Skip to content
8 reacties
674 weergaves

Amerika?

Hoi!

Ik zou ooit graag eens op reis willen gaan naar Amerika, omdat er daar mensen wonen die ik goed ken en omdat ik de nationale parken wil zien, maar... Is dat reizen naar Amerika wel zo verstandig?

1) Een reis naar Amerika is heel erg duur
2) Het is erg lang vliegen, en ik heb nog nooit gevlogen
3) Op tv en in de media hoor je veel over de alom tegenwoordigheid van de vuurwapens, en daarom betwijfel ik of het wel interessant is om ooit in mijn leven naar Amerika te gaan. Ik wil niet in zo'n situatie terecht komen waarin ik geconfronteerd wordt met iemand met een vuurwapen. Langs de andere kant zijn er zoveel Amerikanen en toeristen die er nooit mee te maken krijgen.

Wat vinden jullie, is mijn angst/onzekerheid terecht?
Zijn er mensen die dit forum lezen ooit al naar Amerika zijn geweest? Zo ja, hoe was jullie ervaring, wat hebben jullie zoal gedaan en vooral... Hoe voelde je je?

Thaaaaaanks

22 jaar
4 maanden geleden

8 Reacties

  • Ik heb vorig jaar een jaar in Texas bij familie gewoond. Het is een heel ander land qua cultuur en natuur en daarom de moeite erg waard om daar kennis mee te maken.

    Als je geen gekke dingen doet is het geen onveilig land. Ik had zelf daar ook altijd een vuurwapen bij me. Ik had een eigen Glock 21 in .45 kaliber, een lekker groot wapen en droeg die altijd zichtbaar aan m’n riem. Dat voelde heel goed en ik voelde me daar heel veilig mee. Dat doet bijna iedereen daar. Behalve op de schietbaan (oefenen met vuurwapen is echt vet btw) heb ik hem niet hoeven te gebruiken.

    20 jaar
    4 maanden geleden
  • @m21: "Moeten we dit soort extreemrechts conspiracy gejank lezen hier?"

    Ja, want TS vroeg daar naar; het was duidelijk een bekommernis van hem, dus on-topic. Dat soort incidenten bestaat, maar is echt niet representatief voor de USA; en gebeurt lang niet enkel daar. Overigens, de waarheid is niet extreem rechts, feiten zijn gewoon objectieve feiten. Misschien laat je liever jouw woke waanzin weg? Want de meeste van die aanslagen en moorden gebeuren immers door woke links uitschot, opgestookt door die diensten en hun schimmige meesters. Ook hier bij ons trouwens, denk aan de moord op Pym Fortuin, de aanslagen tegen bedrijven (=de basis van onze welvaart), aanslagen tegen kunstwerken, hysterie tegen landbouw (=de basis van al ons voedsel en ons leven)...

    Het risico dat TS zoiets overkomt in de USA is volgens mij veel kleiner dan het risico overvallen te worden in ons eigen land in grote steden. Zoals ik zei: ALLE winkels in mijn buurt zijn al minstens 1x overvallen, de apotheek schuin hierover al meermaals. Twee buurvrouwen ook al. Plus de wekelijkse bomaanslagen hier, auto's die in brand gestoken worden, enz... Bij ons mogen alleen criminelen wapens hebben, eerlijke mensen niet. Dat is het verschil met veel staten in de USA.

    Dus TS kan beter naar de USA op reis gaan, dan op city-trip hier in Vlaanderen of Brussel. De meeste mensen zijn ginder veel vriendelijker, veel opener en gastvrijer; en je hebt er veel meer vrijheid van denken en van spreken dan hier. Het zou wellicht een verademing zijn voor hem. :-)

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • Hoi redactie, ben ik weer.

    "De grote dodelijke shootings gebeuren altijd net daar waar wapens verboden zijn en waar de mensen zich dus niet kunnen verdedigen. Veel daarvan zijn "false flag" operaties: echte shootings, maar uitgevoerd door de geheime diensten van de overheid, om zo een verbod op wapens te kunnen invoeren. Zodat het volk zich niet meer kan verdedigen tegen een tyrannieke overheid. In het zwart geklede mannen met militaire boots en militaire wapens die uit zwarte geblindeerde busjes stappen. (Gebeurt hier in Europa soms ook trouwens.)"

    Moeten we dit soort extreemrechts conspiracy gejank lezen hier?

    21 jaar
    4 maanden geleden
  • Leuke vragen! Ik ben zelf een paar jaar geleden met vrienden naar de VS geweest. Om wat steden te bezoeken en vervolgens allerlei natuurparken in de westelijke helft van het land. De VS is echt een land van tegenstellingen. Tegenstelling tussen steden en het binnenland, tegenstellingen tussen stadsdelen onderling, tegenstellingen tussen de verschillende staten et cetera. Het voordeel daaraan is dat je met een beetje voorbereiding vooral die kant van de VS kunt zien die je wil zien, of juist niet wat je niet wil zien. Als toerist heb je bijvoorbeeld niks in de slechtere wijken te zoeken en kun je door keuzes in steden/staten/parken die je wel/niet bezoekt heel veel risico’s beperken en kosten maken of besparen. Ik vond de natuur bijvoorbeeld echt geweldig, maar had minder met de meeste steden omdat daar toch veel minder sfeer inzit dan in de Europese steden. Dat weet ik nu en als ik ooit terug ga zal ik dus minder steden bezoeken maar wel weer de ruige natuur opzoeken, waar je buiten de parkeerplaatsen om de autominnende Amerikaan ineens niet meer ziet.
    Om op je vragen in te gaan:
    1. Reizen kost geld en reizen naar een land met een prijspeil dat op het onze lijkt is duurder dan reizen naar een lagelonenland. Maar ook in een land als Amerika kun je best prijsbewust reizen. Door niet op de meest populaire luchthaven te vliegen, door overnachtingsplekken net buiten de toeristische oorden te zoeken (wij overnachtten bijvoorbeeld in Long Island New York en niet in Manhattan en niet in San Francisco maar in Oakland), door te kijken naar slimme prijscombinaties: koop bijvoorbeeld een jaarpas voor nationale parken ipv elk park los te betalen. Kijk verder ook naar de andere kant: wij spaarden een aantal jaar maandelijks geld. We stortten dat op een aparte rekening waardoor het gevoelsmatig tijdens de reis veel minder kostte. Al onze overnachtingen, het eten, drinken en de huurauto betaalden we uit dat potje.
    2. Amerika is een eind vliegen. Naar de oostkust heen zo’n 8 uur, naar de westkust een ruime 10. Terug is het altijd wat korter, want dan heb je de wind mee. Als je opziet tegen een lange vlucht dan kun je je reis opknippen. Er zijn bijvoorbeeld maatschappijen die met een tussenstop en overstap in IJsland vliegen. Dat maakt de vluchten alweer iets korter. Verder hebben de meeste airlines entertainmentsystemen. In economy zit je nergens heel ruim, maar met een film, wat muziek of lekker lezen vliegt de tijd letterlijk om. Die 8 tot 10 uur zitten overleef je dus wel. Lange vluchten zijn wel extra slecht voor het milieu. Dat zou natuurlijk een overweging kunnen zijn om het niet te doen.
    3. Media focussen vooral op de (negatieve) uitzonderingen. Dat is in Nederland niet anders. Een groot auto-ongeluk komt wel in het nieuws, al die dagen dat er niets misgaat hoor je er niemand over. Staar je daar dus niet blind op en plan je reis gewoon goed. In Yosemite kom je nauwelijks mensen tegen als je een half uur hebt gelopen, laat staan dat je allerlei gewapende mensen tegenkomt. Verder is de gemiddelde Amerikaan, voor zover die natuurlijk bestaat, hartstikke vriendelijk en geïnteresseerd. De kans op een leuk, maar misschien wel wat oppervlakkig gesprek, is honderdmaal groter dan de kans op een onaangename ontmoeting met een gewapende republikein.

    23 jaar
    4 maanden geleden
  • M22 ga ergens ander je complot theories verkondigen aub

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik ben eenmaal naar Amerika geweest, Miami, Washington en New York. Hoe duur het is wordt bepaald door hoe duur je het zelf wilt maken. Uiteraard is het niet goedkoop. Een retour ticket Amsterdam-New York kost bijvoorbeeld 535 euro zag ik, maar dan ben je nog niet waar je zijn moet neem ik aan. Overnachten kan je in YMCA Hostels tegen redelijke prijzen, maar toch ook niet goedkoop.

    De vliegreis daar moet je je niet al te druk over maken. de reistijd naar New York is misschien vijf of zes uur, dat weet ik niet meer. Onderweg krijg je te eten en wat te drinken, je kan films zien, dus dat gaat allemaal vlug genoeg.

    De veiligheid in de VS is echt geen probleem tenzij je in de verkeerde buurten komt, maar wat heb je daar te zoeken? In New York bijvoorbeeld mag je helemaal geen vuurwapen bij je hebben. 's Avonds in de metro kan wel oppassen zijn. Er waren speciaal afgebakende plaatsen waar je moest gaan staan als je op de metro wachtte, dan werd je in de gaten gehouden. Overdag is geen probleem.
    Schietpartijen komen hier groot in het nieuws, maar in zo'n groot land gebeuren natuurlijk dingen. Hier lopen ook gekken rond die zomaar mensen dood steken of schieten. Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld. De mensen zijn in het algemeen hulpzaam en aardig.

    In Miami heb ik een excursie gemaakt naar de Everglades met zo'n propellerboot.
    Wat heel interessant is om te bezoeken is Washington. Heel mooie sta en gebouwen. Tussen het Capitooll en het Witte Huis heb je de mall. Dat is een soort park met aan weerszijden allerlei musea die gratis te bezoeken zijn. Daar heb je ook het Smithsonian Institute, een technologie museum. Het Witte Huis kon je toen ook bezoeken, maar er stond zo'n lange rij dat ik dat maar overgeslagen heb.
    In New York heb je Central Park waar ook Musea zijn zoals het Natuurhistorisch museum. Denk ook eens aan de dierentuin.
    Natuurlijk bezoek je het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld (Lady Liberty) heb ik ook bezocht. Er zijn binnen in twee wenteltrappen, een omhoog en een omlaag. (Elkaar passeren gaat niet).
    In het hoofd kun je door de openingen in de diadeem naar buiten kijken.

    Als je de nationale parken wilt bezoeken dan moet je natuurlijk een stuk verder reizen. In de staat New York heb je de Adirondacks. Een ruig gebergte wat ook toeristisch te bezoeken is.
    Wat aardig is, de hoofdstad van de staat New York is Albany. Dat heette vroeger Beverwijk. De Nederlanders ruilden daar bevervellen met de indianen om bontmutsen van te maken. In de vlag van New York is zie je nog de oud Nederlandse kleuren oranje wit blauw, verticale banen, het zegel op de vlag heeft molenwieken, bevers, een matroos en een indiaan.
    De vlag van Albany is ook oranje wit blauw, maar met horizontale banen zoals de Nederlandse vlag, met een boer en een indiaan in het zegel.
    Je kan ze kopen als souvenir om in je kamer op te hangen. Kan iedereen zien waar je geweest bent. ;-)

    Als je de andere nationale parken wilt bezoeken zal je wat verder moeten reizen. Je kent mensen daar, dus het hangt ook af van waar die mensen wonen als je daar gaat logeren. Veel Nederlanders wonen in Michigan tegen de Canadese grens. Dat is vooral een landbouwgebied en misschien minder interessant.

    Reizen door de VS kan met het vliegtuig, de trein en de Greyhound bus. De afstanden zijn heel groot, dus in de bus zit je wel even, maar je ziet wel meer dan met het vliegtuig.

    Het is de moeite waard, maar neem een Visa creditcard en begin te sparen.



    23 jaar
    4 maanden geleden
  • Hoi, ik ben een paar jaar geleden naar Amerika gereist en weet wel wat erover
    1. Hoeft niet duur te zijn, er zijn bedrijven die je betalen om een auto van de ene kant naar de andere kant van Amerika te rijden.
    2. Vliegen vind ik persoonlijk erg leuk... (Jammer dat je t nog nooit hebt gedaan) maar naar de East Coast is t maar 6 uur dus dan kan je best een beetje slapen en films kijken en je bent er al.
    3. Zo erg zijn de wapens daar ook niet. Er zijn ook best veel staten waar ze helemaal verboden zijn, en veel mensen hebben er ook gwn geen. Het is echt niet dat jij onder schot gehouden wordt hoor

    15 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik ben er zelf nog nooit geweest. Maar kennissen zeggen dat in veel regio's de mensen er veel opener en vriendelijker zijn dan bij ons. Ze zeggen dikwijls dag op straat tegen onbekenden, spreken elkaar aan in de bus, buren praten met elkaar, enz. Het is er veel aangenamer dan hier waar iedereen verzuurd is, zeggen ze.

    Maar zeker in Texas moet je geen eigendom betreden zonder uitnodiging, niets stelen, en niet gaan dreigen of ruziemaken. Daar hebben ze wettelijk het recht iemand die op hun eigendom komt, eraf te schieten. En iedereen heeft daar vuurwapens op zak. Daar is heel weinig criminaliteit, want iedereen kan en zal zich verdedigen.

    De grote dodelijke shootings gebeuren altijd net daar waar wapens verboden zijn en waar de mensen zich dus niet kunnen verdedigen. Veel daarvan zijn "false flag" operaties: echte shootings, maar uitgevoerd door de geheime diensten van de overheid, om zo een verbod op wapens te kunnen invoeren. Zodat het volk zich niet meer kan verdedigen tegen een tyrannieke overheid. In het zwart geklede mannen met militaire boots en militaire wapens die uit zwarte geblindeerde busjes stappen. (Gebeurt hier in Europa soms ook trouwens.)

    Uit achterbuurten in grote steden moet je zeker wegblijven. Maar dat is hier ook: in mijn straat is ook al een huis doorzeefd met een mitrailleur, achter de hoek is een bomaanslag geweest, brandstichting, zware voetbalrellen, en alle winkels zijn al overvallen. En dit is dan nog een van de betere buurten van de stad... Dat soort dingen zijn er ginder minder dan hier.

    De vliegreis duurt een uur of zes tot acht, dat is nog te doen.

    Dus daarvoor moet je het niet laten.

    In nationale parken en bossen, vooral in de Rockies en tegen Canada aan, moet je wel opletten voor beren. Je moet genoeg geluid maken zodat ze je van ver horen aankomen, en hen rustig voorbijlopen zonder aankijken. Dan doen ze niets. Niet weglopen, niet agressief worden, dan vallen ze aan. En je eten niet in je tent bewaren, maar op 20m afstand of meer.

    En niet te snel rijden (mag trouwens vanaf 16 jaar denk ik?), en zorgen dat je papieren goed in orde zijn.

    22 jaar
    4 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten