Skip to content
20 reacties
5379 weergaves

Naaktstranden Nederland

Hallo allemaal, ik ga in de zomer altijd graag naar het naaktstrand, en vindt het altijd heerlijk maar een nadeel vind ik dat op veel naaktstranden in Nederland vooral oudere mensen liggen. Heeft ook iemand van jullie ervaring op een naaktstrand in Nederland waar jongens en meiden tussen de 15 en 18 jaar komen met bijvoorbeeld hun ouders of alleen?

17 jaar
3 jaren geleden

20 Reacties

  • Ooh, merci voor de tip :-) .
    Dat is een serieus stukske zwemmen, maar niet iets dat we niet aankunnen. Maareh, toch maar goed oefenen zenne :-) . Ik kijk het in ieder geval na, en dan zien we wel of dat te combineren valt. Broer knikt ook instemmend. Naar Zeeland gaan we in ieder geval terug. Limburg, echter, is schoner :-) . En warmer. En meer bomen; bossen, minder plat, Helaas minder schelpen (heb een paar kilo geraapt ...).

    Dat bezorgd zijn wat ge zegt is wel op in te komen, ik had het een beetje met R, dat hij dezelfde weg zou bewandelen als die jongen die gij hier op het forum kende.
    Door uit de kast te komen heeft hij wel een vriend gekregen ondertussen. Niet hetzelfde als wat er tussen D en mij is, maar het is een begin :-) . De broer van een teamgenoot van hem. Die is nog niet uit de kast, maar kon R benaderen omdat bekend was dat R wel al uit de kast is. En, wie weet, eens die jongen ook uit de kast komt? R is in ieder geval zeer blij, nu weet hij ook dat het gaat en heeft al een beetje kunnen ervaren wat hij al een tijdje zocht.

    Voor Archeoloog heb ik eens zitten zoeken: is in Leuven dat dat gegeven wordt. Dus kotzitten ...
    We zien wel ... :-)

    De Verenigde Oostindische Compagnie kende ik al, de West-indische slechts vaag, enkel van eens gelezen te hebben. De heren 17, Jan Pieterszoon, Batavia, de Straat Magellaan, de Prins Willem, ... Heel leuk leesvoer. Belgisch Limburg maakte er juist geen deel van uit (van de 7 Nederlanden). Nu ja, het liep natuurlijk weer verkeerd af door hebzucht-politiek: drugs en slavenhandel. De mens zal het nooit leren ...

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste S, Iets wat ik toch nog even onder de aandacht wil brengen van jou en je broer als fanatieke zwemmers: 20 Augustus is er een zwemwedstrijd van Vlissingen naar Breskens. Zes kilometer zwemmen door open water. Er mogen maximaal 125 zwemmers meedoen en de scheepvaart wordt er speciaal voor stilgelegd. Ook die hele grote containerschepen moeten er even voor wachten.
    Voor nu zijn jullie te laat, maar misschien volgend jaar? Vakantie goed plannen? Hier informatie: scheldebeker.nl/nieuws/

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag S, Het aardige van dat strand daar bij Breskens dat je zo'n beetje de hele wereld voorbij ziet komen. Wat ook leuk is voor de wat mindere dagen is dat je zo in Gent of Knokke zit en met het fietsveer kan je naar Vlissingen oversteken en dan met de trein, een heel kort stukje, naar Middelburg. Middelburg is een hele leuke winkelstad en heeft ook interessante architectuur. Het heeft een koloniaal verleden, de WIC, de West Indische Compagnie. Zeeland was eigenaar van Suriname.
    Als je van plan bent om nog eens terug te komen met je vriend en of je broer, dan zou ik daar toch eens aan denken.

    Je adviseert mij om hulpverlener te worden bij het forum. Dat is heel sympathiek van jou, maar ik denk niet dat het iets voor mij is. Ik ben daar niet professioneel genoeg voor. Ik vind niet iedereen sympathiek, en ik ga te veel gevoelens krijgen voor wie problemen heeft en ik wel sympathiek vind. Zoals voor die jongen waar ik veel genegenheid voor ben gaan voelen. Hij zocht liefde, vriendschap en ook seks. Die seks heeft hij gekregen, maar de rest daar twijfel ik aan. Hij is heel vrouwelijk ingesteld en dan wordt je al gauw een seksspeeltje en dat kost je je zelfrespect. Als je alleen maar seks hebt, soms met meerdere partners tegelijk, en de opwinding is over dan is er alleen nog maar de kater. Je bent gebruikt, meer niet. Seks zonder liefde bevredigt niet.
    Ik lees hier niets meer van hem, dat maakt mij ongerust. Een andere jongen, uit Antwerpen, waar ik honderden posts mee heb uitgewisseld daar lees ik ook niets meer van. Hij had een aandoening waardoor hij in een rolstoel terecht is gekomen. Operatie, acht weken helemaal in het gips, heeft niets geholpen. Hij is heel verliefd geworden op een meisje met een open rug die steeds verder achteruit ging. Een uitzichtloze toestand. Wat is er met hen gebeurd? Ik ben erg bezorgd.
    Dan is er die jongen van de keuzen die steeds maar een einde aan zijn leven wil maken. Daar maak ik mij ook zorgen over.

    Ik stop hier op het forum omdat ik te oud wordt, maar misschien is het ook wel een opluchting dat het voorbij is.

    Wat jou betreft vraag ik mij af of jouw vakantie hier jouw kijk op de wereld veranderd heeft nu je gezien hebt hoe groot de wereld is en wat er allemaal te ontdekken valt. Limburg, en daar waar jij woont, is een hele warme veilige wereld. Je broer voelt zich daar helemaal thuis (gefeliciteerd met zijn rijbewijs, nu het groot rijbewijs!) hij wil niets anders. In andere posts lees ik over jouw liefde voor de natuur, het bos, dus bosbeheer is zeker wel iets voor jou. Maar de wereld is groter en jouw interesses gaan verder. Jij kan meer. Ik lees namelijk ook over je belangstelling voor verre vreemde werelden.
    Je loonwerker wil je graag houden en dat begrijp ik wel, waar vindt hij weer zo iemand, maar het is te beperkt voor jou en je hebt geen uitzicht op ontwikkeling en ontplooiing van je mogelijkheden. Wil je dat doen tot aan je pensioen?

    Leuk dat jullie die hoeve hebben die je kan uitbreiden tot een familiehuis voor jullie allemaal. Dan is je broer altijd in de buurt. Hij is er altijd geweest, vlakbij, maar op een dag moeten jullie toch je eigen weg gaan. Het zal even wennen zijn, de eerste nachten alleen in jullie kamer, maar je moet een keer volwassen worden en je eigen weg gaan.

    Komt allemaal best goed en ik vond het echt leuk om jou en je broer te hebben leren kennen. Kom nog eens terug naar Zeeland. Anders dan Limburg, maar ook heel mooi en heel spannend!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag H,

    Misschien een ideetje: altijd is er de mogelijkheid, als een antwoord op dit forum gepost wordt, om 'contact te nemen met een hulpverlener'. Hoe dat werkt op het forum weet ik niet, maar als dat interne keuken is, is dat misschien iets waar gij u voor kunt aanbieden?
    Op die manier kunt ge toch nog helpen met de moeilijke vragen.
    E is anders ook al goed bezig, gelijk hij de jongen van 12 zo een riem onder het hart gestoken heeft. En zijn studiekeuze leunt er goed tegen aan :-) .
    En, tsja, over piemels praten blijft soms toch nog wel eens leuk hoor :-) . Onderbroeken zie ik de lol ook niet van in, maar ieder zijn ding.

    Uiteraard zijn we naar de schepen gaan kijken die de Schelde opvaren, machtig! Recht groen en links rood :-) . Aan de oude vuurtoren van Breskens. Breskens zelf bezocht, mama met een ondertussen bevriend koppel meegeweest naar Vlissingen met de ferry. Er was aan de camping een landbouwbedrijf en iets verderop een kinderboerderij, maar daarvoor trok mama de handrem op: "niks van!"

    Voor broer en mij was het voornamelijk het strand. Goed, misschien een paar culturele uitstapjes links laten liggen, maar de vrijheid die op dat strand was is met geen toetsenbord te beschrijven. Echt van genoten. In ons blootje zijn is voor broer en mij sowieso al 'bijna normaal'; op dat strand spelen was helemaal zoals het moest zijn.
    Dat bevriende koppel heeft twee zoontjes, 14 (bijna 15) en 12 jaar. Daarom dat mama bevriend met hun geraakt is, om te babbelen over het 'leven met twee jongens'. Volgend jaar gaan we misschien samen boeken, terug naar daar ...

    Broer is vandaag 18 geworden en heeft dezemorgen zijn rijbewijs B gehaald. Helemaal klaar dus voor de toelatingsproeven van de brandweer.

    D en ik hebben het er soms wel over, over wat we later willen doen. Het is nog zoeken, er is nog tijd. E had het al over natuur en bosbeheer. Daar heb ik ook al aan zitten denken. Is een paar jaartjes verder studeren, maar we zien wel. De loonwerker wilt me graag houden, broer wilt dat ik ook brandweer overweeg. We zien wel.

    Broer gaan samenwonen met zijn liefje? Dan word ik zot :-) . Broer loslaten gaat toch wel het moeilijkste zijn wat me ooit kan overkomen. De bedoeling was om de oude hoeve van onze bomma en bompa op te knappen. Een tweede woongedeelte kan er in gemaakt worden, gescheiden van het eerste. Onze 'vader' is daar indertijd aan begonnen, maar heeft het nooit afgemaakt omdat hij er met een ander vandoor ging na eerst zijn frustraties op ons bekoeld te hebben.
    Broer en ik hebben het er al regelmatig over gehad hoe we dat gaan aanpakken. Echter, filmpjes bekijken op youtube is niet voldoende :-) .

    We zien wel, als beiden onze studietijden er op zitten.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag S! Wat leuk om jouw verhaal te lezen en gelukkig dat jullie niet met de ebstroom de Noordzee op zijn gesleept! :-)
    Jullie hebben het de afgelopen jaren niet altijd gemakkelijk gehad. Ik heb ook het verhaal van jullie scoutingtijd gelezen en het is soms wat onrechtvaardig. De een heeft alles en alles kan, de ander moet kiezen en hard werken om toch nog wat leuke dingen te kunnen hebben.
    Het heeft van jullie wel flinke kerels gemaakt om het zo te zeggen en jullie genieten nu dubbel van de vakantie, samen met jullie moeder.

    Ja, de Nederlandse kust en Zeeland is heel wat anders dan het liefelijke glooiende Limburgse landschap. Zo te zien hebben jullie vooral genoten van het bloot zijn, maar ik neem aan dat je toch ook wel onder de indruk bent geweest van wat je daar allemaal zag. Als het donker is dan zie je al die navigatielichten op de Schelde en de lichtjes van de windmolens op zee. Dat heb je toch wel gezien? Zo rond half acht in de morgen komen er altijd bootjes met monteurs voorbij op weg naar die windmolens.
    Je zal vast ook wel je ogen uitgekeken hebben naar die grote containerschepen op weg naar Antwerpen en naar de Vlissingse haven.

    Alles bij elkaar een ervaring die je niet snel zal vergeten denk ik.
    Wat anders, E heeft nogal een hoge dunk van jou. Ik ben het wel met hem eens. Ik ken jou en je broer hier nu een aantal jaren en ik vind dat jij in mentaal opzicht heel erg bent gegroeid. Je leest ook veel zie ik en dat is heel goed voor je algemene ontwikkeling.
    Jij en je broer hebben bescheiden verlangens en je broer is straks heel gelukkig als hij bij de brandweer kan gaan werken en kan gaan samenwonen met zijn lief. Ik denk dat jij de capaciteiten hebt om jezelf verder te ontwikkelen. In welke richting kan ik niet zeggen. Bij een loonwerker gaan werken lijkt mij voor jou een verspilling van de talenten die jij hebt, maar het gaat er natuurlijk vooral om waar jij gelukkig van wordt. Praat je er wel eens over met je vriend D?

    Straks ben ik hier weg, maar misschien lees ik nog wel eens wat. Alleen als je er wel bij mag zitten maar je mag niks zeggen, dat is wat minder leuk. Vooral als er jongeren komen met problemen en je zou ze graag helpen. Als het over onderbroeken of piemels gaat dan stromen de reacties binnen, maar bij moeilijke zaken waar jongeren echt mee zitten zie je (bijna) niemand. Daarom deed ik die.

    Zoals voor iedereen, als je ouder wordt dan moet je loslaten en maar hopen dat anderen het overnemen.
    Het beste verder en nog fijne dagen bij de boer of elders voordat de school weer begint. En je broer veel succes gewenst! Hij gaat zeker alles bereiken wat hij wil! Van binnen en van buiten is hij net zo sterk als die grote machines waar jullie op zitten.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Het is in ieder geval heel plezant, daar :-) .

    Broer en ik, met ons mama, zijn voor het eerst naar de zee geweest. Omdat we thuis in de zomermaanden toch altijd in ons blootje zijn, naar een naturisten-camping met daar vlakbij een naaktstrand. Als ge de eerste keer op vakantie gaat, maar goed gek doen :-) .

    De camping was wat minder. Zoals hier dikwijler te lezen, vooral oudere mensen met grote mobilhomes of dure caravans. Wij gewoon een tent. Leuk dat bloot zijn daar normaal is, maar alles is daar o zo braaf! Niet rennen, niet roepen, niet ravotten, niks te doen behalve een petanquebaan. Er waren gelukkig toch nog een paar andere jongeren. Een jongen van 16 durfde niet in zijn blootje, die hebben we, tot zijn tevredenheid, van zijn schrik afgeholpen. Een heel gemoedelijke sfeer op de camping, maar het voelde allemaal 'te gemaakt, te beleefd.'

    Gelukkig waren we niet voor de camping op vakantie, maar voor de zee. De eerste keer de zee zien, machtig! Zeeland, Nederland. Zo plat gelijk eenen pannenkoek. Op TV ziet ge altijd overvolle stranden. Op een naaktstrand echt niet hoor. Zalig was dat! Iets hoger in de duinen staan, kijken naar de zee, en de wind uw lichaam voelen strelen. Overal voelen strelen. Dat is pas een echt vrijheidsgevoel hebben. Nikske zwembroek, genieten in de natuur.

    En dan de zee zelf. Ehm, zout. Erg Zout! Zo zout had ik niet verwacht. Maar ook weer: heel fijn om in uw blootje te kunnen zwemmen en helemaal vrij te zijn in het water.
    En, H, geen last van de stroming gehad :-) .

    De andere jongeren van de camping waren ook meestal mee en het was echt plezant! Spelen, ravotten, grappen en grollen, windvliegeren en zwemmen. Soms keken de oudjes wel van "gedraagt u, wij willen rust!". Nu dan: "pech! Ook wij hebben vakantie en 't strand is niet van u alleen."

    Andere oudjes hadden er dan weer plezier in om naar ons te kijken, om ons te zien spelen. Die zullen ook wel gedacht hebben van "dat is wat anders als gelijk puddingen op het strand liggen, netjes en braaf."

    Om op een paar topicvragen te antwoorden:
    soms een stijve gehad? Ja hoor, soms hebben we het er opzettelijk om gedaan (als we als jongeren alleen onder elkaar waren in de duinen) juist om erover te kunnen grappen (niet afgetrokken hoor, maar de goesting was er wel :-) )
    Op een ander moment dan rolt ge gewoon effe op uw buik of ge verbergt hem achter uw pols of zo.
    Zitten de meesten als gelijk kerkgangers? Ja, inderdaad. Braafjes op hun handdoek of pootje baden in zee. Dat waren dan ook wel de oude mensen. Niks zegt dat wij ook zo moeten doen.
    Veel jongeren? Neen. Broer en ik en de paar jongeren van op de camping. Links en rechts nog eentje maar veelal oude mensen. Die houden wel van een praatje, dus als ge bij hen vraagt om iets achter te laten, dan zit dat wel snor.

    Goh, op de camping na, was het echt fantastisch. Gewoon al in uw blootje in de natuur kunnen zijn, rennen, springen, ravotten, ...
    Laat uw verlegenheid in uw broekzak, geniet er van in uw blootje te zijn :-) !

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Wanneer ik alleen ben, vraag ik mijn buren of ik mijn rugzak even bij hun mag zetten. En omgekeerd let ik dan op hun spullen als zij in het water willen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi, ik zit met een vraagje, misschien een domme vraag maar goed… ik ga sinds kort naar het naaktstrand, maar in mijn eentje. Aangezien ik ook wel eens de zee in zou willen vroeg ik me af of het te vertrouwen is om mijn gerief (zak met gsm, autosleutels…) alleen achter te laten terwijl ik ga zwemmen of niet?

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • @j17 cool... leeftijdsgenoten zaten er wel op het textielstrand, maar helaas niet op het naaktstrand.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • @j22... bedankt voor de tip, dan moet ik de volgende keer misschien maar eens een van die twee naaktstranden bezoeken. Uit de duinen blijf ik sowieso hoor

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • We gaan nu meestal naar Domburg maar daar is het naaktstrand ook weer zo keurig. Eerst gingen we altijd naar Vrouwenpolder bij de duinovergang Oranjezon. Daar heb je als je bij het strand komt links een heel groot naaktstrand (rechts is textielstrand). Je kan daar wel ravotten maar in de duinen willen nogal eens van die rukkers zitten die het plezier een beetje bederven, of je moet er aan meedoen maar dat is niet de bedoeling van naturisme en ook strafbaar denk ik. Er komen daar wel meer jongeren en dat is wel zo prettig. Je kan tot aan Oostkapelle toe in je blootje over het strand, heerlijk!

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • J22, cool, merci :-) .

    Windvliegeren (hebben er twee voor op de terrils hier) zal dus ook wel mogen. Aangezien Zeeland zo erg plat is, denk ik wel een goede wind onder het canvas te krijgen ... De extra lange bobijnen meenemen! Op de terril kunt ge best niet zo hoog de vliegers oplaten want de sportvliegtuigjes van Zwartberg komen soms laag over :-)

    En, eh, leeftijdsgenoten?
    Of zo ongeveer in de buurt?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • @j17 Ik ben idd naar Groede geweest. Dat verklaart idd wel veel. Spelen en ravotten zal idd wel mogen denk ik. Voorts was het er heel rustig, ondanks het goede weer

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • J22: naar Groede? Daar gaan wij naartoe.
    Hierboven staan allerlei reacties dat er heel weinig jongeren zijn,
    maar ook omdat iedereen er kerk-keurig is.
    Spelen en ravotten zal toch wel mogen zeker?
    Hoe is het daar te Groede?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben eergisteren voor de eerste keer naar het naaktstrand geweest. Ik ben naar het naaktstrand in Groede geweest. Wel een beetje spannend om de eerste keer er alleen naartoe te gaan, maar viel ontzettend goed mee. Het was heel rustig, zowel op het gewone strand als op het naaktstrand, dus een rustig plekje kunnen vinden om te liggen. Idd wel een iets ouders publiek op het naaktstrand hoewel er toch wel een koppeltje was van ik schat eind in de twintig.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Probeer Bussloo maar eens. In het midden gedeelte bij de kiosk zijn altijd jongeren, maar nooit veel inderdaad. Ik kom er al jaren en zie dan dat sommigen wegblijven omdat er weinig leeftijdsgenoten zijn. Er moeten gewoon meer jongeren wel gewoon gaan en dan komen er vanzelf steeds meer. Maar als niemand gaat omdat er zo weinig zijn, dan verandert het ook niet. Ik blijf gewoon gaan want wil streeploos bruin worden.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Wil je andere jongeren tegenkomen of ontmoeten op het naaktstrand kijk dan eens op https://www.nfn.nl/jongeren/

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Dan zou je toch naar Frankrijk of Kroatië moeten gaan

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • En hoe zou dat nou komen? Dat er geen jongeren komen? Omdat er niks kan of mag. Voetbal mag niet, muziek mag niet, feestje bouwen mag niet, naar de meiden kijken mag niet, dollen met je vrienden mag niet, knuffelen met je vriendin mag niet en ga zo maar door. Ze zitten er allemaal alsof ze in de kerk zitten. Echt waar, naturisme is mega boring. Paar keer geweest op verschillende stranden en ons zien ze niet meer. Veels te keurig.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik denk eerlijk gezegd niet veel jongeren zijn die naar het naaktstrand gaan. Door alle sociale media zijn jongeren te preuts en onzeker om zich bloot te geven op het strand. Ik heb nog nooit jongeren op het naaktstrand gezien. Eerlijk gezegd doe ik dit zelf ook niet, niet omdat ik onzeker ben, maar ik me gewoon fijner in kleding voel.

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten