Skip to content
6 reacties
397 weergaves

Vliegangst

Hii, Ik ben een meisje van 14 en ik ga deze zomer vliegen, naar Turkije op vakantie. Ik ben gek op Turkije, en ik heb al veel vaker gevlogen. Ik heb het in de voorgaande jaren ook ontzetend eng gevonden, maar vorig jaar heb ik niet gevlogen en ik ben nu extreem bang. Als ik eraan denk of filmpjes kijk van een vliegtuig dat opstijgt, ga ik helemaal trillen. Ik zit er best wel mee en ik zie er echttegen op. Ik ben heel erg bang om neer te storten en ik vind het geen fijn idee om zi hoog in een vliegend ding te zitten. Iemand tips? Alvast heel erg bedankt, ik hoop echt dat iemand goede tips heeft

14 jaar
9 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik ga toevallig voor het eerst vliegen over 2 weken naar Canada! Maar vandaag begon mijn zus over een testament, en krijg je allemaal nare gedachten. En nu zit ik met vliegangst :/ leuk... jeuj...

    Ik vind het al reuze spannend! En dan hoor je die verhalen van andere mensen over de turbulentie en dat de lichten in een vliegtuig kunnen uitvallen en dat de vliegtuig 100 meter naar beneden valt. En de lichten weer aangaan en weer in orde is.

    En voor iemand die net zoals ik nooit gevlogen heeft, is het super spannend! Blijf het maar zeggen :P haha

    Straks gebeurd er iets, dan denk je dat het volkomen normaal is en dan ben ik morsdood D: maar goed, enjoy your flight!

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Bij een auto gebeuren er veel ongelukken dan bij een vliegtuig .

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Wat ik heb gedaan is ( na een tip van mijn mentor ) het gratis programma flight gear downloaden en er mee bezig gegaan.
    Het is een vliegsimulator waar bij je zelf diverse types vliegtuigen kan besturen op diverse vliegvelden , hier door krijg je meer inzicht wat er allemaal in een vliegtuig gebeurt. hier door ben ik wat rustiger geworden en stap gewoon het vliegtuig in, en doe dan net of ik reallife in de game zit. EN wat ik vooral niet doe is die enge filmpjes etc kijken!!!!

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoi, ik heb zelf ok a welis gevloge en ut was elema ni eng... Je moet gwn een muziekje opzette, filmpje kijken enzo... Vliegen is 1 van de veiligste vervoers middele

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb zelf ook vliegangst. Het vervelende er aan vindt ik altijd de voorlichting over hoe je moet handelen als er wat gebeurt. Wat ik altijd doe is muziek luisteren, dat laat mij vergeten waar ik ben. Voor mij helpt het ook om aan de kant te zitten waar vreemde zitten, ik kan dan nieuwe mensen leren kennen en dan hoef ik niet naar buiten te kijken, Want als je naar buiten kijkt denk je gelijk weer aan het feit dat je in de wolken zit, in plaats van met beide benen op de grond. Succes met het vliegen dit jaar..
    xx

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Sluit jezelf als het ware af van de buitenwereld, dus oogmaskertje op, koptelefoon op en probeer je te ontspannen.

    16 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten