Skip to content
26 reacties
5185 weergaves

Camping vragen

Wij gaan in de zomervakantie een weekje naar de camping. De eerste keer met de caravan. Ik heb alleen een paar vragen.
als je 'ochtends in de caravan wakker wordt en als ik dan aan wil kleden hoe en waar moet dat dan? De rest kan me dan zien . En wat moet ik 's nachts aandoen? Hebben jullie nog tips voor leuke zomerse kleding voor op de camping en hebben jullie nog andere tips voor de camping en het slapen op de camping?

13 jaar
2 jaren geleden

26 Reacties

  • Ik wou ook net zeggen, wij naturisten hebben hier geen moeite mee haha

    16 jaar
    11 maanden geleden
  • Helemaal met je eens laatste j22 zo gaat het bij ons ook

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoe meer ik lees over gestuntel in of bij de caravan/camper met omkleden en niet naakt gezien willen worden door broers, zusjes, ouders , hoe blijer ik wordt, dat we thuis vrij opgevoed zijn en elkaar bij de douche maar ook slaapkamer vaak naakt zien. Eerst had ik er even moeite mee ivm erecties, vooral als ik m'n zus bloot zag, maar nu ben ik echt blij dat we naturisten zijn en ook naar naturistencampings gaan. Geen gedoe met kleren uit/aantrekken en lekker de hele dag in je blootje spelen, zwemmen, douchen enz. Heerlijk!

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Nog nuttig:

    - Een water- en dampdicht grondzeil voor je tent, en een dikke isolerende mousse onder je slaapzak. Anders trekken het vocht en de kou uit de grond tot in je slaapzak en verga je van de kou. Zeker in de Ardennen of de bergen kan het 's nachts echt koud en vochtig worden.

    - Je moet ook eens in een sportwinkel gaan kijken wat ze daar allemaal hebben, om inspiratie op te doen: multifunctionele zakmessen en gereedschappen, allerlei klemmen, haken, compas (zeker als je de wegen verlaat), drinkebussen, brooddozen, koel-elementen, verbandkistjes,...

    - Bij wandelingen en trektochten: witte en rode lampen voor rond je armen of op je hoofd, en fluo-gele reflecterende armbanden of hesjes. Die moet je beslist hebben per persoon die mee gaat. In de Ardennen of de meeste andere bergstreken zijn geen voetpaden en moet je op de rijbaan lopen. Er is meestal ook geen wegverlichting. In het pikdonker zien auto's je helemaal niet als je donkere kleding aan hebt. Je moet echt wel zulke veiligheidskleding en lampen dragen. In het donker vallen de reflecterende stroken en gele hesjes goed op, maar in de schemering en overdag zie je fluo-oranje beter, vind ik. Dus koop ze allebei.

    - Als je van plan bent om te liften, neem dan ook plastic fardes, papier, en dikke zwarte alcohol viltstiften mee. Zo kan je bordjes schrijven met je bestemming erop. Dat maakt liften veel gemakkelijker. Een paar weken geleden zagen we een groep meisjes van een jeugdbeweging die terug wilden liften naar hun campeerplaats. Ze hadden zich overschat, het was al laat en ze moesten nog ver, maar ze waaren doodop. Ze hadden geen bordjes, dus ze zochten alle parkings af in het stadje, op zoek naar iemand die wou vertrekken, of ze mee mochten. Maar het wou niet lukken, de meesten reden de andere kant op. Met zo'n bordje met bestemming kan je op de juiste uitvalsweg gaan staan.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Sorry meisje 14, zo had ik het niet begrepen. Vervelend voor je en als het niet anders kan moet het met luiers. Ik haalde er een beetje uit dat jullie het vervelend vonden om op de camping snachts naar de toiletgroep te moeten. Dat maak ik in mijn omgeving ook mee en dan maar een luier denkt men, lekker gemakkelijk. Maar beter een keer een ongelukje en het twintig keer wel ophouden tot de wc. Dat is beter om je blaas te trainen vandaar. Geldt niet voor jou, sorry.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Hallo meisje, ook wanneer ik niet op vakantie ben draag ik ze helaas nog. Met medicijnen en een speciale wekker is het bij mij nog steeds niet gelukt om droog te worden. Wat je over vriendjes zegt klopt wel natuurlijk, maar als mijn vriendin of vriend het waard is moeten ze net als ik er geen probleem van maken denk ik.
    Ik draag ze dus niet alleen of speciaal voor op vakantie, maar kan wel snappen dat anderen dat makkelijker vinden. Als je het zelf okey vindt en je ouders niet dwingen dan kan het zoals de meiden boven schrijven natte slaapzakken en koude toilet tochtjes voorkomen toch?

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat lijkt me toch een beetje onnatuurlijk meisje 14 en andere meiden in luiers. Een luier voor de zekerheid snap ik wel, want een natgeplaste auto is een ramp daar weet ik helaas alles van.
    Maar in bed gaan liggen met de gedachte, ik plas vannacht rustig in mijn broek en bed lijkt mij niet goed. Ik zou het ook niet kunnen. Een ongelukje kan en is niet erg, maar ik zou wel de moeite doen om in de toiletten te plassen. Ik haalde het ook wel eens niet hoor, maar werd wel wakker en ging naar het toilet. Want hoe gaat het als je na drie of vier weken weer thuis slaapt? En wat doe je als je straks 15 16 of 18 bent en een vriendje hebt.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb ook altijd in het tentje naast de caravan geslapen. Vind dat meer privé dan bij mijn ouders in de caravan te slapen. Douchen doe ik altijd bij de washokjed, wat wel belangrijk is is om dan warme kleding mee te nemen als je ergens op de camping staat waar het af koelt, zoals in de bergen ofzo.
    Zoals de twee andere meisjes hiervoor al slaap ook ik de hele vakantie in een luier. Zo hoef ik in de nacht niet over de camping en kan ik lekker blijven liggen in mijn slaapzak. Ook onderweg in de auto draag ik er een, voor als ik in slaap val. Soms plas ik dan in bed en een natte achterbank willen mijn ouders ook niet. Als ik dan in de ochtend op sta doe ik de pamper met plakkers meestal direct af maar soms doe ik ook een trainingsbroek eroverheen en ga ik eerst ontbijten in de voortent. Op weg naar de washokjes sla ik dan een trui om mijn middel als ik niet wil dat iemand mijn kont ziet. Een enkele keer maakt het mij ook niet uit, niemand kent mij denk ik dan.

    Een zaklamp is nog heel handig en zou ik zeker mee nemen.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ging vorig jaar met een vriendin van me mee op vakantie vakantie met een caravan.
    We waren met z'n vieren haar vader, broer mijn vriendin en ik.
    Het was wel een redelijk grote caravan maar de douche was heel klein.
    Je kon er je kleren en handdoek niet in ophangen zonder dat die nat werden.
    Toen ik wilde gaan douchen vond ik het eerst wel eng dat de vader en broer me naakt zouden kunnen zien.
    Maar ze zaten in de voortent dus ik deed mijn kleren uit en lag ze op de tafel.
    Toen ik de douche uit kwam was de vader van mijn vriendin aan het koken in het keukentje.
    Niet schrikken hoor zei hij doe maar net of ik er niet ben.
    Ik ging me afdrogen en hij keek heel even om.
    Het zal wel vaker gebeuren dat we elkaar naakt zien deze vakantie daar ontkom je niet aan in een caravan, zei hij.
    En inderdaad die avond ging hij ook douchen en ik zag hem helemaal naakt.
    Ook de broer van mijn vriendin zag ik naakt en mijn vriendin.
    Toen had ik zoiets van wat geeft het ook en ik klede me gewoon uit waar ze bij waren.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb al caravans met douchehokjes gezien van amper 60cm x 60cm, zonder enige opbergmogelijkheid. Daar kon je amper in, niet echt geschikt om je om te kleden. En sommigen hebben helemaal geen. Dus je moet het doen in de hoofdruimte, die met pakweg 2m breedte en 5m lengte bomvol meubels ook niet echt royaal is, maar ja. Of anders buiten, of in de voortent als die er is.

    In een caravan kan het broeierig heet worden, dus lichte kleding is best, alleen ondergoed of zo. En goed verluchten, ramen vierkant openzetten (met muggengaas, en liefst ook met anti-inbraakbeveiliging), anders heb je echt geen lucht.

    Kaarsen en olielampjes (evtl. anti-muggen kaarsen) zijn ook handig als je niet continu de batterij wilt belasten.

    Tegen het eind van de zomer zal je wel genoeg tips bij elkaar hebben. :-)

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Die caravans hebben toch wel een wc/douchehokje?

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Kleine toevoeging: niet gaan wadlopen als je zelf geen expert bent of geen expert mee hebt. Is levensgevaarlijk. Ook al heb je een reddingsvest, je kunt nog steeds onderkoeld raken als het water toch te snel stijgt.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • - Als je op zee gaat varen, of skien, of als je ver in de waddenzee gaat wandelen zonder gids: een reddingsvest, en een noodzendertje.

    - Als je in de bergen op trektocht gaat, of gaat mountainbiken: genoeg drinkwater, noodvoeding, een warmtedeken, en ook weer een noodzendertje. Een warmtedeken is zo'n dun zilveren doek, dat weegt bijna niets en neemt niet veel plaats in. Niet alleen voor lawines, maar ook als je uitglijdt en niet terug naar boven kan, of als je je enkel verzwikt en niet meer kan gaan. In de bergen vriest het iedere nacht, zonder zo'n deken overleef je dat niet. Het nut van een zendertje is vandaag ook alweer gebleken in de Alpen, met die afgebroken gletsjer.

    Dit zijn misschien niet direct de meest leuke dingen, maar wel nodig.

    Als je alleen maar op de camping blijft, is dit natuurlijk niet nodig. Wel voor avontuurlijke tochten.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Je moet echt veel langer op voorhand beginnen met lijstjes, en alles direct opschrijven als je ergens aan denkt, anders vergeet je het.

    Voor de meeste dingen zorgen mijn ouders, maar ik maak zelf ook een lijstje, want soms vergeten ze iets dat ik net wel wil. Je moet ook alles lang op voorhand beginnen kopen.

    Wat wij ook nog meenemen op camping:
    Rubber sandalen voor in het water, altijd handig.
    Landkaarten waar alle wandelpaadjes en intressante dingen op staan, om onze wandelingen te plannen.
    Gerief voor barbeque of kampvuur. En kookgerief en drinkebussen. En olielampen als er geen stroom is.
    Toiletpapier, keukendoeken, vochtige doekjes, tandenborstel, tandpasta, kam, borstel, nagelkniptang, make-up en al dat soort dingen. Ik heb nog geen periodes, dus dat niet.
    Genoeg pampers voor 'snachts voor heel de vakantie, want soms hebben ze daar geen in de winkels.
    Met een caravan duurt de rit veel langer, dus ik doe voor de zekerheid ook een pamper aan in de auto. Voor als ik in slaap val of als we te lang in de file zitten.
    Een klein waterdicht doosje voor mijn telefoon, portefeuille, paspoort en bloedgroepenkaartje en zo. Ik heb een mini-diepvriesdoosje met clips en rubberen rand, helemaal waterdicht. Voor als we gaan kajakken of wandelen langs watervallen of zo, of in de regen.
    Vouwfiets.
    Touw en sterk plakband, hoe noemt dat, ductape of zoiets? Voor als het tentzeil scheurt of er ietskapot gaat.
    Kleren die vuil mogen worden, en genoeg kleren en ondergoed.
    Als we naar de bergen gaan: goede wandelschoenen. Ze moeten ook je enkels steunen, en een goed profiel hebben, anders mag je niet mee op moeilijke wandeltochten.
    En nog vanalles dat mij nu niet direct te binnen schiet...

    Zoek ook eens op internet naar checklists. Bij de scouts hebben ze er goede, want die doen ook veel kampen. of kijk bij survival trekkings, die hebben ook goede.

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Wij nemen naar de camping altijd heel veel buitenspelletjes mee. Er zijn zoveel dingen om buiten te doen dat je niet in de caravan of tent gaat zitten. Je moet wel veel kleren mee hoor. Warme voor als het koud is, warme vest of een onsie als je die hebt voor in de avond maar ook korte broeken shirts en alle bikinis die je hebt want dan heb je altijd iets om aan te trekken.

    Na een hele dag spelen ben je vaak heel moe en dan vergeet ik nog wel eens dat de wc wat verder is dan thuis dus ik mag van mama s avonds dan een drynight aan dat scheelt ongelukjes. Die heb ik ook s nachts aan in de tent zodat ik er niet uit hoef om te plassen. Misschien kun jijbdat ook vragen. Op de camping plas ik overdag ook vaak in me broek maar dan ga ik toch vaak spelen bij het meertje en dan word ik toch wel helemaal nat. Mama spoelt de kleren dan s avonds uit in een emmer water en dan is het weer schoon.
    Op de camping mag dat ook dan vind mama het niet zo erg als ik in mijn broek plas. Me zusje en me vriendinnetjes op de camping doen het ook vaak.

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • @m18 hierboven: wat is een duster? Ik ken alleen zo'n pluche afstoffers voor meubels, en een Dacia Duster auto, en zo'n sproeivliegtuigen om velden mee te besproeien in Amerikaanse films (crop duster). Maar dat zal het wel niet zijn, zeker het vliegtuig niet... :-)

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • meisje 13,,
    Ik en mijn broertje 15 slapen nooit in de caravan op de camping.
    Wij slapen gewoon samen in dezelfde tent dit doen wij al jaren.
    Ik klee mij ook gewoon om in de tent hij ook.
    Soms kan het best warm zijn in een tent dan gebruiken wij geen slaapzak.
    Verder heb ik altijd een Duster bij de hand voor het geval ik naar de wc moet.
    Tja dan moet je wel naar z,n hokje lopen.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb heel veel tips:   - Zorg dat alle ramen open kunnen en dat er vliegengaas voor zit, belangrijk. Als er nog geen vliegengaas is, moet je wat in elkaar knutselen, of gaan kopen.   - Hang gordijntjes halfweg de caravan, zodat je je daarachter kan omkleden. Of anders in de douches van de camping.   - Ook gordijntjes voor de ramen doen.   - Ga op een uithoekje ver van de douches en restaurant staan als je kan, ver van de ingang: daar is het veel rustiger want er passeert minder volk.   - Ik slaap met een pullup broekje, want ik heb soms een natte broek. Is wel handig als het regent, of als het stikdonker is buiten: dan kan ik blijven liggen en moet ik niet door de regen en het donker.   - Verbandkistje: tekentang, pillen tegen diaree, tegen koorts, zonneslag, zonnecreme, pijnstillers, verband, ontsmettinsmiddel, schaar en mes, tandenborstel, maandverband en al wat je nog nodig hebt.   - Beetje gereedschap: schroevendraaiers, tangen, mes. Zo'n combi-ding voor campeerders. Er is altijd wel iets waarvoo r je dat nodig hebt   - Zaklampen en batterijen.   - Laders voor alles dat je meeneemt.   - zomerkleding maar ook waterdichte regenkleding, zodat je nog iets kan doen als het regent.   - Spelletjes en boeken en knutselgerief voor als het regent.   - handdoeken,   - Vuilzakken voor vuile kleding, maar eerst laten drogen, anders stikt het.   - Ga eens in een grote sportwinkel of zo kijkenwat ze nog allemaal hebben dat je nodig hebt.  

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat leuk dat jullie gaan kamperen. Dat doen wij ook al heel lang! Ik slaap in een tentje, op een luchtbed met een slaapzak maar in het begin van het seizoen nog wel eens in de caravan. Meestal heb ik met omkleden dus geen probleem (in de tent) maar als ik wel in de caravan slaap dan doe ik dat altijd even in het wc-/douche-hokje (als jullie die ook hebben).
    Anders inderdaad in de douches zoals m22 aangeeft.

    Wij gebruiken de wc in de caravan niet, dus ik doe 's-nachts altijd iets makkelijks aan (lang t-shirt ofzo) zodat ik snel naar het wc gebouw toe kan als ik moet. Ook wel handig als je het niet red dan kun je stiekem snel in het gras piesen hihi! Dan wordt alleen je onderbroek nat. Die kun je dan tijdens het douchen weer uitspoelen en zeggen dat die op de grond is gevallen haha. Zowiezo wel genoeg kleren en ondergoed meenemen want de wc is soms verder dan je denkt dus zeker als je voor de eerste keer gaat kan een ongelukje gebeuren. Dat is niet erg hoor! (Ik ben vast niet de enigste tcoh?)

    Wel altijd slippers meenemen want de vloeren in de douches en wc's zijn vaak wat met zand of modder en dat is niet zo fijn.

    Verder is kamperen vooral heel leuk! Veel buiten zijn, buiten eten en buiten spelen! Veel plezier!

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Kan je niet nog vlugvlug naar de Decathlon ofzo voor zo'n Iglo tentje voor jou alleen om naast de caravan te slapen? Zie je wel vaker op de campings en jij hebt jouw 24/24 uur privacy. Geniaal toch? Je ziet : het hele forum denkt met je mee. :-) Fijne vakantie.

    21 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten