Skip to content
55 reacties
4767 weergaves

Scoutskamp

Hoi allemaal, ik ga volgende week op verleng weekend met de scouts op kamp. Voor de eerste keer als leiding. Ik leid samen met nog 3 andere gasten een groep van 30 jongens van 14-15 jaar. We gaan ook,zwemmen en omdat we zon grote groep zijn, hebben we een gemeenschappelijke kleedkamer gereserveerd. Nu mijn vraag: vinden jullie het kunnen dat wij, de leiding (4 jongens van 17,18 jaar) ons samen met de kleine jongens omkleden? Is het niet raar dat wij volledig naakt tussen die kleine jongens gaan staan?

17 jaar
10 jaren geleden

55 Reacties

  • Sorry, ben dus jongen 18 en geen meisje 18, die gaat vast ook niet met jongens samen onder de douche's ha ha.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Leeftijdsverschil ligt anders. Als je 18 bent dan ben je volwassen, dus ga ik gerust met jongens van 21, 3 jaar ouder dus douchen of omkleden. Maar met 3 jaar jongere jongens ligt dit anders, die zijn 15 en in de pubertijd, zou me daar zelfs ook ongemakkelijk bij voelen, heeft niets met preutsheid te maken,maar weet dat sommige ouders dit niet accepteren, ook al is er niets aan de hand.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Als je bang bent dat het een seks orgie gaat worden dan kan je net zo goed thuis blijven.
    Maar je kan ook nadat de andere jongens zich gedoucht hebben je gaan douchen maar je kan ook aan de jongens vragen of ze er problemen mee hebben dat lijkt mij een stuk eerlijker tegen over hun.
    En wat kijken naar iemand zijn penis betreft dat is iets wat we echt zonder uitzondering gewoon elke dag doen al dan niet bewust dat heeft te maken met onze oer hersenen maar dat is een lang verhaal.
    Maar zolang jij met je handen maar niet aan de afvoerleiding van de jongens gaat zitten dan is er niets mis mee dat je samen gaat douchen.
    Zelf zou ik niet graag met een ander in een tent willen liggen, voor je het weet ligt er een naast je te rukken en wordt jij morgens aangekeken of je seks hebt gehad met die gast :)

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Nee idd. niet als je 38 bent, maar jongens van 17 en 14, wat is het probleem? Er zijn er van 14 die al volwassener zijn dan sommige van 17 en ook soms al een grotere piemel dus ik zie het probleem niet maar ja, wij zijn thuis naturisten dus zien zoveel bloot dat het heel gewoon is.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Het gaat niet om leeftijd, het gaat om leiding/jeugdlid en daar moet je nou eenmaal voorzichtig mee omgaan of je 18 of 38 bent.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik zie het probleem niet. Zo groot is het leeftijdsverschil tussen jullie en de andere jongens nou ook weer niet... En jullie zijn allemaal jongens met dezelfde 'onderdelen', al is de een wat ouder dan de ander. Bovendien zien ze hun vader thuis toch ook weleens bloot? Heel normaal, dus gewoon doen.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik zou als ik jou was het ook vermijden. Waarschijnlijk kunnen jullie allemaal goed overweg met elkaar en vinden jullie het allemaal geen hinder, maar zoals de jongen boven mij al zegt kunnen de ouders echt roet in het eten gooien. Pas daar echt mee op want het zijn nog minderjarige. Ik zou ook proberen aparte hokjes te regelen en als dat echt niet kan zou ik een brief aan alle ouders toesturen om toestemming te vragen.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • De afspraken bij onze scoutinggroep zijn, als het makkelijk te vermijden is niet doen. Als er bijvoorbeeld aparte 1 persoonskleedhokjes zijn zie ik echt geen reden dat jullie je met de kinderen om kleden. Wij waren in Luxemburg en bij dat zwembad was er alleen een gezamelijke kleedkamer voor de jongens en 1 voor de meiden.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Als ervaren scout zeg ik nogmaals, niet doen. Houd afstand. Weet wel, ben echt niet preuts maar wil je samen omkleden dan wel met jongens van boven de 16. Leeftijd bij leeftijd, niet alle jongens van 14 zijn even volwassen al, daarbij voorkom commentaar van sommige ouders, jezelf altijd beschermen tegen eventuele praatjes ook al weet jezelf dat er niets achter zit,sommige ouders zijn toch altijd wantrouwend, boven de 18 gaan we zelf nooit met jongens onder de 16 ons omkleden.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Laat ff weten wat je gedaan hebt

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongens van 14 15 16 zijn vaak al een stuk volwassener dan je denkt, vgm doen zij er ook niet zo moeilijk over om naakt te zijn met andere jongens. Als jullie er niet te veel aandacht aan besteden doen zij dat vast ook niet, laat weten wat je gedaan hebt svp

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Het kan wel!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Bij ons in Belgie gaat het zo,als ge tiener bent en 17 en de anderen zijn 2 tot 3 jaar jonger dan gewoon samen omkleden,niemand kijkt daar van op, maar als ge voor de wet met 18 volwassen bent en ge zijt bij de leiders, dan toch apart .
    Maar is eigenlijk vanzelf want met 18 gaat ge toch bij een andere groep,en is dit probleem opgelost,al wil ik het niet gelijk een probleem noemen,maar zo voorkomt ge eventuele praatjes of moeilijkheden met sommige ouders die het toch niet zo fijn vinden,ook al zijn ze in de minderheid.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Waarom zou het niet kunnen/mogen. Toen ik op scoutingscamp ging vorig jaar toen kleedden de leiders zich ook gewoon om bij ons in de groepskleedkamer.... niks raars aan!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Niet doen, altijd afstand houden als leiding,desnoods wachten met omkleden,heeft niets met preutsheid te maken,maar zijn misschien jongens die zich ongemakkelijk voelen als de leiding of er oudere jongens tussen staan,zelf zou ik het niet doen om als 17 jarige tussen jongens van 13 of 14 te staan.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Nee, volwassen niet kijke of bloot bij kinder

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • ik zit op waterpolo en de 2 trainers (zijn vaders van kinderen) die kleden zich ook gwn om bij ons

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Nee dat kan niet jullie zijn een voorbeeld funksie doe normaal

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • ik heb jaren bij jong Nederland gezeten en ben blij dat wij altijd gingen zwemmen in een zwembad met genoeg hokjes voor je zelf ook douchen op kamp altijd privé ik ban nogal groot -erg groot geschapen zonder erectie 20x5,5 cm dus als mn vrienden dat gezien hadden had ik echt ronny paardelul geheten en was ik denk ik al jaren eerder van Jong Nederland weggegaan, hopelijk gaat jullie leiding net zo privé ermee om als dat ze dat deden ieder z'n prive en dat gaat het beste  

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • ik wim wel eens iets kwijt hierover. Vroeger was ik bij de chiro. bij de rakkers denk dak 13 of 14 jaar was. op een zaterdag op kamp mochten we gaan zwemmen in het zilvermeer. Iedereen stond naakt op de berm om in zijn naakie gaan te zwemmen. er was een leider met een verschrikkelijke grote en dikke pik vol k
    kroeselhaar en iedereen keek ernaar. ook als hij in short of zwembroek liep was het abnormaal wat hij daar verstopte.
    Ik heb er nare herinneringen aan overgehouden. Hij leek zo groot en dik tenopzichte van alle anderen. Ik heb nu ik wat ouder ben nooit meer zo'n pillie gezien. was best eng hoor.

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten