Skip to content
5 reacties
474 weergaves

Niet dronken worden?

 Hey mensen, ik ben een jongen van 15 en ik zuip elke vrijdag en zaterdag er wel wat in. ik wordt gewoon niet dronken ik voel me soms wel licht in me hoofd en soms vrij (licht aan situatie) maar ik heb nog nooit gekotst of scheef lopen ik kan altijd nog fietsen of normaal thuis komen... een vriend van me zei dat het slecht voor je kon zijn maar ik weet het niet... tips of ervaringen?? ... is het echt slecht..? 

15 jaar
12 jaren geleden

5 Reacties

  • dit

    Wat versta jij dan onder 'dronken'? Pas als je gekke dingen gaat doen en over je nek gaat? In ieder geval is alcohol altijd schadelijk en veel alcohol helemaal. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • -

    Alcohol is ALTIJD slecht. Of je de gevolgen nu ziet of niet. En als je er op jonge leeftijd aan begint, tast het ook nog eens je hersenen aan. Dat mensen niet slimmer zijn, ze doen gewoon wat stoer en lopen mee met de kudde.   TW

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • je kan gewoon goed tegen alcohol

     de ene krijgt nou eenmaal sneller last van alcohol dan de ander. het is niet stoer om zo veel te zuipen dat je moet kotsen hoor, dus wees maar niet jaloers. jij kan er gewoon wat beter tegen en hebt meer alcohol nodig om er ziek van te worden. geen idee hoe snel ik dronken word, ik drink niet.

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • metoo

     Ik zuip ook altijd veel maar word dan wel dronken :S ik weet datr ik nog wat te jong ben maar als al min vrienden het doen doe ik het ook... het is trouwens wel slecht voor je! maar mij kan het niet egt veel boeien :S

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • slecht

    Elk alcoholgebruik doet wat met hersens. Veel alcohol op jonge leeftijd tast je hersens blijvend aan. De jonge comazuipers hebben blijvende schade. Onder 23 jaar heeft elk alcoholgebruik sterkere negatieve effecten op je hersens omdat ze nog niet volgroeid zijn. Of die wetenschap je van de alcohol (op deze leeftijd) afhoudt moet je maar zelf kiezen. Ir.

    21 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Snus: durf nee te zeggen

    Snus: durf nee te zeggen

    Snus, ken jij het? De politie hoort jongeren steeds vaker vertellen hoe ze de snus (zuigtabak) vaak gratis aangeboden krijgen bijvoorbeeld op school of op het voetbalpleintje.

    Ga naar Youtu.be over Snus: durf nee te zeggen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten