Skip to content
46 reacties
1126 weergaves

internaats ervaring.

Wie heeft ook op een jongensinternaat gezeten,ik 2 jaar op een belgisch internaat,en wat waren jullie ervaringen,de mijne best wel fijn achteraf,ondanks de beperkte vrijheid,weinig uitgaan,maar het samenzijn en de sfeer onder elkaar mis ik toch wel.

18 jaar
9 jaren geleden

46 Reacties

  • Waarom stuurden jullie ouders je naar een internaat? Hebben jullie dat aan hun gevraagd ?

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Ken niemand van een internaat, je hoort wel altijd over vroeger,maar niet van tegenwoordig,verbaasd dat uniformen nog bestaan,of voor enige jaren terug dan.Vond je dit niet vervelend jongen 20?

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen 20, heb een jaar op een Duits internaat gezeten,vond het heel vrij eigenlijk,geen uniform,haardracht was vrij in tegenstelling tot Zwitserland. Je had het over een pastoor dus neem aan dat het een katholiek of christelijk internaat was. Nu, zelf zat ik op een niet christelijk internaat, iedereen was welkom, misschien dat het daarom wat vrijer was, echte discipline heb ik hier niet mee gemaakt, maar zo zie dat er toch wel verschil is, dat heb ik ook wel gemerkt.Maar vond je het ergens wel een leuke tijd of vervelend,zelf weinig moeite gehad,wist niet anders.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • in duitsland heb ik drie jaar in een internaat gezeten,was toen 13 jaar dat ik ermee te maken kreeg,ook uniformplicht en stropdas verplicht,ook werd ik met een paar jongens uitgekozen door een pastoor van de kerk vlakbij het internaat om misdienaar daar te zijn,er moest veel en weinig mocht,veel discipline dus daar.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Vraag beantwoorden, in Nederland en Duitsland een eigen kamer, in Zwitserland delen met een ander,wel privéhoek,grote kamer dat wel.
    In Canada met 4 jongens op een kamer, oud gebouw,oude princippe's en totaal andere sfeer maar ben iemand die zich nogal snel aan past,had zoiets dit overleef ik ook wel weer.Maar niet modern,zowel de sfeer,als de hele cultuur daar, maar goed,mijn ouders hadden het voor me uit gezocht.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Sliep je op een slaapzaal in Canada met anderen,lijkt me niets,wel met 1 of 2 samen delen.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Moeilijke vraag net zoiets over de ervarings en vergelijken.
    Weet je de verschillende leeftijden maakten ook een verschil.
    Zit je als 14 jarige op een gemengd internaat dan merk je dit toch anders als je wat ouder bent,met 16 is de interesse naar meisjes vaak groter.
    Wat machogedrag betreft is volgens mij niet echt groter op een jongens internaat.
    Met meiden erbij vertonen de oudere jongens vaak haantjesgedrag,klinkt gek, maar willen populair zijn bij de meiden,concurrentie onderling speelt dan een rol.
    Zoals ik al zei nederlandse internaten zijn meestal vrij in vergelijking met andere buitenlandse internaten.Eigen kamer, inplaats van een gedeelde kamer met een ander.Heb een jaar in Zwitserland op een internaat gezeten,allerlei nationaliteiten, kort haar verplicht,huiswerk maken gezamelijk op vaste uren, tijd gebonden bij uitgaan,geen alcohol.Duitsland was veel vrijer en een totaal andere sfeer,echt van deze tijd,en Canada conservatief,maar kon me goed aanpassen ergens, aan vrijheid, maar bij de strikte regels dacht ik, het is niet anders,duizenden met mij hebben dit overleefd al was de sfeer uit de jaren '60 hier echt nog wel merkbaar.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • heb ook een tijdlang in een internaat gezeten,was ongehoorzaam en dat soort dingen dus internaat,zat daar tussen vervelende ventjes in maar heb er veel van geleerd,ben ook nog een jaartje misdienaar toen geweest naast het internaat in een rust en verzorgingshuis,waren toen nog zusters die vond ik wel streng zeg maar voor degene die misdienaar waren daar,zo kon je de eigen kleren niet aanhouden en kreeg je daarvoor in de plaats een soort zwarte pyama met sloffen aan die onder het misdienaarsgewaad moest,verder wel een leerzame tijd gehad!

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Gemengd of jongens internaat jongen 20, maakt verschil volgens mij,net neiden lijkt me leuker dan met jongens,machogedrag denk ik.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Kwam deze al oude topic tegen bij surfen op deze pagina.
    Zelf enige jaren op internaten gezeten door omstandigheden,werkende ouders in binnen en buitenland.
    Sommigen heel vrij, anderen nog wat conservatief, maar geef toch de voorkeur aan het nederlandse internaat,ergens anders ook een topic,maar het onderwerp jongensvragen wordt mijn inziens het meest gelezen,vandaar ik deze oude topic te voor schijn haal.
    ps. het het over de leeftijd van 12 tot 18 jaar,en 1 nederlands en 3 andere internaten in het buitenland.Dus 6 jaar ervaring,één ding was belangrijk,je leert goed de talen.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • dan zit ik wel op een heel modern internaat,heel veel mag je zelf bepalen en doen en veel vrijheid waar we van profiteren.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • was toen ook misdienaar maar niet in het internaat want daar was genoeg vrije tijd en ontspanning ik werd misdienaar omdat ik dat zelf wilde maar in een nabijgelegen kerk,ik heb dat alleen bij de oudere jongens gezien die acoliet daar waren die een soort pijama aanhadden met een witte band om de nek onder hun toga en superplie.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • gelukkig is dat bij ons niet zo en herken dat helemaal niet op mijn internaat,ik ken wel een jongen die misdienaar is maar dat wilde hij zelf zo,heb hem nooit over het dragen van een pyama met sloffen gehoord.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • wist niet wat me overkwam toen meneer pastoor jongens op mijn internaat kwam uitzoeken waar ik ook bij zat,dus zodoende ben ik met drie klasgenoten nu misdienaar,naar zijn zeggen dat hij haast zonder jongens en meisjes zat om hem met de mis te helpen,heb nu weinig vrije tijd vind ik en ben eigenlijk met tegenzin misdienaar maar niets te vertellen daarover het moet gewoon,heel apart vinden wij ook daar dat we ons eerst moeten gaan douchen en daarna een gitzwarte pyama en sloffen moeten aandoen voordat we naar de sacristie gaan waar we de toog en superplie krijgen,soms gebeurt het ook dat een jongen die zich niet heeft geschoren een witte boord om zijn nek krijgt van de koster en dan val je erg op dus scheer ik me maar goed,ik vind het hier geen prettige ervaring merk je omdat het min of meer gedwongen word.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • wist niet dat er internaten zijn die een eigen kapel hebben met eigen misdienaars,lijkt mij erg streng voor jongens die dit zijn geworden,geen prettige ervaring als je gedwongen word,misdienaar worden is naar mijn mening je eigen keuze,zou hier wel meer over te weten willen komen van internaatjongens!

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • ik ben een misdienaar in een jongensinternaat en daar is een aparte ruimte om je om te kleden,de misdienaarskamer noemen we dat hier moet je de misdienaarspijama met de sandalen aandoen en dan naar de sacristie om je misdienaarskledeing aan te trekken,moet je zelf doen en dat is om misverstanden uit het verleden te voorkomen.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Bij ons op een belgisch jongensinternaat hadden we 4 grote baadruimtes.Niet apart,maar wel den leefijd werd apart gehouden,jongen van 14 en 15 in ruimte 1,jongens 16 in 2,jongens 17 in 3 en de ouderen in 4.Werd erg op gelet dat je alleen gezamelijk mocht douchen met leeftijdgenoten.

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Zat op een gemengd internaat en daar hadden wel aparte douchehokjes,nogal langwerpig,zodat we ons ook konden aan kleden in die ruimte,maar denk dat dit ook verschillend is.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Douche je bij een internaat gezamenlijk of heb je aparte hokjes?

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • als je de engelse jongensinternaten vergelijkt met de hollandse zie je dat in britannie veel meer eerbied is voor elkaar en respect.

    16 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten