Skip to content
26 reacties
2985 weergaves

schooldokter

Volgend jaar moeten we naar de schooldokter .. Is er een manier om niet te gan want ik kijk er nogal tegenop

13 jaar
10 jaren geleden

26 Reacties

  • Ik moest een keer naar de ggd toen ik 11 was ik moest uitkleden tot onderbroek toen mijn onderbroek uitmoest wilde ik dit niet maar na een paar min toch maar gedaan de dokter keek heel ff en daarna mocht mn onderbroek weer omhoog en ja ik had een stijve toen ze aan mn ballen zat en mn voorhuid naar achter deed

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ook van stijve piemels kijkt een arts niet raar op hoor. Als de schoolarts een Euro zou krijgen voor elke stijve piemel die hij heeft gezien zou hij waarschijnlijk een leuke auto kunnen kopen. Dus schaam je vooral niet. Het is een teken dat je gezond bent...

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • vorig jaar moest ik naar de schoolarts en toen ik naakt stond ging mijn piemel recht naar voren staan en wist ik niet waar ik kijken moest van schaamde en toen hij aan mijn balzak voelde ging mijn piemel kletsen tegen mijn buik .ik hoefde mijn eikel toen niet meer bloot te maken want dat deed mijn piemel vanzelf.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongens, waar maken jullie je druk om? Je piemeltje is gewoon een onderdeel van je lichaam, net als je grote teen of je neus. Een arts kijkt daar echt niet anders naar.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • ik ben afgelopen week met de klas bij de schoolarts geweest,viel best wel mee we moesten ons wel uitkleden achter een wit scherm en kregen van een assistente van de schoolarts een lichtblauw jasje aan waar je je armen moet insteken dat krijg je dan achterstevoren aan van haar en daarna kreeg ik het onderzoek,vet raar was het toen de dokter aan mijn testikels voelde voor de rest vond ik het wel meevallen dat schoolonderzoek met z,n allen van de klas.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Bij ons op school werdt er wel naar je geslachtsdeel gekeken. Om de beurt eerst bij een jongen en dan een meisje. Niks ergs aan de dokter doet gewoon zijn werk. Alleen was het wel kut dat het meisje dat na mij was gewoon de deur open trok zonder te kloppen terwijl ik daarstond met mijn broek tot aan mijn enkels.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • De school dokter heeft is mijn voorhuis naar achter te troke dus mijn eikel was dus heelenmaal bloot en de dokter heeft zelfs mijn piemel een spuitje gegeven

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Bij mij werd ik eerst gewogen, opgemeten, er werden daarna nog wat vragen over mn thuis situatie gevraagd. Daarna vragen ze nog een aantal dingentjes over hoe het op school gaat. Ze doet nog wat gehoor en oog testejes. Dan moet je je (bij mijn school i.i.g.) even uitkleden tot aan je onderbroek, en leg je je kleren even op tafel. dan kijkt hij/zij, in mijn geval zij, even naar je lichaam en welke kleur onderbroek. Dan moet je je slip/boxer even op de tafel leggen en kijkt en voelt ze even aan je piemel, die meet ze even op en schrijft nog wat andere dingen op een formulier en dan mag je je kleren weer aantrekken. Het hele onderzoek duurt ongeveer een kwartier en het gedeelte dat je je onderbroek uit hebt duurt hooguit maar 5 minuten. En de ramen zijn ook geblindeerd dus er is niets om je zorgen over te maken dus. (dit alles is hoe het om mijn school gaat, misschien gaat het op jouw school wel nog veel sneller)

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ballenonderzoek heb ik inderdaad alleen op de kleuterschool gehad.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Klopt. In België voelen ze aan je ballen en vergelijken die dan met een kralenketting om te zien of je vroeg of laat in de puberteit bent gekomen. In Nederland kijken ze alleen even of alleen een vragenlijst. In België dus uitgebreider onderzoek dan in NL.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben er vorig jaar naar gegaan. De dokter zit aan je balzak om te kijken welke maat bal je hebt. Hij/zij vraagt ook om je voorhuid eraf te trekken. (Dit was wel in België misschien is het in Nederland anders)

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb ook een brief gehad vorige week maar daarin staat dat ik mijn ondergoed aan mag houden en dat het alleen een medisch onderzoek is of je goed groeit en of je geen over of onder gewicht hebt.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • ze willen gewoon weten of beide ballen wel zijn ingedaald, en of je voorhuid wel van je eikel af gestroopt kan worden. Dat kan het simpelst door even te kijken, en te voelen. Je eikel mag je zelf laten zien.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen21 Waarom alleen op 13 en 15 jarige en niet op 14

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ga binnenkort ook ik ben 13 maar is gezegd dat wij ons niet uit hoeven te kleden en daar vertrouw ik op en als dat wel moet doe ik het gewoon want als er iets mis is ziet hij/zij het direct het is een doctor die heeft duizenden piemels gezien en heel wat stijven dus ja... Ga gwn

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Je mag je kleren gwn aan houden

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Euhm.. Ik zit in de 2e van vmbo-t en bij mij op school moest je zelf een vragenlijst invullen van de GGD. Een week later kwam er iemand van de GGD die met iedereen een gesprek had die week, maar het stelde niks voor.. Enige dat ze doen is dingen vragen over de vragenlijst, je meten, wegen en laten zien hoe groot je ongeveer Word en wat je bmi is. Dat is hier tenminste zo op school. Maar als ze echt ergens aan zouden gaan zitten voor een onderzoek kan je altijd weigeren denkik, als ze doorgaan zijn ze strafbaar bezig, want het is tegen jouw wil in. Je ouders kunnen er ook iets aan doen, mijn ouders kregen een week van tevoren een brief met informatie en een vel dat je kon opsturen als je bezwaar had.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • @ Jongen 21

    idd niks om je druk over te maken je moet maar zo denken 'In de tijd dat je piekert heb je dat onderzoek al miljoenen keren gehad'

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Je moet je geen zorgen maken. Een medisch onderzoek lijkt best wel eng, maar valt reuze mee. Eerst wordt je gewogen , gemeten en moet je enkele tests doen (zicht, gehoor,...). Dan moet je bij de dokter komen. Die onderzoekt je dan even oppervlakkig en vraagt je dan op 13 en 15 jaar om je slip of boxer uit te doen. Hij controleert even. Direct daarna mag je ondergoed weer aan doen. Dit alles duurt maar een halve minuut en is wel degelijk verplicht op 13 en 15 jaar. Maar je moet maar zo denken: elke jongen van die leeftijd moet dat doen. De dokter ziet elke dag tientallen piemels, en elke jongen van je klas zal zijn piemel moeten laten zien aan de dokter. Niks abnormaals, het is die man zijn job. Hij gaat er heus niet voor zorgen dat je een stijve krijgt! Dit dient enkel om te voorkomen dat je symptomen van spataders, ziektes,... Hebt die je zelf misschien niet eens opmerkt. Geen zorgen maken, gewoon rustig gaan.

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Idd jongen 15 ik ben al een keer op de basisschool geweest en bekijk het zo, minder les voor een paar vragen

    13 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten