Skip to content
163 reacties
2424 weergaves

verliefd op lerares

ik ben een meisje van 17 jaar en sinds een jaar ontzettend verliefd op mn lerares na een half jaar ofs heb ik het aan haar verteld ze reageerde heel begripvol maar vertelde me wel dat zei mn liefde niet kon beantwoorde dat deed zo pijn tijdje daarna dacht ik dat ik er overheen was maar sinds kort is het weer helemaal teruggekomen en hoe ik ben verliefder dan daarvoor het is heel moeilijk om er mee om te gaan dat het een vrouw is kan me niet zoveel schelen maar gewoon het feit dat ik zo gek op haar ben en daar gewoon niks mee kan dat is het aller ergste ik haat mijn gevoel voor haar maar helaas kan ik het niet zomaar veranderen als het vakantie is of weekend ofs mis ik haar vreselijk!!!   is iemand(eenmeisje)ook ooit verliefd geweest op een lerares

17 jaar
13 jaren geleden

163 Reacties

  • Heey,
    ik ben ontzettend verliefd op een lerares. ik wil haar steeds zien maar ik durf het niet te zeggen. ik heb haar nog maar een paar weken en daarna nooit meer, dat doet zó'n pijn! ik weet dat ze een man en kinderen heeft maar ik kan het gewoon niet, ik droom zelfs over haar. ik wordt steeds ongelukkiger en weet niet wat ik moet doen.
    groetjes,
    anoniem

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Oke ik hoor hier niet echt tussen denk ik maar ik hen hetzelfde als jullie. Ik ben namelijk hopeloos verliefd op mijn docente nederlands en zelfs zo erg dat ik niet normaal meer met haar kan praten zonder rood te worden of te stotteren. Ik ben van plan om het haar maandag te vertellen (eerst via een anonieme mail of course)

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoiiii, Ik weet niet of ik echt 'verliefd' ben maar ik heb sinds het begin van dit jaar een ongelofelijke crush op mijn lerares Grieks.. Voor zover ik weet ben ik niet lesbisch en viel ik hiervoor altijd op jongens, maar nu ik les heb van haar weet ik het allemaal even niet meer. Ik word gewoon altijd vrolijk van haar, en ik kijk altijd uit naar de lessen terwijl ik het eigenlijk niet een heel leuk vak vind of zo. Ik durf echtttt niks te zeggen, omdat ik haar niet zo goed ken en eigenlijk alleen dingen met haar bespreek op het gebied van school of anders gewoon een kort gesprekje in de les, maar verder niet. Ik weet niet precies hoe oud ze is maar ze is in de twintig, ik gok 25, en ze is verloofd. Maar ik denk altijd aan haar en ik weet echt niet wat ik moet doen........... Eigenlijk is dit de eerste keer dat ik echt zeg dat ik haar leuk vind, ik heb het een lange tijd ontkend.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi! ik weet precies hoe jullie je voelen. Ik heb vier jaar lang een Nederlands lerares gehad waar ik nog steeds gevoelens voor heb. ik zit nu op een anders school maar kan haar toch niet vergeten. ik zie haar regelmatig op mijn werk en dan voel ik mij zo blij! het is zo dat ik op mijn nieuwe school ook een Nederlands docent heb waar ik zo verliefd op ben... het heeft niks met het vak te maken maar ik ze is Perfect! ik ga binnenkort met school op vakantie en zij gaat mee!... wat moet ik doen? moet ik het voor mezelf houden of moet ik erover gaan praten.
    ik zie haar maar 1 keer per week en dat vind ik erg moeilijk. ik doe er alles aan om haar te zien. ik maar grote omwegen om te kijken of ze daar misschien is. ik kan uren naar haar staren. HELP!!

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • er is al heel lang niet gereageerd , maar ik wou toch even een reactie plaatsen. Ik ben ook verliefd op een leraar. Maar bij mij is het wel echt heel erg vervelend. Nu bijvoorbeeld heb ik die leraar al meer dan 2 weken niet meer gezien omdat het nu vakantie is en hij was voor de vakantie begonnen was er ook 2 weken niet omdat zijn broer overleden is. ik heb het er heel erg moeilijk mee en ik mis hem echt heel erg :(.

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi meisje van 18 jaar,

    Ik vind een leeftijdsverschil van 10 jaar best kunnen, je zit dan misschien in een andere fase van het leven maar ik denk dat het eraan ligt hoe oud jij je voelt en hou oud zij zich voelt. Als jij je volwassener gedraagt dan iemand anders van je leeftijd en zij zich misschien nog wat jonger dan hoeft het verschil in leeftijd nog niet zo in de weg te staan! Succes!

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi meisje van 18 jaar,

    Ik vind dat een leeftijdsverschil echt niet uit maakt. Soms lig je beter op een lijn met wat oudere mensen. Ik herken dat ook wel. Ik val dan niet op vrouwen, maar heb ook een betere klik met oudere mensen, omdat ik merk dat ik toch wat volwassener ben. Dat is ook de reden dat ik nog contact heb met een oud docente, van al in de 50. Wat wel lastig is met zo'n groot leeftijdsverschil is dat je beide in een andere leeftijdsfase zit. Het kan zijn dat jij je de komende jaren je zelf nog enorm ontwikkeld,waardoor je straks niet meer op één lijn ligt. Daar zul je keuzes in moeten maken!

    Groetjes, scholiertje

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik zou het wel vertellen als ik jou was. Soms kan je verliefdheid een stukje minder worden, nadat je het hebt verteld. Bij mij was dat in ieder geval wel zo. Je kan het ook eerst met iemand anders bespreken, misschien iemand die haar ook kent. Hij/zij zou misschien kunnen aanvoelen hoe jouw lerares zou reageren. Ik denk dat je er zo veel mee bezig bent omdat je het graag los wil laten. Dat kan als je het met iemand bespreekt. Ik wens je veel succes en als je het eenmaal aan haar hebt verteld dan heb je ook weer een angst overwonnen. Wie weet ziet ze ook wel wat in jou. Nee heb je, ja kan je krijgen. Ik zelf heb trouwens ook een dilemma. Ik val altijd op oudere vrouwen. Nu ben ik helemaal hotel de botel op een 29 jarige. Ik weet dat zij op vrouwen valt, en na een aantal hints te hebben gegeven, lijkt het erop dat zij mij ook wel ziet zitten. Nu wil ik graag jullie mening over een relatie met ruim tien jaar leeftijdsverschil. Vinden jullie dat het best te doen is, als we maar op een lijn liggen, of denken jullie dat het zo'n groot leeftijdsverschil is dat we in een ander stadium van het leven zitten (wat dus niet werkt). Graag hoor ik jullie mening.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Misschien lucht het voor je op als je het wel verteld. Je voelt zelf wel aan hoe je relatie met haar is en of je het wel of niet moet vertellen, volg daarbij vooral je intuitie. Belangrijke is: denk wel aan het feit dat of je het ook verteld, je gevoelens niet voor haar weg gaan.... en het niet wordt opgelost.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik zou het als ik jou was niet vertellen. Je voelt je heel kut dat snap ik en je kan het er denk ik goed met haar over hebben. Dat je je zo kut voelt komt denk ik nirt alleen doordat je op een lerares bent, maar omdat er ook wel meer problemen zullen zijn dat je niet zo 123 doorhebt, maar waar je toch wel erg mee zit. Zijn je ouders bijvoorbeelde gescheiden of heb je een nu even een slechte band met je moeder? Dat kan erop wijzen dat je iets voelt voor haar en dat je haar alles wil vertellen omdat je het allemaal niet meer weet. Geloof me dit gevoel blijft wel langer maar praat juist gwn heel fijn met haar, het komt goed! Maar vertel niet dat je op haat bent, sommigen docenten vinden dit heel raar en je wil uiteindelijk ook niet de kans wagen dat ze je helemaal niet meer mag! Sterkte en hopelijk hoor ik nog wat van je

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Heey, 3 jaar geleden vond ik mijn Nederlandse lerares leuk en k begon der steeds leuker te vinden. Nu krijg ik geen les meer van der maar ik zie der wel altijd en we praten nog met elkaar en 2 jaar geleden wist ik echt dat ik super verliefd op haar ben en heb het met niemand besproken tot nu toe. Ik denk elke seconde aan haar en zou er alles aan doen om met haar te zijn. Jammer genoeg vertelde ze dat ze naar het buitenland gaat over een maand. Ik was zo verdrietig ik at niet en wist echt niet wat ik moest doen. Ik ben nog steeds kapot van binnen maar zeg haar altijd dat het 100% goed gaat. Moet ik het haar vertellen? Of niet ??

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Hey.. Ik dacht niet dat k hier nog terug zou komen, maar hier ben ik dan. De stagaire op wie ik verliefd was/ben (ik weet het niet meer op het moment) is weer terug op mijn school :0 t was echt heel ineens, maar ze doet heel apart tegen me ofzo..? Ik weet dat ik mezelf ook niet heel sociaal tegenover haar opstel, dat komt vooral omdat heg heel ongemakkelijk is. Ook hebben zij en ik dezelfde kledingstijl, het is al 2 keer in 2 weken tijd dat we eigenlijk bijna alles hetzelfde aanhadden hahaha nou ik wilde dit even kwijt xx

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik weet niet wat het is met de aantrekkelijkheid van Nederlandse docenten, maar ik ben ook gek op mijn Nederlandse docente. Nu weet ik al lang dat ik op vrouwen val, maar het is zo lastig dat het altijd vrouwen moeten zijn van 20 jaar ouder. Ik vind t leuk dat er zoveel meiden hier zijn die hier ook mee 'zitten'. Mijn advies is, laat het gebeuren. Je bent (waarschijnlijk) verliefd op je docente. Super toch! Dat je de liefde kan voelen. Nu zal die waarschijnlijk niet beantwoord worden, maar op een dag vinden we allemaal iemand die van ons houdt. Nu sta je alleen voor de keuze: ga ik het mijn lerares vertellen? Verder zou ik zeggen: geniet, stalk, droom van haar en ga ondertussen kijken naar de bereikbare personen.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben ook toevallig verliefd op mijn lerares nederlands! Ik denk elke dag over haar ik droom over haar. Ik wil later worden zoals haar. Ik had haar een mail gestuurd via magister ofdat de les verplaatst kon worden ze reageerde zo lief! En toen in de les erna kwam ze nog is naar me toe heel lief. Die dag kwam ik haar nog tegen in de stad. Ik zag een jurk en ik keek omhoog want ik keek eigenlijk naar de tegels en ja dat was ze en ze lachte en zei hooii dus ik ook. Mijn moeder vroeg natuurlijk achter af wie dat was. Ik denk nu steeds hoe dat ging. Ik weet niet hoe ik zonder haar kan. Ik moet volgend jaar echt terug les van haar hebben! Ik denk dat ze mij ook wel mag ze lacht altijd super lief en trekt mij altijd voor. Het is laatst zo erg geworden dat ik alles van haar stalk waar ze is opgegroeid waar ze studeerde haar kinderen. Ik heb me eigenlijk nooit echt aangetrokken gevoeld zoals nu tot vrouwen wel nagedacht zou ik lesbisch zijn? Maar nu denk ik echt gevoelens te hebben voor een vrouw en nog wel een meerderjarige

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben op het moment dus echt heel, heel erg verliefd op mijn lerares nederlands. Ik heb t sinds kort verteld aan een vriendin omdat ik het niet meer trok alleen. Zij begrijpt het en vind het niet erg of zo iets.. Alleen ik wel. Echt heel erg. Ik denk de hele tijd aan haar, mis haar en wil gewoon graag bij d'r zijn. En al weet ik dat het toch niet kan weetje, t blijft rondspoken. Ik heb ook echt al meerdere keren over haar gedroomd, en ja. Ik ga minder goed presteren in het vak, want k kan me hoofd er gewoon niet bij houden. En ik doe echt m'n best! Ohja, nog iets, ze gaat over n paar maanden n wereldreis maken(naar Vietnam en Tokio en die buurt daar..) Ik moest gewoon HUILEN, ja huilen toen ze me dat vertelde. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik word gewoon gek van mezelf. :(( Can anybody help me please?

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • anoniem: Ik heb een vriendin die ook verliefd is geweest op haar lerares nederlands in het eerste middelbaar daarna ook op haar leerkracht frans in het tweede jaar nu dus en ze is op haar leerkracht notenleer geweest toen ze in

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb drie jaar les gehad op de middelbare van een docente, die mij eigenlijk voor het eerst als volwassen persoon raakte. Ze mocht me, aan alles kon ik dat merken. Tijdens het maken van een toets, ging ze naast me staan, of gaf ze me een knipoog om me te laten weten dat het wel goed kwam. Toen ik bleef zitten, kwam ze aan het begin van het schooljaar bij de opening naar me toe en zei: leuk he ik mag je weer les geven! Alles was altijd puur vriendschappelijk. Op een gegeven moment bleef ik vaker na de les hangen, omdat ik het fijn vond om bij haar in de buurt te zijn. Langzamerhand kwam ze erachter dat ik warmte en liefde vanuit huis miste. Ze luisterde naar me, en nam em serieus. Steeds vaker zocht ik haar op, ik wilde haar rooster kennen. Maar ook via google zocht ik uit waar ze woonde, kwam ik erachter wie haar kinderen waren en zo creërde ik een obsessie voor haar. Er waren weinig momenten op de dag dat ik niet aan haar dacht. Natuurlijk ging ik haar op school ook per ongeluk tegenkomen, of moest ik nog even iets extra's vragen. Ze maakte altijd opmerkingen over mijn kledingstijl, dat ik er altijd leuk uitzag en dat gaf me natuurlijk een goed gevoel. Toen ik examens deed, besloot ik ondanks dat ik geslaagd was, haar vak te herkansen. Ik had een bijzonder laag cijfer en had ook het idee haar daarmee teleurstellen. Ze was verrast dat ik haar vak wilde herkansen, maar wel blij verrast want ze vond het goed dat ik die kans benutte. Ik zag ontzettend erg op om van school af te gaan, omdat ik inmiddels zwaar het idee had niet meer zonder haar te kunnen. Ik zag een kans om in ieder geval haar mobiele nummer in handen te krijgen. Ik vroeg haar of ze mijn cijfer wilde appen, omdat ik niet meer gebeld werd met het resultaat, omdat ik al lang geslaagd was. Toen ik uiteindelijk van school ging, ben ik nog eens langs school geweest om met haar bij te praten. Ze zei dan altijd wel, app me nog maar een keer hoe het met je gaat! Maar ik vodn het raar om ineens uit het niets te appen van hoi hoe gaat het met u? met mij gaat het zo en zo.... maar ik was ook doodsbang dat het contact verwaterde. Toen besloot ik heel dapper om haar via whatsapp te vragen, of ze gewoon een keertje buitenschool wilde afspreken, gewoon bijkletsen. Ze ging akkoord. Ik was onwijs blij dat ze er voor open stond. Het is namelijk een docente die werk en privé ontzettend gescheiden houd. In dat jaar werd het erger, omdat ik steeds meer mijn gevoel voor haar begreep en waar het vandaan kwam. Tegelijkertijd maakte zij mij ook onzeker, en wist ik niet goed of ze nog contact wilde. Ze reageert echt ontzettend traag op whatsapp en las vaak wel mijn berichten, maar reageerde dan niet. dan had ik weer het gevoel dat ze geen behoefte had aan het contact. Toen vroeg ik of ik haar kon spreken. Ze ahd direct door dat het dringend was. We hadden op school afgesproken en ze vroeg wat er aan de hand was. Ik legde mijn gevoel dat ik bij haar heb toen uit. Ik kan je vertellen dat dat een van de engste dingen is die ik heb gedaan, maar ik wilde dat ze begreep waarom ik soms zo claimerig was. Ze vroeg ook heel toevallig, vind vind je dat je me stalkt? Toen zei ik, naja soms heb ik wel dat idee ja. (terwijl ik in werkelijkheid maar eens in de twee maand een berichtje stuurde, maar ze dan niks terugstuurde en ik dan weer de eerste was die begon). Toen zei ze ook dat ze dat niet vond en dat ik haar gewoon kon appen als er iets was, en dat ze het wel voor zichzelf kon opnemen indien ze het echt

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Vervolg bovenstaande!

    Indien ze het echt vervelend vond. Inmiddels weet ik dat ze niet altijd snel is met reageren op haar whatsappberichten, met mails was ze ook altijd zo slecht daarin. Ik weet ook dat ze een drukleven heeft en de laatst ekeer dat we afspraken zei ze ook: oeh ik moet nog even een vriendin beantwoorden, ze vindt het altijd zo irritant dat ik nooit terug antwoordt. Dat gaf me een enorme opluchting. Toch moet het contact altijd van mijn kant komen> ik denk dat dat komt omdat ze voorzichtig is omdat ze haar rol als docente altijd serieus neemt en een heel duidelijke grens eigenlijk altijd aan geeft. Soms als ik dan vraag of ze nog een keer tijd heeft duurt het wel 4 maanden voordat we uiteindelijk een afspraak hebben gemaakt.

    Inmiddels hebben we drie keer een kopje koffie gedronken en was het alle drie de keren onwijs gezellig. Ik heb al 2,5 jaar geen les meer van haar inmiddels en we hebben drie keer afgesproken dus gemiddeld eens per jaar. Ik kan inmiddels steeds beter accepteren dat we elkaar eens in het jaar spreken en dat we via whatsapp eigenlijk nauwelijks praten, ja alleen om dan een afspraak te plannen. Dat neemt niet weg dat ik haar op sommige momenten onwijs mis. Maar ik ben blij dat we nog contact hebben. Wel ben ik erg bang dat ze een 'vervangende leerling' voor mij vindt, zonder dat ik het bijvoorbeeld weet of dat ze ineens het contact verbreekt. Daar ben ik soms nog wel obsessief mee bezig.

    Ik heb inmiddels een tussenweg gevonden in het contact hebben met de docente. Ik denk dat als ik haar te vaak berichten ging sturen, ze ook afstand ging nemen. ik weet namelijk dat ze super gevoelig is. mijn tip: Vraag of ze nog eens open staat voor een gesprek. Oh ja en accepteer het feit, dat je haar eens in het halfjaar/jaar spreekt en niet elke week. Dat vond ik echt het allerlastigste, omdat je het liefst ieder moment van de dag bij haar wilt zijn... (2/2)

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Het klopt inderdaad dat als je meer afstand hebt van diegene, dat het dan minder wordt. Ik had hetzelfde bij mijn Frans lerares, die heb ik nu niet meer en ik merk, dat het echt al veel minder is, ik zie haar wel is lopen in de gang en dan gaat er ook niks meer door me heen van OMG daar loopt ze! Wat dat betreft is het wel beter als je meer afstand van diegene neemt.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik denk dat je overdrachtsgevoelens hebt dat is iets wat je mist van je moeder en je ziet het terug in je docent het voelt heel erg als verliefdheid dat weet ik omdat ik het ook vaak meegemaakt heb ik denk je dat je positiefste overdrachtsgevoelens hebt dan is ze Zegmaar als een moederfiguur voor je en je wilt haar aandacht trekken Tip: neem afstand ja het is fijn maar door meer contact word je meer vedrietiger van

    15 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten