Skip to content
3 reacties
1340 weergaves

Stomme klas

Hallo mensen,
Ik zit nu in 5 havo en krijg het steeds minder naar mijn zin in de klas. Ik heb de klas nooit echt leuk gevonden en vanaf 3 havo heb ik vrienden gemaakt die in 3-t zaten. Hier heb ik op school een super leuke tijd mee gehad maar die zijn vorig jaar allemaal geslaagd maar ik moet nu wel met mijn klas omgaan want ik heb wel wat mensen uit andere klassen maar niet super veel.
Mijn klas bestaat voor 90% uit nerds die je voor gek verklaren als je zegt in het weekend uitgeweest bent of alcohol op hebt. Ik merk dat ik niet in mijn klas pas en dat ik heel anders ben. Al mijn klasgenoten zijn super simpel, zegmaar met van die nerdy-kleding en bloempotkapsels en behalve leren en gamen doen ze nooit iets sociaals. Ik ben een van de weinige die gewoon veel sociaal contact onderhoud en veel vrienden heeft en ook wat leuke dingen doet in het weekend. Ik heb ook als een van de weinige werk (horeca).

Nu ik halverwege in 5 havo zit begin ik me alleen maar meer aan de klas te ergeren en wil ik gewoon snel naar het HBO. Ze zeggen wel dat je examenjaar een jaar om niet te vergeten word maar met van die weirdo's heb ik er geen zin in. Schoolreis zie ik ook al tegenop aangezien iedereen om 10 uur naar zijn bedje wil en allemaal niet tegen de drukte van Londen kan wantja mensen vinden ze eng ofso.

Zijn er meer mensen die ik hebben?

Groet,
Iemand die zn klas beu is en hoopt dat ie niet de enige is.

16 jaar
6 jaren geleden

3 Reacties

  • hey, ik zit nu in de 4e en ik begrijp je echt helemaal. ik heb een vakkenpakket gekozen waardoor ik mijn vriendinnen niet meer zie. en ik heb dus bij elke vak een andere klas, met allemaal mensen die ik niet ken. het is echt moeilijk en ik zoek nog motivatie om het hiermee vol te houden.
    ik snap je en wil zeggen dat je in 5 havo zit, en al aan de helft bent dus je hebt nog maar 1 kwartiel ofzo? daarna zie je ze nooit meer! denk gewoon daar aan

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey man! Ik ben afgelopen jaar(2017) geslaagd voor mijn HAVO, heb een soortgelijk verhaal gehad, 1e vond ik destijds niet heel erg leuk maar achteraf waren het gewoon een paar weirdo's die het hebben verpest, echter heb ik mij heel erg vermaakt in de 2e, 3e en 4e klas dit waren voor mij echt topjaren, wel echt drukke klassen met veel soorten types erin, tuurlijk je kan niet met iedereen bevriend zijn maar dit vond ik toch hele leuke klassen. Toen kwamen we in het eindexamenjaar: 5 HAVO.. man man man... ik had het N&G pakket maar ben geen nerd, vond dit gewoon een stuk interessanter echter kwam ik in een C&M/E&M klas waar ik dus totaal niks mee had ook niet met mijn mentor, op het begin probeerde ik nog van klas te wisselen maar tevergeefs, rond deze tijd(de helft van het schooljaar) heb ik me er maar bij neergelegd en alleen in de pauzes met de vrienden die ik nog had(veel waren afgezakt naar VMBO of blijven zitten)gezeten. Het heeft nu eigenlijk niet echt meer zin om je druk te maken of te ergeren aan ze(Dat deed ik ook..) maar uiteindelijk heb je er jezelf mee. Gewoon keihard die examen inbeuken en slagen, dan ben je er vanaf en zeg je houdoe tegen ze.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • In de onderbouw heb ik eigenlijk een beetje het tegenovergestelde gehad. Ik ben zelf meer een 'nerdy' type en zat in klassen met veel mensen die bijvoorbeeld wel vaak laat uitgingen. Het is denk ik geen optie meer om nog van klas te wisselen dat laatste halve jaar? Ik zou in ieder geval gewoon veel omgaan met vrienden buiten school en misschien kijken of je nieuwe mensen in andere klassen kunt ontmoeten.

    Wat je eigen klas betreft: als je een heel ander persoon bent dan je klasgenoten, is het begrijpelijk dat je nooit echt vrienden met ze zult worden en dat is ook niet erg. Maar je kunt proberen om een beetje open voor ze te staan, misschien eens te vragen naar iemands hobby's en interesses of zo. Zo kun je toch wat contacten leggen binnen de klas, ook zonder meteen heel goede vrienden te zijn. Als zij daar niet op ingaan, dan is dat hun probleem.

    18 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten