Skip to content
5 reacties
1049 weergaves

Ondergeschat

Goede avond, ik heb het idee dat de niveau die ik doe, vmbo-basis, dat het te laag is.
Want op de basisschool hadden ze eerst verwacht dat ik praktijkonderwijs kon doen, maar later in groep 8, hadden ze het advies bijgesteld dat ik vmbo basis beter kon doen, maar de eindtoets uitslag was dat ik allebei basis en kader kon doen.
Later heb ik op de middelbare school Cito-toetsen gemaakt, en de uitslag was dat ik met Engels en Nederlands TL niveau kan doen.
Maar met rekenen en wiskunde heb ik op BB gescoord,
En ik doe nu op best wel veel vakken, kader niveau, maar rekenen en wiskunde doe ik basis niveau, nou is aan jullie de vraag, zit ik volgens jullie op de goede niveau?
Ik zit nu in de 2de klas van het vmbo op de middelbare school.

14 jaar
8 maanden geleden

5 Reacties

  • Voel jij je goed op dit niveau? Dan doe je lekker niks. Vind je dat niet? Dan kan je praten met de meester/juf.

    10 jaar
    1 maand geleden
  • Wat maakt het uit of je vmbo basis, kader of gemengd doet? Je kan met alle drie de diploma’s naar het mbo.

    En ja, bij vmbo basis moet je je inschrijven voor een mbo niveau 2-opleiding en met kader kan direct een niveau 3-opleiding doen. Maar, die niveau 3-opleiding begint ook met de vakken van niveau 2. Als je dus eerst die mbo niveau 2-opleiding afrondt, krijg je dus al vrijstellingen voor die vakken voor je niveau 3 en 4-opleiding. Kortom, met een vmbo basis-diploma kan je net zo snel een volledige mbo-opleiding doorlopen als met een vmbo kader, gemengd of theoretisch-diploma.

    Dus, gewoon lekker blijven zitten waar je nu zit. Zorg dat je zo snel mogelijk je vmbo-diploma haalt, zodat je zo snel mogelijk naar het mbo kan. Daar leer je tenminste echt wat je leuk vindt!

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Ik ken het Nederlandse systeem niet. Maar hier in Vlaanderen zou ik zeggen: zoek eerst uit waar je interesses liggen, wat doe je graag? Bijvoorbeeld bepaalde talen, of wetenschappen en technologie, of wat dan ook? En zoek dan daarin de hoogste richting die je mogelijk aankan.

    Hoe hoger je diploma, en hoe groter je kennis, hoe groter de kans op een goedbetaalde baan later. Een paar jaar langer en harder studeren, kan maken dat je je hele leven het dubbel verdient. En hoe hoger je diploma, hoe meer je je zin kan doen in je werk, je bent minder slaaf van anderen. Dus mik naar het hoogste, in een vakgebied dat je graag doet (heel belangrijk). Als dat niet lukt, kan je nog altijd lager gaan, maar dan zal die kennis van de hogere richting je ook al veel vooruit helpen.

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Beste TS, de vraag is kun je over de hele linie een hoger niveau aan. Zelf ben ik ook op het VMBO begonnen en zit het laatste jaar op voortgezet en hoop volgend jaar naar de PABO te gaan.

    Ik heb mij goed ontwikkeld, met name in taal en rekenen, zaken die je op de PABO goed moet beheersen.

    Mijn advies, je bent pas 14, rond deze school goed af en neem dan de vervolgstappen in niveau. Je nu opgedane kennis komt altijd van pas, succes!

    20 jaar
    8 maanden geleden
  • Ik denk dat het wel goed zit

    15 jaar
    8 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten