Skip to content
21 reacties
1806 weergaves

Schaamhaar scheren

Ik ben een jongen van 13 en ik twijfel of ik mijn schaamhaar wel of niet moet scheren Mijn vader zegt dat ik het niet mag doen wegens uitslag en een taboe Ik ben dus echt in de war Hopelijk helpen jullie mij

13 jaar
9 jaren geleden

21 Reacties

  • Uiteraard schoonwassen na het klaarkomen doe ik altijd, maar het sperma eerst van buik en borst vegen met toiletpapier. Als we van onze slaapkamer naar de badkamer gaan zonder het eerst weg te vegen met toiletpapier dan druipt het sperma toch gewoon op de grond en dan zitten onze washandje meteen vol met sperma. Van mama mogen mijn broertje en ik aftrekken maar alles moet wel zuiver blijven. En daar bedoeld ze zowel wijzelf als de bedden en de rest mee. Als we een douche pakken mogen we bijvoorbeeld niet daaronder aftrekken en zo zijn er nog een paar huisregels en we hebben geen enkel probleem met die huisregels.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 15, dat is nou net wat ik bedoel: niet met een papiertje afvegen maar zoals je verderop zelf aangeeft, je schoonwassen met een washandje o.i.d. en daarna jezelf afdrogen.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Het maakt toch niet uit wat de mode is? Zolang je zelf en je partner er maar tevreden mee zijn boeit het niet wat anderen er van vinden. Ik ben geschoren en mijn vriendin heeft een volle bos. Dat is allebei afwijkend van wat gangbaar is; de meeste jongens hebben volgens mij wel wat schaamhaar en de meeste meiden hebben een kale kut, maar wij voelen ons er prettig bij en dat is wat telt.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Je zaad met wat wc-papier wegvegen vind ik wel proper. Gwn doorspoelen. Je moet er toch op de 1 of andere manier van af. Laten opdrogen op je borst of lul vind ik vies en dat gaat jeuken. Doorslikken kan ook, maar dat doe ik liever niet. Schaamhaar scheren is volgens mij niet schoner dan het laten staan. Je moet het wel dagelijks wassen, ook als je geschoren bent. Ik doe dat na het opstaan en voor het naar bed gaan. Ook altijd als ik gespoten heb. Als ik geneukt heb altijd samen met mijn vriendin. We staan dan samen onder de douche en wassen elkaars geslachtsdelen. Soms is dat zo opwindend dat we nog een keer copuleren staand onder de douche !

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Waarom is wc-papier niet hygiënisch? Ik heb een rolletje op de boekenplank neven bed staan. Heel gemakkelijk om als ik klaargekomen ben het sperma van mijn buik en borst te vegen. Dan dat propje gewoon door het toilet spoelen.
    Ik heb hier een paar keer gelezen dat jongens een kledingstuk gebruiken en dan in de was gooien. Dat vind ik eerder vies.
    Scheren omdat het mooier en zachter is en vooral dat zachter bij het aftrekken is heel leuk. Groter doen lijken van mijn piemel daar doe ik het niet voor, maar ik heb ook nog niet zoveel schaamhaar gehad dat het mijn piemel bijna verstopte gelijk sommige jongens van in de klas. Maar als zij dat mooi vinden dan is dat des te beter voor hun natuurlijk. Ieder voor zich.
    Is er iets beter dan om te gebruiken als toiletpapier?

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 18, mijn ouders waren (en zijn) naturist en onze opvoeding was behoorlijk vrij. Er werd ons ook veel verteld over het toen en nu, vandaar. We zijn nu idd veel meer (teveel??) met ons lichaam bezig maar ik kan niet zeggen dat de kleding er nu zoveel beter uitziet. Als ik op video filmpjes thuis kijk zie ik best veel mode van toen, nu weer terugkeren. En dat wc papiertje is ook niet bepaald hygiënisch.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat is wat ik bedoel jongen van 22 dat er jongens zijn die zich niet wassen met of zonder schaamhaar. Daarom is zonder schaamhaar hygienischer, je kwakkie veeg je zo weg met een wc papiertje. Ik vind dat jij nogal veel weet van schaamhaar in de jaren 1960 - 1990, weet jij wel zeker dat je 22 bent en niet 62?
    Misschien zijn wij jongeren de laatste jaren wel meer met ons lichaam bezig, wat kleding betreft ziet het er in elk geval een stuk beter uit dan wat mijn vader en moeder droegen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • laat jij je schaamhaar maar lekker staan jongen van 22 als jij je daar goed bij voelt en misschien is je vriendin nog een beetje van de oude stempel. Als je beter de bovenstaande verhalen leest dan zie je dat de meesten het properder vinden of het mooi vinden staan, bijkomend voordeel is dat je piemel groter lijkt en dat kan voor heel veel jongens een opsteker zijn als ze zich schamen om wat ze in huis hebben.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Het zal me een zorg zijn, als ik mijn schaamhaar maar mag laten staan. Mijn vriendin zou het zeker ook niet waarderen als ik het afscheer en ik vind het ook niet mooi. Als je het alleen doet om je pik er groter uit te laten zien vind ik dat een zielig argument.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb het zelf nog niet maar ik vind dat je moet doen wat je zelf mooi vind. is jouw lichaam toch

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Niet dat ik veel heb, maar wat er is gaat er af. Voelt echt veel prettiger als alles glad is, zeker bij het aftrekken. Als we na L.O. op school moeten douchen zijn we met vier in de klas die alles af hebben. Is ook veel mooier. Mijn broertje van 13 is nog altijd glad, maar zegt dat als hij ter krijgt (zal wel rap zijn nu) hij die ook weg scheert zoals mij. Een pa hebben we niet meer om er iets op te zeggen, maar mama vind het prima dat ik dat doe. Het is veel properder zegt ze. Een keer per week onder de douche met zo een wegwerpscheermesje, gaat super goed en echt heel zacht nadien uitslag niet gehad, bij de jongens in de klas ook niet gezien behalve soms rode bolletjes waar de haartjes zaten als ze opnieuw groeien, als je dat bedoeld? Maar dat is heel vlug weg als de haartjes terug wat groeien. Daarom ook maar een keer per week.
    Heb het voor de eerste keer af gedaan nadat ik had gezien na L.O. dat andere jongens dat deden. Ik vond dat haar echt lelijk, aan mama verteld van de jongens in de klas en zij heeft dan zo een zakje scheermesjes gekocht. Toen ik na die eerste keer scheren me afgedroogd had na de douche en over mijn piemel en zakje wreef om het resultaat te voelen, kwam ik klaar zonder zelfs af te trekken omdat alles zo zacht voelde. Na het scheren trek ik mij dan ook iedere keer af omdat het zo goed voelt.
    Misschien veel getijpt, maar gewoon om te zeggen dat je het zeker moet proberen. Ben er verleden jaar mee gestart (dus ook 13 jaar).

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Helaas moet ik je tegenspreken jongen van 18. In de jaren 1960 tot ca. 1990 was er niemand die z'n schaamhaar schoor, dit is pas in de loop van de jaren 90 begonnen en dan ook nog maar deels. Over hygiëne kan ik kort zijn: dat ligt aan jezelf. Jongens die zich niet wassen met schaamhaar doen dat waarschijnlijk ook niet zonder! Feit is wel dat als je een klein pikkie hebt die er groter uitziet als je kaal bent, maar ook meer babyface achtig. Overigens moet ieder het voor zich uitmaken uiteraard.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • schaamhaar scheren is volgens mij van alle tijden en heeft niks met mode te maken maar meer met hygiene.
    Moet je eens kijken wat er na de daad met je vriendin allemaal in je haar blijft zitten of als je jezelf aftrekt en het in je krullebos spuit ben je een half uur bezig om het eruit te krijgen en ik vraag mij af of iedereen dat dan ook doet.
    Nog een pluspunt is dat je lul veel groter lijkt zonder krullenbos.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik scheer m'n schaamhaar absoluut niet. Het heeft een meervoudige functie en buiten dat vinden ik en m'n vriendin het gewoon mooi en mannelijk. Kaal en glad is inmiddels trouwens een beetje achterhaald, maar daar let ik niet op want die mode verschijnselen interesseren me echt niet.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • ben steeds glad geschoren tussen mijn benen en zelfs met een spiegel tussen mijn kont de haartjes weggeschoren, geen okselhaar of op mijn benen enkel op mijn hoofd, mijn vrienden zijn ook zo en dit is lekker iedere dag onder de douche scheerbeurt, glad is Inn!! ook voor de meisjes vind ik super mooi

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik scheer al jaren, zo vanaf mijn 16e, en sta echt niet voor lul, krijg wel opmerkingen maar ze hebben ook commentaar op mijn string en ik trek me er niks van aan.
    Ik vindt het veel verzorgder staan als het geschoren is en het steekt niet naast of boven mijn string uit en op het naakt strand ziet het er ook netter uit in plaats van zo een oerwoud, ik heb geen grote piemel maar ook niet klein en dat heeft er niks mee te maken.
    Het maakt verder niet uit je krijgt heus geen uitslag als je scheert alleen in het begin wat rode plekjes maar als je langer scheert zoals ik gaat dat na een paar keer scheren helemaal weg.
    Je moet gewoon doen wat je zelf leuk vindt en wat je ook doet commentaar hebben ze toch altijd, succes!

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik scheer mijn schaamhaar helemaal af,ik heb een kale piemel en balzak dat vind ik mooier.Je kunt dan de ballen ook beter zien en je piemel lijkt groter en het is een prettig gevoel ,als de balzak kaal is.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • ik had ook een bos haar redelijk trots op maar toen ik op

    waterpolo kwam raden ze ons aan om te trimmen ,zodat

    het haar niet langs de zijkant uitkwam.

    mijn vriendin zij dat ik het zou moeten scheren heb dan

    toesteming aan haar gegeven dus ben ik nu kaal

    heb er geen spijt van, ze zegt dat het mooier is en

    aangenaamer als ze mag pijpen,geen haar meer

    in haar mond;

    PS 't zijn slechte koppels waar de vrouw geen baas is!!!

    hahaha.


    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Trimmen is prima. Kaal scheren zou ik niet doen, dan loop je wel een beetje voor lul als je met andere jongens onder de douche staat. Mijn zus had een vriendje die zich kaal had geschoren en ze moest zo hard lachen dat hij een week lang impotent was.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Er is geen moeten aan om schaamhaar te scheren of kort te houden. Je doet wat je het liefst hebt. Er zijn daarvoor geen verplichtingen.

    17 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten