Skip to content
9 reacties
721 weergaves

Oorbel-gaatje probleem

Laatst heb ik met een maat van mij in een dronken bui zelf een gaatje laten prikken door hem. Hij heeft al 2 oorringen en heeft mij toen ook weten over te halen. Hij prikte in mijn beide oren ook een gaatje doormiddel van het dunnere pennetje van zijn oorring. Het ging allemaal moeizaam maar ze zijn er toch doorgekomen, ondanks de dronken bui. Nu is het probleem dat de linker heel erg laag in mijn oorlel is gekomen, misschien nog geen 2mm van de rand af. Nu zegt hij steeds dat deze heel snel uit kan gaan scheuren als ik er ook een ringetje in hang, alleen al door het bewegen en gewicht van de ring zelf enzo. Klopt dit? Of valt dit allemaal wel mee en kan ik hem gewoon zo laag in mijn oor laten zitten? Jongens met ervaring met laagzittende oorgaatjes, tips, ideeen???

17 jaar
10 jaren geleden

9 Reacties

  • Tof hoor zulke strechers. Zo'n gaatje word waarschijnlijk nooit meer helemaal normaal. Dat denk ik ook wel dat alle jongens met oorringen er wel eens aanzitten. Ik zie mijn maat die mijn oorgaatjes geprikt heeft ook best wel vaak aan zijn oorringen zitten. Dat dunne stukje oorlel verkleurd wel wat om het zo te zeggen, op zo'n manier dat je ziet dat het dun stukje is. Mijn maat en ik hebben samen ook nog even gechecked hoe het er voor stond. Samen even voor de spiegel, ik aan zijn oorringen trekken om te kijken en hij aan mijn oorringen en dan even vergelijken met mijn dunne stukje oorlel enzo. Zijn oorgaatjes zijn wel op de gebruikelijke manier geprikt en wij zagen wel verschil tussen mijn gaatjes en die van hem. Nu draagt hij ook al veel langer zijn oorringen in zijn oren dan dat ik mijn oorringen in mijn oren heb. Kan dit ook een verschil zijn dat mijn gaatjes nog goed moeten groeien? Hij vond het ook best dun lijken maar dacht ook wel dat het geen probleem mocht zijn. We vinden het beide wel tof dat we nu samen oorringen in onze oren dragen! Verder in mijn dagelijkse leven gaat het ook nog goed met mijn oorringen, al hoewel ik er wel steeds rekening mee houd. Nou weet ik niet of dat wel zo zeer nodig is, want als ik bekijk hoe mijn maat met zijn oorringen omgaat, hij doet net alsof ze niet in zijn oren hangen. Zijn oorringen krijgen ook soms flinke tikken te verduren van zijn handen of wat voor dingen dan ook soms, als ik dat zo bekijk. Ik heb het hier al wel eens met hem over gehad, maar hij zei dat dat altijd wel reuze meevalt en dat ik er ook niet zo zeer om hoefde te denken. Is dat ook zo en stel ik me gewoon aan omdat ik ze nog niet zolang in mijn oren heb?

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik heb eens een kleine strecher in mijn oor gehad tot een grootte van 0,8cm. Ik heb deze er eens uit gehaald en gewoon weer een ring in gedaan, net als jij hebt. In het begin was het helemaal erg hoe erg hij bewoog. Het dikke gedeelte wat niet door je oor zit, dat zat toen ook gewoon heel vaak in mijn oor en dat pennetje hong eronder... Nu is dat niet meer zo erg. Gaatje is nu iets groter dan een normaal oorgaatje. Ik denk dat elke jongen met ringen in zijn oren wel eens aan zijn oorringen trekt of heeft getrokken. Uit verveling of om inderdaad te kijken. Ik zit er ook best vaak aan moet ik zeggen. Werd dat stukje oorlel ook rood toen je er aan trok ofzo? Hoe gaat het verder in je dagelijkse leven tot nu toe met je oorbellen dan?

    20 jaar
    10 jaren geleden
  • Grappig dat jouw oorring zo lekker losjes in je oor bungelt ;p Dat doen mijn oorringen gelukkig ook best wel. Leuk gevoel. Het afdrogen in de buurt van mijn oorringen doe ik ook voorzichtig. En een oorlel is inderdaad best nog wel sterk. Heb vanmiddag even voor de spiegel gestaan en mijn beide oorringen tegelijk aan getrokken zodat mijn oorlellen strak kwamen te staan. Mijn gaatjes trok ik dus ietsjes"ruim", maar ik zag ondanks alles geen verschil tussen mij dunne oorlel en mijn "gewone". Wel zag ik hoe dun het stukje oorlel tussen gaatje en oorlel-rand is... Vind het stiekem wel spannend maar toch gaaf. Vind het ook gaaf om ringen in mijn oren te hebben!!! ;-)

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • Zelf heb ik maar 1 oorbel, net zo groot als die van jou, ook 1cm. Mijn oorbel beweegt erg losjes in mijn oor omdat ik een ruim gaatje hebt. Maar het voelt bij mij nooit zoals jij het beschijft. Mijn oorring krijgt met het douchen ook veel tikken te verduren, dat lijkt me niets meer dan normaal als je een ring in je oor draagt. Zelf denk ik dat het allemaal wel meevalt. Je oorlel is vaak best nog wel sterker dan je denkt. En als je je gezicht/haren/oren ofzo afdroogt dat de handdoek steeds tegen je oorringen zit, gewoon sowieso even voorzichtiger zijn. Gewoon even je oorringen vastpakken en tussen de handdoek droog deppen. En je oren gewoon niet te ruig afdrogen dat je oorringen achter de handdoek blijven haken ofzoiets. Ik denk dat zolang jij gewoon met je oorringen omgaat er niks aan de hand is! ;)

    20 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik heb er nu in beide gaatjes, zowel de 'normale' als de laagzittende gaatje in mijn linker oor, een ring. Een diamantje had ik net als het broertje van jongen18jaar dat deze voorover naar beneden gaat hangen. Nu de gaatjes al wat meer genezen zijn lijkt het alsof dat 2mm stukje oorlel ook bijtrekt, maar toch blijft hij laag in mijn oorlel zitten.
    @Jongen20jaar:
    ik stond er nooit zo bij stil dat een ring door het bewegen door de krachten als het ware naar beneden word geduwt in je oorgaatje... Mijn ringen zijn ook relatief licht in gewicht hoor. Gewone normale zilverkleurige ringen die 1cm groot zijn. Ik heb het even uitgeprobeerd door beide ringen in te doen en flink heen en weer en te keer te gaan met mijn hoofd, zodat de ringen flink in mijn oren gingen bewegen. Nu voelde ik wel duidelijk verschil tussen beide gaatjes, in mijn linker voelt het echt net alsof de ring nog aan een dun stukje vel hangt onderaan mijn oor. Dit is natuurlijk niet zo maar zo voelt het wel. Als ik douche of mijn gezicht/haren afdroog kom ik wel tegen de ringen aan. Ze krijgen dan een paar tikken heen en weer van mijn handen of de handdoek, hierbij doe ik stiekem toch wel voorzichtiger met de linker ring uit angst. Is dit nodig of moet ik gewoon doen alsof er niks aan de hand is en valt het wel mee?
    Dat de ene hoger hangt dan de ander vind ik niet storend, vind het stiekem nog wel iets leuks lijken ook....

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • Als jij het niet storend vind zie ik geen enkel probleem voor jouw oorgaatje. In principe kan het geen kwaad! Als je met je ring ergens achter blijft haken is de kans aanwezig dat de ring uit je oorlel scheurt, maar dit kan net zo goed gebeuren met je andere gaatje die wel goed is. Alleen de kans hierop is iets groter omdat het stukje oorlel zo dun is. Maar je oorlel zal echt niet uit gaan scheuren door dat wat je vriend zegt. Tuurlijk zal de ring in je oor bewegen, de ring oefend dan ook kracht uit op je oorlel als het beweegt enzo, maar niet zo erg dat het uit zal scheuren. En puur door het gewicht van de ring uitscheuren? Ook niet. Een oorring is 9 van de 10 keer relatief licht in gewicht, alhoewel ik natuurlijk niet weet hoe zulke ringen jij in je oren hebt hangen en hoe veel ze bewegen en wat jij er allemaal mee uitspookt ;)

    20 jaar
    10 jaren geleden
  • Mijn broertje zit in het zelfde schuitje als jij. Hij is 16 en heeft ook 2 laagzittende gaatjes. Dan wel in allebei zijn oren. Hij wou er eerst diamantjes in, maar deze gingen naar beneden hangen en dat zeg er niet uit. Toen heeft hij ook maar voor ringetjes gekozen. Heel soms lijkt het net alsof zijn oorbellen onderaan zijn oorlel geplakt zijn, en niet erdoor heen zitten, omdat ze zo laag erin zitten. Hij heeft er zelf nog nooit problemen mee gehad en ziet er eigenlijk best grappig uit soms. Het enige nadeel wat jij hebt is dat je rechter oorbel dan hoger hangt dan de linker, dit kan er raar uit gaan zien, daarom zou ik je linker dicht laten groeien en later alsnog een goed gaatje laten zetten. Je rechter ring zou ik wel in je oor houden, anders kan deze vooral nu in het begin snel dichtgroeien. Gelukkig heb ik maar in 1 oor een oorring, geen last van symetrie. haha.

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • Gaatjes horen gewoon beide op dezelfde hoogte. En heel dicht op de rand is niet handig, scheurt of groeit sneller uit ja, en vooral, is gewoon niet mooi. Dus, ringetje eruit, laten genezen en dan door een 'echte' piercer op de juist plaats laten prikken. Prikken is al beter dan schieten, omdat je een mooiere strakkere wond krijgt. Geneest beter ook.

    19 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik heb opzich geen ervaring maar ik zou er niks indoen en het dicht laten groeien, en dan desnoods het opnieuw doen bij een professional

    14 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten