Skip to content
1 reacties
250 weergaves

Leren

Hoi allemaal. Ik moet leren voor school, maar ik krijg de samenvattingen echt niet in mijn hoofd, ik heb veel manieren geprobeerd om dat allemaal in mijn hood te krijgen maar die zijn allemaal mislukt!, ik heb belangrijke toetsen en moet daarvoor echt een hoge cijfer halen. Misschien een beetje gek dat ik niet weet hoe ik moet leren maar, hoe leren jullie het beste/makkelijkste?, misschien kan ik daar wat aan. Alvast bedankt!.

13 jaar
6 jaren geleden

1 Reacties

  • Ik probeer in mijn hoofden zelf zo veel mogelijk de verbanden tussen de stof te zien, dus het niet te zien als allemaal losse feitjes, maar als een soort netwerk. Stel dat ik bijvoorbeeld geschiedenis leer, dan probeer ik me bij gebeurtenissen een beeld te vormen van de periode waarin ze gebeuren, hoe ze uit andere gebeurtenissen voortkomen en weer andere veroorzaakt hebben, waar ze horen in een soort 'tijdlijn', enzovoort. Of stel dat je bij biologie delen van het menselijke lichaam moet leren: stel je dan in je hoofd het lichaam voor met alle organen en probeer zo goed de verbanden en samenwerking tussen al die lichaamsdelen te 'zien'.

    Als je woordjes moet leren, kan het heel erg helpen om ezelsbruggetjes te verzinnen, liefst heel grappige of opvallende waar je je een beeld bij voor kunt stellen. En kijk of je woorden kent in andere talen die lijken op het woord dat je moet leren: Nederlands, Duits en Engels hebben bijvoorbeeld veel woorden die op elkaar lijken, net als Engels en Frans.

    In het algemeen: probeer de stof niet alleen passief bij je binnen te laten komen, maar denk erover na, zoek naar verbanden en vergelijkbare dingen, kortom, ga actief om met de stof. Ook helpt het vaak om de stof in je hoofd in beelden om te zetten.

    Heel veel succes!

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten