".

    Echte ontgroening heb ik gelukkig niet meegemaakt, en ik vind zoiets ook niet meer van deze tijd, eerlijk gezegd.

    Een leuke inwijding of wat stoere/slimme opdrachten uitvoeren voor je toegelaten wordt tot een club, oké. Dat kan best geinig zijn, en je weet dan bijvoorbeeld gelijk of iemand zich kan redden met wat survival dingen, of probleemoplossingen etc. Zolang het maar een beetje creatief bedacht is en voor iedereen leuk blijft.

    Sneue, over het paard getilde corpsballetjes, die hun eigen frustraties met pappie uitleven door anderen - die per definitie jonger en zwakker zijn - alleen maar op alle mogelijke manieren te vernederen vind ik zooó sneu dat ik er eigenlijk geen woorden aan vuil wil maken. Bovendien is daar niks creatiefs aan, dat soort ongein kan elke gek bedenken. Lutsers.


    Op kostschool/internaat heb je ook dat de groep jongens je uittesten, maar dat is geen 'officieel' beleid natuurlijk.

    Het begon bij ons met intimidatiegedrag onder de douches. Met oudere jongens erbij heb je gauw dat ze de kleintjes en nieuwe jongens gaan pesten. En bijvoorbeeld bij een zwemmeertje met een paar grote jongens de onderbroek van je kont trekken en met een grote steen erin geknoopt het water in gooien. Dat soort grappen...

    Maar da's niet wat jij bedoelt denk ik?

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Je hebt gelijk tradities komen hier ook voor o.a studentenclubs,en nog wel meer, maar dan vrijwillig, je hoeft geen lid te worden van een corps, en wij werden gewoon gedwongen om mee te doen dat was gewoon een vaste regel, je onttrok je er gewoon niet aan,dat was in hun beleving totaal onaanvaardbaar, ook bijna iedereen ,niet iedereen maar wel de meerderheid vond het toch aanvaardbaar,ondanks de slaafse onderdanigheid en het leedvermaak en machtuitoefening van de ouderen.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Wat bedoelt ge club tradities komen ook voor in nederland en belgie en zijn niet verboden,de serie feuten was ook gebasseerd op uittesten der nieuwelingen om erbij te horen.

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten