Skip to content
5 reacties
613 weergaves

Hoe en wat moet je scheren voor het schoolkamp?

Hallo, Ik ga over een maandje op schoolkamp naar een leuk park enzo maar ik zit met een probleempje. Wij gaan in die dagen ook zwemmen in het zwembad dat bij het park hoort en ik durf mijn bovenlichaam niet zo graag te laten zien. Ik ben namelijk erg harig voor iemand van mijn leeftijd en, ik heb zelf eigenlijk geen idee wat ik wel en wat ik niet hoef te scheren zodat ik geen stomme opmerkingen krijg. In ieder geval groeit er haar op mijn buik borst en mijn oksels. En ik weet niet precies welk haar ik niet hoef weg te halen. Weten jullie iets of hebben jullie hier ervaring mee?

14 jaar
10 jaren geleden

5 Reacties

  • Ik zou je schaam- en okselhaar laten zitten. Ook het streepje naar je navel. De rest van je borst- en buikhaar weghalen.

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • wtf heb ik iets gemist sinds wanneer moet je je als jonge schamen voor borst haar?! toen ik 14 was was het juist stoer als je al borsthaar had.

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • Zien ze je ook al niet bloot bij gym of sport op school?

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Hallo jongen van 14!

    Ik denk dat het voor iedereen verschillend is over wat hij of zij mooi vindt. Sommige mannen en vrouwen vinden borst- rug- of okselhaar mooi, andere mensen zien liever dat het geschoren is.
    Maar ik denk niet dat dat heel belangrijk is. Wat het belangrijkste is, is wat jij zelf vind. Haargroei hoort nu eenmaal bij je groeiproces, daar gaan al je leeftijdsgenoten mee te maken krijgen.

    Persoonlijk vind ik okselhaar en borst/buikhaar heel mannelijk. Dat jij dit op jonge leeftijd al iets meer hebt dan anderen kan betekenen dat jou lichaam zich sneller ontwikkeld tot een echte mannenlichaam, iets wat ik op jou leeftijd heel stoer zou vinden!

    Mocht je nou echt niet weten wat je moet doen, haal het dan weg met een scheermesje. Dan weet je zeker dat je je niet ongemakkelijk gaat voelen tijdens het zwemmen!

    23 jaar
    10 jaren geleden
  • Je moet doen waar jij je prettig bij voelt. Vind jij het fijn om alles weg te halen dan haal je alles weg, maar vind je het juist wel mannelijk staan en ben je er trots op dan laat je het staan. Je MOET helemaal niks, het is wat jij wil en waar je je prettig bij voelt.

    Ik scheer m'n oksels, benen, schaamstreek. Omdat ik het prettiger vind zonder haar. Ik zie genoeg meiden die een bos oksel en schaamhaar hebben.

    17 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten