Skip to content
15 reacties
399 weergaves

Water

Hebben jullie ook altijd zo'n kleine lul als je uit het water komt?

15 jaar
8 jaren geleden

15 Reacties

  • @13, inderdaad. Lekker rustig hier. Vakantie hè? :P En als iemand me iets vraagt geef ik antwoord. Da's wel zo netjes. En daar is het forum ook voor lijkt me. Je hoeft het trouwens niet te lezen hoor. Of heb je niets beters te doen...?

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi, ik woon ook op het platteland aan de rivier en daar zijn heel veel stranden, soms zie ik daar wel eens mensen (bijna bloot liggen) of vrouwen topless op een rustig stuk. Maar vorig jaar ging ik met een vriend daar heen en die had zijn zwembroek nog niet aan, wij gingen Naar een rustig stuk zodat hij zich kon omkleden, maar toen zagen we een meisje van een jaar of 10 en die riep haar moeder.........

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Nou, @jongen21 heeft niks te doen ofzo? een heel levensverhaal en een advies van hier tot Tokio. Ouders vinden het uiteraard niet raar als je zegt van "eigenlijk best raar dat ze anno 2016 nog met natte zwembroeken lopen te kloten".

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • TS, Wij fietsten die afstand wel, maar we waren ook gewend om elke dag 15km naar school en dan weer 15km naar huis te fietsen. Als je dat niet gewend bent is de bus misschien een optie? Weet je zeker dat je ouders het raar zouden vinden? Misschien eens een opmerking maken, niet over jezelf, maar als het in een gesprek te pas komt iets van "eigenlijk best gek dat mensen in 2016 nog moeilijk doen met natte zwembroeken op het strand en staan te stuntelen met een handdoek bij het omkleden" of als er bloot gezwommen wordt in een film of zo iets zeggen als "lekker vrij zo" en kijken hoe ze reageren. Of ga even bloot op je handdoek zitten op het strand, voor je je zwembroek aantrekt (en treuzel weer even bij het aankleden). Reageren ze niet dan zijn ze misschien ruimdenkender dan je denkt. Als je meteen wordt afgeblaft weet je ook hoe laat het is, dan kun je gewoon zeggen dat je even was afgeleid of zo. ;) Eerlijkheid is eigenlijk altijd beter, mits je ouders hier open voor staan. Mijn ouders waren erg streng (religieus) dus ik begrijp zeker hoe het is als je dit soort dingen niet kunt bespreken. Ik ga je niet zeggen wat jij moet doen, maar ik ben gewoon gegaan, samen met een vriend die daar al vaker was geweest. Toen waren we 16. Ik had wel al een paar keer eerder 'stiekem' bloot gezwommen in het kanaal, op een rustig plekje. Soms alleen, en soms met een klasgenootje die daar ook wel open voor stond. Overigens komt dat vaker voor dan je denkt, alleen denken veel jongens (onterecht) dat zij de enige zijn die dat (zouden willen) doen. Vaak gaan er meer als ze zien dat een ander het ook doet. Ik zag ooit in de polder een groepje jongens van mijn leeftijd (toen 12 a 13) zwemmen, waarvan er ééntje bloot was, de rest droeg een zwembroek. Niemand keek raar, en er werd gewoon gezwommen en gespeeld, maar toch vond ik het heel dapper van dat joch dat hij z'n eigen keuze durfde te maken en niet met de kudde mee liep. Ik heb me toen uitgekleed en in het water gedoken, uit solidariteit zeg maar. Toen trok de volgende z'n zwembroek uit, en nog een, tot (bijna) iedereen in z'n blootje zwom. Zo snel werkt dat, als er een paar durven komt de rest ook wel los. (helaas werkt het andersom ook). Ik heb sindsdien wel vaker met die jongens gezwommen, het was daarna gewoon geaccepteerd. Nou is dat op het platteland wel wat gebruikelijker dan in de stad vermoedelijk. Boerenjongens doen daar meestal niet zo moeilijk over. ;) Overigens was het ook gewoon gemakkelijk, onderweg naar huis van school had je meestal geen zwembroek bij je. Maar het voelt vooral veel lekkerder in het water, en je wordt mooi egaal bruin in de zomer. :) Succes ermee, als je vragen hebt hoor ik het wel. :) Groet, S.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Ts hier, j21 ik wil wel heel graag, , maar hoe kan ik dit doen, wil niet dat mijn ouders dit weten en het dichtstbijzijnde naaktstrand is 20 km

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Dat hangt af van de warmte. Hij reageert wel op warmte en kou.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik zwem eigenlijk altijd naakt sinds ik op m'n zestiende met een vriend (quasi per ongeluk) naar een naaktstrand ging. Het is echt heel veel lekkerder dan zwemmen met zo'n natte broek om je lichaam. Zonnen ook trouwens. Bovendien wordt je er veel zelfverzekerder van, omdat je jezelf leert accepteren. Kleine pik na zwemmen in koud water? Dat heeft pakweg 90% van de mannen, in meer of mindere mate. En daar kijkt echt niemand van op op een naaktstrand (mensen zijn daar heel ruimdenkend en veel meer relaxed dan op het textielstrand en -zwembad). Ik kreeg in zwembroek juist commentaar omdat ik groot geschapen ben (opmerkingen als "heb soms je een stijve" tot vervelens toe). Op het naaktstrand kijkt juist niemand raar op. Er zal misschien best wel eens iemand denken "zo, da's best een grote", net als iemand altijd wel iets zal vinden van je ogen of de kleur van je haren, maar niemand zal daar naar je staren of zo. Je lichaam is één geheel, zonder stukjes waar je je voor zou moeten schamen. En het is helemaal van jou, dus geniet ervan. Wat anderen ervan vinden boeit niet, tenzij ze iets positiefs te melden hebben... ;) Zelf heb ik nauwelijks last van koud water, maar een goede vriend heeft het juist wel weer. Als hij uit het water klimt roept hij steevast keihard "zo, tering wat koud hé" terwijl hij welbewust naar z'n kruis kijkt. Dan ligt iedereen in een stuip, en hij lacht zelf het hardst. En iedereen weet toch wel dat het tijdelijk is. Dus probeer het eens zou ik zeggen. Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die achteraf negatief reageerde. Vrijwel iedereen die een paar keer is geweest blijft ook gaan. Er zijn eigenlijk alleen maar voordelen. ;) Groet, S.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Als ik uit het zwembad kom ik hij kleijn maar als ik dan in het omkleed hok ben dan word die stijf en dan ga ik altijd ff rukken

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Meestal is die wel heel klein als ik uit een zwembad kom.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Niet echt zwem meestal naakt. Warm water, en zeer ontspannen. In de sauna na koud dompelbad weer wel, voor kort.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik zelf heb nooit maakt gezwommen. Maar wat maakt het uit Als je opgewonden raakt dat kan gewoon gebeuren als jongen. En dat is niet om te schamen

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ja heb ik ook

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • wel als ik uit5 koud water kom, niet uit een warm bad ofzo, dan kan ik een stijfe bijna niet onderdrukken

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ja, dat zou ook de belangrijkste reden zijn om niet te gaan naaktzwemmen...

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ligt er aan hoe koud het water is Bij warm water niet

    16 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten