Skip to content
3 reacties
513 weergaves

Overstap 5VWO naar 4/5havo

Hallo! Ik zit nu in 5 VWO maar alle cijfers die ik tot nu toe heb gehaald zijn onvoldoende, behalve 1 verslag.. Ik besteed echt heel veel tijd aan mijn huiswerk, zit elke zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur huiswerk te maken/ te leren en nog haal ik geen goede cijfers. Ik 's ie nu al dit jaar niet meer zitten. Nu dacht ik er eerst aan dat als ik dit jaar niet zou redden ik wel naar 5 HAVO zou gaan, maar ik ben steeds meer gaan denken dat ik dat eigenlijk nu al wil.. Ik snap dat ik nu niet naar de 5de kan, maar ik zou wel alvast naar 4 HAVO kunnen.. Het enige probleem is dus dat ik het heel moeilijk vind om hier met mijn ouders of wie dan ook over te gaan praten.. Ook ben ik niet zo goed in sociaal contact en zal ik het dus heel moeilijk vinden om zo een nieuwe klas in te stromen. Het helpt wel dat ik een aantal mensen ken, maar ik ben bang dat dat awkward wordt. Heeft iemand toevallig ervaring hiermee? En is HAVO echt zo veel makkelijker dan VWO??

17 jaar
9 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik merkte wel wat verschil je hebt ook een grotere voorsprong op andere kinderen omdat je op VWO nou eenmaal wat meer krijgt dan op havo. Maar je merkt niet met alle vakken veeeel makkelijker word. Je moet gewoon nog steeds je best blijven doen. Maar goed dat je gaat praten. En dat je gepraat heb met je ouders

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Dankje voor je antwoord!! Ik ben vandaag weer thuis gekomen met een 3, en m'n ouders zeiden dat ze ook snappen dat als ik zo veel tijd in school steek, en ik alsnog zulke cijfers krijg, dat het dan demotiverend voor mij is. Ik heb volgende week proefwerkweek, en ik heb nu dus met mijn ouder afgesproken dat als ik die proefwerkweek vekloot, dat we dan met m'n mentor gaan praten. Maar ookal verkloot ik het niet, dan is het misschien toch handig als ik er over ga praten omdat ik zo veel tijd er in steek. Maarja, het is dus nog even 2 weken afwachten.
    Ik had nog wel een vraag: is HAVO echt veel makkelijker, of gewoon net ietsjes makkelijker?

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoi. Ik heb vorig jaar precies hetzelfde meegemaakt. Ik vond VWO(tweetalig) te moeilijk voor mij. Ook al leerde ik super veel ik hield maar cijfers die net voldoende waren of niet.

    Ik vond het niet meer leuk en leraren zagen dat ook. Dus ik ben er met me mentor over gaan praten.
    Je mentor is in dit geval echt je beste vriend. Hij of zij kanje helpen, die weet ook wat het best oor je is . En ook al vind je het moeilijk om met je ouders er over te praten, ze zullen je begrijpen. Je ouders willen het beste voor je dus als je naar havo wilt moet je gewoon doen. Want ik zelf merk nu wel dat er echt wel een verschil in zit.

    En het helpt ook al dat je wat mensen ken daardoor ga je meerdere mensen uit je klas leren kennen. Had ik ook dus als ik jou was gewoon praten want iedereen wilt het beste voor jou en dat je je fijn voelt op school.

    Laat me maar weten wat je doet. 😊

    14 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten