Skip to content
35 reacties
8822 weergaves

schoolarts 2e klas

 hallo meiden,   wat onderzoekt de schooldokter in de tweede klas. alvast bedankt voor het delen van jullie ervaring.

14 jaar
12 jaren geleden

35 Reacties

  • Bij ons hoef je niet naakt, Ik vind het ook heel raar dat dit zou moeten. Wij moesten wel een lijst invullen waar allemaal vragen op stonden. De meeste vragen waren nogal privé en we vonden het allemaal een beetje raar waarom die mensen dat moesten weten. Als ik helemaal naakt zou moeten voor de schooldokter, en als hij/zij zelfs ook nog aan me zou willen voelen, zou ik zeggen dat ik het gewoon niet prettig vind en dat moet zij/hij dan ook accepteren. Ik snap trouwens ook niet echt waarom je naar de schooldokter zou moeten. Als er echt iets zou zijn, of gewoon voor controle, is het veel beter om naar je huisarts te gaan of iets dergelijks. waarschijnlijk ben je nu al lang naar de schoolarts geweest maar ik wou toch even mijn mening kwijt.

    doeiiii

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • twee jaar geleden moest onze klas de derde voortgezet onderwijs naar de dokter van school (jeugdarts) daar werden door verpleegster orentest, ogen en lengte en gewicht gedaan. toen naar de dokter eerst praatje en dan moest ik me helemaal uitkleden dus echt helemaal bloot alles werd nagekeken ook luisteren naar hart en ook kloppen en voelen ook werd er aan de ballen gevoeld en de voorhuid werd ook gecontroleerd toen ik bij het buro van de dokter stond. ik vond het erg vervelend maar het hoord en nou eenmaal bij.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Bij ons moest je alleen je schoenen uit om te meten en te wegen en een vragen lijst. Verder niks

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Bij ons werden alleen je gehoor ogen en lengte ingezien verder alleen vragen lijsten

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje 14, vond je het eng toen de dokter je slipje omlaag deed om naar je kruis te kijken? Mijn borsten zijn best gevoelig, doet het pijn als de dokter in je borsten prikt?

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Op onze school moest je ook hellemaal naakt waar iedereen je kun zien want er zaten ramen in die ruimte. Ik vondt het niet erg om naakt voor de schoolarts te staan en voor de kinderen die zaten te kijken.

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Waarom zou je weigeren? Tuurlijk schaam je je, maar die dokter ziet zoveel meiden bloot, doet écht niks raars, wil gewoon even weten of je je goed ontwikkelt. Bij jongens voelen ze hun ballen, of die wel ingedaald zijn. En dan zít ie even aan je kutje en je borsten, nou én. En zoals hierboven ook wordt aangegeven, gebeurt in ruimte waar niemand je verder kan zien dan die arts, en zo hóórt het ook.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Bij onze schoolarts in de 2e moesten we alleen vragenlijst invullen, schoenen uit om je lengte te meten en je te wegen en een gehoortest: als je een piepje hoort moest je op n knopje drukken

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Mag je ook weigeren, het in je blootje staan? Of mag bijvoorbeeld je moeder of vriendin mee?

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Hallo meiden,
    Ik moest ook naar de school arts in de brugklas (13) (nu 14)
    Eerst was het een gewoon onderzoek lengte gewicht enz,
    Daarna moest ik naar een andere kamer daar stond een soort van bed.
    Ik moest me uitkleden tot aan mijn bh en slipje, toen moest ik op het bed gaan zitten keek ze naar mijn boven benen. Toen moest ik gaan liggen, mijn armen naast me en mijn benen wijd. Ze trok mijn slipje uit tot mijn knieën ze keek naar mijn kutje. Ze zat even aan mijn schaamlippen toen mocht ik hem weer aan doen. Ik moest weer gaan zitten en mijn bh uit doen, ze prikte in mijn borsten om te kijken of alles goed was. Dat was het gelukkig. Zij deed mijn bh weer aan en ik mocht mij aankleden. Het was een vrouw van 30 omgeveer. Hopelijk heb ik jullie genoeg ge informeert

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik moest in mijn ondergoed. En als je ongesteld bent, kan je beter de afspraak verzetten. De dokter vraagt wel, althans bij mij, of er even gekeken mag worden naar de borsten en bij je kruis.

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • schoolarts brugklas moet je dan ook bloot en wat doen ze dan allemaal en krijg je een prik want ik moet naar de schoolarts net als ik ongesteld ben heeft iemand nog tips een mmeisje dat bang is voor de dokter en schoolarts help

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Wij moesten vragenlijsten invullen, maar de schoolarts stelt niks voor hoor (bij ons dan). Ik moest helemaal niet uitkleden, alleen schoenen uit voor meten en wegen.

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Wij moesten op school en thuis wat vragenlijsten invullen (heb je jezelf ooit gesneden, wanneer ben je jarig, wat vind je van je ouders, dat soort dingen). Bij de ggd meten ze hoe lang je bent, hoeveel je weegt (hoef je alleen schoenen voor uit) en stellen ze nog weer wat van die vragen en that's it :)

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Wij hebben geen schoolarts maar als je niet wil zegt dat gewoon Miss hoeft het dan niet suc6

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik was zelf ook zenuwachtig voor de schoolarts (ik moest in mn hemd en onderbroek staan), maar als je iets niet wil moet je het gewoon eerlijk zeggen, hij/zei zal vast wel vragen waarom.. Zeg dan gewoon dat je het ongemakkelijk vind en het daarom niet wil!
    Succes xx

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Wat doen ze bij jullie als je naakt bent?

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • bij ons moet je naakt omdat ze moeten kijken of alles goed en gezond is ofzo.. maar dat is niet bij enlke school zo.. bij een school van een vriendin moest ze in haar onderbroek en hb staan en bij weer een andere school moeten ze alleen in hun onderbroek staan...
    het verschild echt per school.....

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik moest om de 2 jaar op controle. Misschien moet ik volgend jaar weer, maar dat weet ik niet.

    De eerste keer was toen ik 9 was en de laatste keer op mijn 15e.

    Op mijn 13e en 15e ben ik ook in mijn nakie geweest. Net als het meisje van 17 vond ik dat niet heel erg. Hoe kan het dat er zoveel verschil tussen de controles zit?

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Wij hebben elk jaar schoolarts controle. Wij moeten elke keer alles uitdoen. ook bh en onderbroek. Ze gaan dan kijken hoe het is met de ontwikkeling. Is niet zo erg, ze voelen even, maar dat is juist lekker!

    Ik vond het nooit erg..

    17 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten