Skip to content
7 reacties
399 weergaves

Schaamhaar scheren

Hallo allemaal, Ik ben een jongen van 14 jaar en heb aardig veel schaamhaar dat ook behoorlijk snel aangroeit. Ik heb nog geen scheermesjes of scheerapparaat, en ik heb van mijn vrienden gehoord dat die dit al wel hebben en het ook al scheren. Ook begin ik was dons haar op mijn gezicht te krijgen, dit wil ik ook graag weg hebben. Mijn vader heeft een scheerapparaat, zou ik deze stiekem kunnen lenen?? En kan je je schaamhaar ook scheren met een scheerapparaat of alleen met mesjes?? Mijn oplossing voor nu is met een schaar mijn schaamhaar weg knippen, maar dit is zo veel moeite iedere keer.. Help alsjeblieft. - C.

14 jaar
10 jaren geleden

7 Reacties

  • Jongen van 14,

    nog een tip voor het scheren van je schaamhaar: ga altijd mee met de haargroeirichting (dus van boven naar beneden), anders heb je last krijgt van rode bultjes die kunnen irriteren.

    19 jaar
    10 jaren geleden
  • @jongen 14
    Het gaat vast en zeker lukken. Laat je hier even weten of het goed is gelukt ?

    20 jaar
    10 jaren geleden
  • Topic starter hier.

    Oké bedankt voor alle tips, ik heb hier zeker wel wat aan.
    Hopen dat het allemaal gaat lukken!

    GR - C.

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Met wondjes bedoel ik ook huidirritatie ;)

    Als het schaamhaar heel lang is kan je het inderdaad ook eerst bij knippen dat scheert ook makkelijker.

    20 jaar
    10 jaren geleden
  • "Het scheren van je schaamhaar moet je absoluut niet doen met een elektrische scheerapparaat het zorgt voor veel huidirritatie en jeuk op de schaamstreek."

    Dat niet alleen. Met een scheerapparaat is de kans groter dat je wondjes krijgt dan met een mesje. Zelf knip ik het regelmatig bij en gaat het één keer in de zoveel tijd eraf.

    Gezicht moet ik nu 2 á 3 keer per week doen. Alleen ik heb er vaak geen zin in. Doe het lekker traditioneel met een scheermesje en scheerschuim. :)

    - K

    19 jaar
    10 jaren geleden
  • Jongen 14

    Het is erg onfris om het scheerapparaat van je vader te gebruiken ook voor je baard dus dat moet je niet doen. Ik zelf scheer me baard met een elektrische scheerapparaat maar voor jou om te beginnen kan je prima gebruiken maken van mesjes vraag aan je ouders deze te kopen dan moet je ook scheergel hebben maar dat weet jou vader vast en zeker ook wel. Het scheren van je schaamhaar moet je absoluut niet doen met een elektrische scheerapparaat het zorgt voor veel huidirritatie en jeuk op de schaamstreek. Ook voor het scheren van je schaamhaar kan je gewone mesjes gebruiken en wat scheergel. voor je begint met scheren van je schaamstreek neem eerst even en douche na dat je onder de douche bent geweest smeer je de schaamstreek in met scheergel. Niet teveel ook niet te weinig scheer met de mesjes voorzichtig je schaamstreek ga niet te vaak met je mesje over de zelfde plek en spel het mesje na elke haal schoon. Wanneer je klaar bent met scheren spoel je de de schaamstreek met wat lauw water schoon gebruik geen zeep met alcohol wat dat prikt na het scheren. En wat ik tot slot nog doe is de schaamstreek insmeren met aftershave balsem (zonder alcohol) want dat prikt. En dan nog even dit ik geef de voorkeur aan A merk mesjes en scheergel dit is best duur maar jou vader weet waarschijnlijk wel dat goedkope scheer spullen niet altijd even prettig scheren.

    20 jaar
    10 jaren geleden
  • scheren is het antwoord :p ik zou scheermesjes gaan komen en die product die er op moet vrees niet je zal niet raar worden aangekeken wi ze zullen alleen denken die gast word alle groot dus zeker doen :p

    15 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten