Skip to content
1 reacties
473 weergaves

Stress door school

Hi, ik ben 14 jaar en ik heb door school heel veel stress gekregen. Ook al sta ik er super goed voor. Ik sta gemiddeld een 7,3 en ik doe havo en ik zit in de 2e. Ik heb voor een pw superveel stress en dat maakt me moe. Terwijl ik stress over niks want het gaat allemaal goed. Maar ik kan die stress maar niet opzij zetten.

14 jaar
5 jaren geleden

1 Reacties

  • Het kan helpen om na te gaan waar je stress vandaan komt. Stress kan bijvoorbeeld komen doordat je veel druk voelt om te presteren, of doordat je het overzicht over je taken kwijt raakt, om maar twee voorbeelden te noemen. Dus vraag je af wat je stress bezorgt.

    Wat kan helpen is om een planning te maken. Die hoeft niet heel gedetailleerd te zijn, zolang je maar weet wat je moet doen en wanneer je dat gaat doen. Heel belangrijk is dat je je planning niet helemaal vult: zorg voor wat speling voor bijvoorbeeld taken die langer duren dan verwacht. En plan ook vrije tijd in, want je hebt ook rust nodig!

    Zelf vind ik het ook vaak prettig om grotere taken op te splitsen in kleinere. Een taak als 'een werkstuk schrijven' kan bijvoorbeeld heel groot en moeilijk overkomen en daardoor stress bezorgen. Maar als je voor jezelf uitwerkt wat de onderdelen van die taak zijn (bijvoorbeeld eerst een vraag bedenken om te onderzoeken, dan informatie zoeken, dan de informatie lezen, dan je vraag beantwoorden, dan je werkstuk schrijven), heb je meerdere kleine taken die minder voelen als één grote muur van werk.

    Het is ook een goed idee om hier eens met je mentor over te praten. Die is er om je te helpen met dit soort problemen. Misschien biedt je school zelfs wel trainingen aan die je kunnen helpen (dat was op mijn school bijvoorbeeld zo): daar kan je mentor je meer over vertellen.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten