Skip to content
7 reacties
2025 weergaves

Leuke zwemplaslocaties voor jongeren in Nederland

Hee allemaal, Ik ben 17 en ga heel veel om met 2 vriendinnen van mij die beide 19 zijn. Zij dragen allebei sinds vorig jaar bikini's met een string broekje. Ik moet zeggen dat ik dit heel erg mooi vind staan, en ik overweeg om dit jaar ook voor het eerst zo'n bikini te gaan halen. Ik vind het erg vrouwelijk overkomen en je kan er lekker bruin in worden op je billen :-) Het enige probleem voor mij is dat ik nog wat onzeker ben, en bij de plek waar wij in de zomer altijd zonnen, zijn heel weinig meiden van onze leeftijden die zulke bikini's dragen. Een vriendin van mij zei dat we misschien ook eerst wat andere zwemplassen kunnen bezoeken, ergens anders in Nederland, waar meer meiden zulke bikini's dragen en waar het wat drukker is met meer onbekenden, zodat we niet meer de enige zijn en wat minder opvallen en ik kan kijken of het me bevalt. Ik heb de volgende vragen voor jullie: Wat vinden jullie van zulke bikini's? Dragen jullie wel eens zulke bikini's? Welke zwemplas gaan jullie altijd naar toe? Maakt niet uit waar in Nederland, wij wonen erg centraal en vinden het leuk nieuwe plekjes te ontdekken. Het liefste gaan wij overigens niet naar een strand aan de Noordzee, maar gewoon een leuke zwemplas waar genoeg jongeren komen en waar het gezellig druk is.

17 jaar
3 jaren geleden

7 Reacties

  • M19, heb je ook weer gelijk in, misschien moet ik het komende zomer gewoon eens doen en desnoods een reserve bikini meenemen als het echt niet bevalt. Desondanks lijkt het ons nog steeds wel leuk om wat nieuwe plekjes te ontdekken, helemaal nu dat het nog steeds erg onzeker is of we verder wel op vakantie kunnen e.d. Dus mochten er nog meer mensen zijn met tips van leuke plassen of meertjes, dan horen we dit graag :-) Vorig jaar zijn we 1 keer naar een ander plekje gegaan (landgoed Duynenwater in Brabant). Was ook erg leuk voor de verandering, alleen toen wij er waren was het heeel rustig, dat vonden wij toch wel een beetje saai.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • M17, tips over andere zwemplaatsen heb ik zo gauw niet. Misschien wel een paar andere. Eigenlijk zie ik heel weinig meiden met een string bikini, dus als je dat gaat doen zul je sowieso opvallen. Als je daar onzeker over bent kun je misschien zorgen dat je een normaal bikini broekje bij je hebt zodat je eventueel kunt omkleden. De eerste 2 zomers dat ik topless ging had ik ook altijd een bovenstukje bij me. Hoewel ik het nooit heb gedragen gaf het een veilig gevoel dat ik het aan kon doen als ik me niet meer op mijn gemak voelde. Dan heb jij het over plaatsen met meer jongeren. Ik weet niet of dat wel zo ideaal is. Ik neem aan dat je ook gewoon lekker in de zon wilt zitten en dan heb je geen behoefte aan scooters die tussen de handdoeken laveren, geluidsinstallaties op festival niveau, of nog erger: commentaar, gluren, stiekeme foto's of opdringerig gedrag. Kortom, de jongeren die je liever niet ziet verschijnen. Ik ga topless omdat ik dat prettig vind, niet om lastig gevallen te worden. Daarom gaat ons groepje juist vaak naar rustige plekjes of naar plekken met gezinnen. En dan nog: hoe minder krampachtig je er zelf over doet, hoe minder het anderen opvalt.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Dank jee meisje van 19 voor je reactie! Volgens mij ben ik een paar jaar geleden met mijn ouders wel eens bij de Reeuwijkse Plassen geweest. Weet alleen zo niet meer of daar veel jongeren kwamen, maar volgens mij had ik het er wel naar mijn zin. Verder nog tips?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Voor ts: bij de meeste zwemplaatsen zijn wel jongeren maar het zijn vaak ook echte plekken voor families. Wij zwemmen regelmatig bij de Nieuwkoopse of de Reeuwijkse plassen en daar is het doorgaans aardig druk. Ik zon en zwem topless en dat trekt wel altijd bekijks en dat zul jij in een string bikini ook wel doen. Maar is dat heel erg?

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Dank je wel voor de tip meisje van 18! En meisje van 17, het is vooopig nog geen mooi weer met 25 graden hoor, dus maak je maar geen zorgen. Ik ga er tegen die tijd van uit dat de ziekenhuisopnames laag zijn. Daarbij is corona een seizoensvirus. Vorig jaar was het ook bijna weg in de zomer. Verder adviseer ik je met je eigen zaken te bemoeien. Ik vroeg om tips, niet om zo aangesproken te worden. Graag on-topic blijven.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Vriendje ontmoet aan het Veerse Meer in Zeeland :)

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Lekker verstandig om in deze corona tijd "gezellig drukke" plekken op te zoeken... ?? Vind je het gek dat het aantal nieuwe gevalen toe blijft nemen??? Denk eens na....

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten