Skip to content
22 reacties
551 weergaves

Rook verbod om en op school

Ze hebben bij mij op school een kompleet Rookverbod ingesteld. Ik kreeg ook een brief mee, dat op schoolplein En rond de school niet gerookt mag worden. Doen ze dat bij jullie ook op school Of zijn ze alleen bij mijn op school zo gek Ik rook nog niet zo lang, maar in pauzes Wil ik wel ff roken.

13 jaar
9 jaren geleden

22 Reacties

  • Goed initiatief van de school.
    Ik snap het niet.
    Bijna iedereen dat rookt, wil er graag vanaf en jij begint ermee...

    Het is niet stoer of cool...
    Het stinkt uren in de wind...
    Het kost enorm veel geld...
    Het is gewoon slecht voor je...

    Vapen vind ik dan weer wel cool, is dat niets voor jou?
    Vapen mag ook niet overal maar is wel veel minder schadelijk :)

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Snap ik ook niet, dat iemand rookt oke, maar op je 14e TS? HU??? Oke, ik ben 16, maar dit snap ik niet. Roken is NIET stoer! Ik vind het goor, en dom.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Wrm rook je? Je gaat zomaar dood. Als je rookt ben je echt dommer dan dom. Maar je moet het zelf weten

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 21, die ken ik niet, maar dat zegt de boer bij wie mijn broertje en ik klusjes doen altijd. Eventjes google, zaterdag aan de boer laten zien. Die gaat hij grappig vinden :)

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen14, je praat als Sjef Van Oekel.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Op school is het voor iedereen verboden wat niet meer als juist is. Voor mij part mag het ook op straat verboden worden of zelfs overal. Mijn broertje is gelijk u ook dertien maar moest die ooit beginnen met roken dan zou ik die eens zeer goed onder zijn sjokkadeizen geven. Hij geeft me nu wel een patat op mijne kop en zegt dat hij nooit zo stom zal zijn en dat ik dat best weet ook :)

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • jongen 13 ? ga je na al die informatie nog blijven roken???dan ben je erg dom en hou je niet van jezelf neem maar een goed besluit en stop definitief met dat gevaarlijke, dodelike roken !!!! dan pas wordt je een wijze man en zul je lang en gezond leven !!!

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • wie rookt is niet alleen dom, maar aartsdom
    zegt men niet terecht : het mensDOM
    kijk in het dierenRIJK daar roken de dieren niet, of heb je al een dier gezien die roookt ??
    Jongen van 13 je moet je verstand gebruikken en je niet laten meeslepen door vrienden die je zeggen dat je moet roken omdat roken stoer is en je dan een man bent - roken is niet mannelijk, en stoer, het is dodelijk en wie dat doet is niet goed wijs en houdt niet vanzichzelf - vanaf vandaag moet je NEE zeggen tegen de sigaret !!!!

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Wie nu nog begint te roken is - met alle info die er bestaat omtrent de schadelijke effecten ervan - ronduit achterlijk. Waarom in godsnaam begin je ermee ?
    Je kan voor mijn part net zo goed een bord om je nek hangen, waarop geschreven staat : ' Ik ben dom en ik weet niks, en daarom rook ik ! '.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik wil hier nog aan toevoegen, dat deze 'hobby' ontzettend veel geld kost. Reken maar uit hoeveel geld je per jaar uitgeeft, als je 1 pakje sigaretten per dag rookt en wat je met dat geld zou kunnen doen.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik vind roken slecht voor mij. Ik heb het wel gedaan, maar toen de vader van een vriend van mij overleed aan kanker ben ik er meteen mee gestopt. Ik denk dat iedereen wel kan snappen dat roken slecht voor de gezondheid is, je longen heb je nodig om zuurstof op te nemen. Eigenlijk is het jammer dat je van roken pas veel later merkt hoe slecht het is. Als je er meteen ziek van zou worden, zou niemand meer roken.
    Fabrikanten maken de tabak extra verslavend door er stofjes door te doen.
    Maar ik vind niet dat de overheid roken moet verbieden, je bent zelf verantwoordelijk en ook voor de mensen om je heen. Ik vind het wel goed dat scholen roken in de school en op het terrein van de school verbieden, thuis wordt er bij mij ook niet gerookt en bezoekers die willen roken mogen dat op het balkon doen.
    Je leven niet door de overheid laten bepalen, straks moeten we een aanvraag indienen om uit te ademen: er zit CO2 in de lucht die je uitademt(pun intended).

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • roken is zeer gevaarlijk en zou ten allen tijde verboden moeten worden, maar de rijke fabrikanten houden dat in stand en verrijken zich met mensen die later sterven aan longkanken Mijn vader is jong gestorven aan longkanker en woog nog 35 kg toen hij stierf
    Ben in Marokko en op de pakjes sigaretten staat in grote letters : FUMER TUE m.a.w. ROKEN DOODT dat is inderdaad zo, want wie rookt pleegt op termijn zelfmoord - hoe kunnen mensen zo dom zijn, en jij, jongen van 13 wat bezielt je om die viezigheid te roken ??wat genoegen heb je daaraan>?,, je hebt een joystick (piemel) en dat kan je meer dan het rookgenoegen geven, en daar mag je van genieten, maar als je verder rookt , gaat je piemel niet meer goed stijf worden en je sperma gaat van kwaliteit verliezen en als je ooit kinderen maakt, gaan die misschien ziekelijk of gehanidicapt op de wereld komen Dat kan toch niet, je moet je verstand gebruiken en NEE zeggen tegen de sigaret Nu kun je dit nog doen, je bent nog jong, maar eens de verslaving van nicotine in je bloed ga je moieilijk van die verslaving afraken Dus NU beslissen om te stoppen met roken - men mag niet publiekelijk masturberen, die goed en gezond is, maar men mag wel publiekelijk roken, die zeer ongezond en dodelijk is ....van waanzin gesproken !!!! -

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik zit ook op de mbo school, ja roken
    Mag alleen buiten het hek.
    Ik rook niet zo vaak op school.
    Maar bij mij op school alleen buiten het hek.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • klopt de overheid wil aan het enz van dit jaar alle scholen rook vrij hebben. ik zit nu op mbo en zelfs daar is het nu verboden terwijl de meeste gwn 18+ zijn. dus wen der maar aan ;-)

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Het ligt er een beetje aan wat ze bedoelen met " rond de school" .Dat ze roken op school en het schoolplein verbieden: ja dat mag.
    Maar net buiten het schoolplein, op de openbare weg , heeft niemand wat te zeggen over jouw sigaretje.

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Rook wel op school, maar alleen in de rookzone
    Naast de school.
    Anders moet je bij de directie komen.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Gewoon de keuze asn de mensen zelf laten
    Of je rookt of niet.
    Ja op scholen verbieden ze het ook, maar
    Je mag zo wat nergens niet meer roken.
    Zelf heb ik ook maar ff gerookt, ik was ook 12 of 13
    Maar ben blij dat ik niet bleef roken.
    Heb ook veel vrienden die roken en , maar zelf
    Geen last van.
    Ik zou wel zeggen als je 12 ben zou ik niet gaan
    Roken.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Roken is dom. Je verpest je longen er mee, dom dus. Het geeft je niet eens een lekker gevoel, zoals wiet, wat ook nog eens minder slecht voor je is. Smoke dus af en toe een jointje, maar raak niet verslaafd aan sigaretten... Cliché..

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Roken is slecht voor je gezondheid dus besef waar je aan begint, zoek maar eens op wat je er allemaal van kan krijgen. Zonde om al zo jong te gaan roken, je verpest je lichaam er alleen maar mee..

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Goed initiatief, misschien leer je het dan ook af.

    16 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten