Skip to content
18 reacties
1285 weergaves

Stress: politie stopteken (lees verhaal)

Hoii,

Ik heb enorm veel stress nu. Ik reed op een 70km/u weg zo’n 80km/u aan de linkerkant. Ineens haalde auto me in en ging voor me rijden. Het was politie en het zei: “GA NAAR RECHTS”. Dus ik naar de rechter rijstrook en het achter na gevolgd, maar de politie reed vrij hard door op de rotonde en ging bij een stoplicht naar rechts en ik kon niet meer naar rechts gaan dus ben ik gewoon doorgereden. Ik heb met ouders overlegt en die zeiden dat ik de auto van politie moest volgen. Nu weet ik niet zeker of het gewoon een signaal was dat ik naar de rechterkant moest rijden of dat ik oprecht moest stoppen. Na de rand de politie niet meer gezien en ben ik gewoon naar huis gegaan.

Wat denken jullie? En wat zijn de gevolgen?

20 jaar
1 jaar geleden

18 Reacties

  • Kwam je zo makkelijk van hun af? Lol. Wat slecht weer maar wel mooi

    23 jaar
    11 maanden geleden
  • Geen zorgenmaken. Onthoud wat je hier moet uit onthouden: onnodig links rijden is echt wel irritant weggedrag. Mocht het niet zo moeilijk aantoonbaar zijn mag dit onbekwaam en/of egoïstisch rijgedrag zeker ook meer en strenger bestraft worden.

    22 jaar
    12 maanden geleden
  • @j17. Dat zijn vaak egoïstische weggebruikers.

    18 jaar
    12 maanden geleden
  • Best begrijpelijk dat je in zo'n situatie in je baan blijft uit voorzorg. Als ik met mn pa meerij, merken we regelmatig dat als je bijv. op de rechterbaan zit en je wilt wisselen naar links dus ze je er soms niet tussen laten. Daar zou politie ook iets aan moeten doen. Iemand de ruimte geven en even voor laten gaan om van baan te wisselen, zou gewoon bij goed weggedrag horen. Mensen die dat niet doen zijn pas de echte stresskippen.

    17 jaar
    12 maanden geleden
  • Begin het verhaal steeds onlogischer te vinden!

    20 jaar
    12 maanden geleden
  • Trek je niet aan joh

    10 jaar
    12 maanden geleden
  • Dan noem men onnodig links rijden,

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • TS hier.

    Bedankt boys voor reageren. Ik vond niet eigenlijk dat ik onnodig links reed, want ik moest links rijden om naar links te gaan bij de rotonde en ik moest nog 100 meter totdat ik bij de rotonde was. Ik zie velen dit doen bij dit stukje weg, maar goed ik ga niet in discussie hierover en volgende keer ga ik beter opletten. Het zal denk ik niks zijn en op J19, nee ben normaal geen stresskip (behalve ie dag helaas). Normaal rijd in nooit op de linkerkant van de weg vanwege die klote bumperklevers. Dus relax boys dat ik links heb gereden. Heb van men fout geleerd en waardeer jullie reacties.

    Gr TS

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Bedoelde voortaan rechts houden natuurlijk haha

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • @ andere 19 jarige, lees je tekst nog eens goed, zitten tegenstrijdigheden in!

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Je reed dan idd onnodig links. Ik zou me geen zorgen maken verder, maar vooral voortaan links houden. Erg kut altijd in het verkeer van die mensen die geen rekening houden met andere weggebruikers en maar links blijven hangen! Mag de politie wat mij betreft wel eens wat vaker doen!

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Ja, je bent eigenlijk wel een stresskip, is dat jou natuurlijke aard?

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Wat u van deze eigen ervaring mag onthouden is dat je rechts moet rijden en dit heeft de politie u terecht duidelijk gemaakt. Zou veel vaker mogen, vind ik. Jammer voor uw stress uiteraard.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Klopt allemaal wat mensen hier schrijven. En bovendien : als ze dachten dat je probeerde te ontkomen, hadden ze heus gelijk rechtsomkeer gemaakt en de achtervolging ingezet plus jouw signalement doorgegeven aan collega's in de buurt.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Als je moet volgen zal er eerst "POLITIE VOLGEN" getoond worden, als teken dat je de politieauto moet volgen. De politieauto zal dan naar een veilige plek rijden. Wanneer "STOP POLITIE" getoond wordt betekent dat je je moet klaarmaken om te stoppen, achter de politieauto. Maar als er niet heeft gestaan dat je moet volgen is het in orde.

    Je hoeft je geen zorgen te maken. Je reed weliswaar onnodig links, wat een overtreding is, maar je ging gelijk naar rechts toen de politie dat aangaf. Dat was voor hun blijkbaar voldoende. 10 km/u te snel is een kleine overtreding waarvoor ze je sowieso niet staande zullen houden.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik heb het even opgezocht. Het negeren van een stopteken kan een hoge boete en een strafblad opleveren. Maar dan moeten ze je wel staande houden. Dat doen ze ook als je stopteken negeert. Toen ik aan het googlen was zag ik ook dat je nepborden kan kopen, kan dit niet iemand zijn geweest die vond dat je onnodig links reed?

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Je reed waarschijnlijk onnodig op de linkerbaan. Daarom het teken"naar rechts". Als je moest stoppen hadden ze wel een stopteken gegeven.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Relax, geen zorgen. Ben je mss zo'n hardnekkige linksrijder? Gewoon een waarschuwing om naar de rechterstrook te gaan. Als je echt moet stoppen komt er afwisselend POLITIE en STOP op het display. Dan gaan ze ook langzaam afremmen tot je allebei stil staat.

    22 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten