Skip to content
15 reacties
462 weergaves

Hoe voel je of God je gebed heeft beantwoord

Hallo ik ben een christen en bid voor het eten en voor ik naar bed ga maar ik heb een vraag hoe weet je dat God je vraag/wens verhoort heeft , er zijn mensen die zeggen dat het met je hart voelt maar dan denk ik na een minuut “ god heeft mijn gebed verhoort “ alleen dat maak ik mezelf wijs denk ik help mij !!!!!!!!!!

11 jaar
13 dagen geleden

15 Reacties

  • Mss kan je de vraag beter stellen aan je priester of dominee (of rabbijn of imam of weet ik veel welke andere). Als je er zelf bewust voor gekozen hebt om christelijk te zijn dan moet je daar toch terecht kunnen. Als je christelijk bent gewoon omdat je ouders dat ook zijn dan moeten zij het ook aan jou kunnen uitleggen. Voor de duidelijkheid ik zelf heb geen god (net omdat het een "geloof" is) en ben daar heel gelukkig mee

    18 jaar
    10 dagen geleden
  • Natuurlijk als het uitkomt wat je vraagt. Je mag aan God alles vragen, cijfers, ruzies verminderen, huisdieren... Bij God mag je met alles aankomen. In het Onze Vader vraag je ook om je dagelijks brood. Dat is niet alleen eten, maar alles wat je die dag nodig hebt. Als God niet geeft wat je vraagt, meer bidden. Op Gods tijd komt het. God beproeft je er ook mee. Hoe graag wil je het? Vraag je het echt van God of geef je het op. En soms heeft God hele andere plannen. Om je te beproeven. Hij laat bijvoorbeeld rampen gebeuren omdat daardoor ook mensen tot bekering komen. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Maar naast dat het gewoon gebeurd waar je om vraagt, moet je soms zoeken naar het antwoord. De Bijbel openslaan en kijken waar je terecht komt. Of gewoon in de Bijbel lezen. Ik kwam pas een tekst tegen toen ik aan de oorlog in Gaza zat te denken: "maar de koning uit Gaza zal verwoest worden". Dat is ook verhoring. Succes, en laat je niet verleiden door de duivel.

    13 jaar
    10 dagen geleden
  • Hoi TS. Ik ben mijn vader verloren toen ik 11 was. Heb mijn opa's en oma's verloren toen ik klein was en ook ooms en tantes.
    Ik ben 15 jaar en heb nu de teller op 17 mensen staan. Die mij heel erg na lagen.
    Ik praat nu nog niet over buiten de familie.
    Het houd gewoon echt niet op. Soms 3 uitvaarten per jaar.
    Hebben zwaar gehandicapt broertje en ik woon daarom bij een oom vanmij omdat mijn moeder het niet aan kan.
    Mijn familie was heel gelovig. Ik dus echt niet meer.
    Gaat mij niet om wat Hij mij wilt geven, maar juist om wat( als hij al bestaad) afgepakt heb voor ons.
    Voor mij bestaad er geen god meer.
    En als je goed kijkt wat er in de wereld gebeurd..
    Kom nou zeg..de bijbel is voor mij 1 groot sprookjes boek. Terwijl ik mijn best heb gedaan om als christen te leven.
    Doe ik nu nog, maar wel onder mijn voorwaarde.
    Het is niet een kwestie van vraag en aanbod.nooit. en daarom heet het ook geloof.
    Ikben de beste man ook nooit tegen gekomen zoals ierdeen.
    Dan zou hij wel erg oud moeten zijn.
    Ik beschouw het nu als geloven in St niklaas of de kerstman.
    Dus geen toegevoegde waarde voor mij.

    15 jaar
    10 dagen geleden
  • Natuurlijk als het uitkomt wat je vraagt. Je mag aan God alles vragen, cijfers, ruzies verminderen, huisdieren... Bij God mag je met alles aankomen. In het Onze Vader vraag je ook om je dagelijks brood. Dat is niet alleen eten, maar alles wat je die dag nodig hebt. Als God niet geeft wat je vraagt, meer bidden. Op Gods tijd komt het. God beproeft je er ook mee. Hoe graag wil je het? Vraag je het echt van God of geef je het op. En soms heeft God hele andere plann

    13 jaar
    10 dagen geleden
  • Je mag geen rechtstreekse antwoorden of resultaten verwachten. Als enkel bidden voor goede schoolresultaten effectief zou zijn dan zouden er veel meer jongeren bidden. Of bidden voor de juiste lottocijfers. Het gaat erom dat jij in God en bidden steun vindt.

    22 jaar
    10 dagen geleden
  • Jongen21, ik wil er hier niet te veel op ingaan. Omdat ik het erg laf vindt dat er mensen onder de topic van 11 jarig meisje, (een kind!) Theologische discussies voeren en zeggen dat ze niet persee haar religie moet volgen als zij dat niet wil etc. Het is een meisje van 11, die haar geloof aan het ontdekken is, anders plaatst zij deze topic niet.

    Als mensen oorlog voeren, hoezo geven we daar God dan de schuld van? Als ik een moord pleeg, en ik zeg owh God had dit kunnen voorkomen, het is Zijn schuld dan is dat toch egoïstisch. Maar genoeg hierover, dit is niet de plek om een theologische discussie te voeren.

    17 jaar
    11 dagen geleden
  • Iedereen heeft recht op zijn eigen geloof en levensvisie. Dus jij mag voor jezelf bepalen hoe of wat je als God beschouwt.

    Ik zie God als: "de som van alle bewustzijn, alle intelligentie en alle kennis in het heelal". Dus eigenlijk een soort van totaalbewustzijn.

    Dat is compatibel met de meeste religies: als iemand dan zegt "God is altwetend", dan kan je dat beschouwen als: "het totaalbewustzijn - de som van alle bewustzijn, intelligentie en kennis in het heelal - weet alles wat er geweten is". Klopt inderdaad.

    Dus God is volgens mij geen oude man die vanuit de wolken zit te gluren of je wel braaf bent. Maar eerder een soort niet-materieel totaalbewustzijn of intelligentie, waaruit je informatie kan tappen.

    Dus je kan dat bewustzijn raadplegen om daar antwoorden te vinden voor je problemen. Bidden kan voor sommigen een goede methode zijn. Anderen verkiezen misschien mediteren, of wetenschappelijk onderzoek, of gewoon maar in de natuur gaan wandelen en kijken naar de dingen en begrijpen hoe ze in elkaar zitten.

    Maar een probleem van veel grote religies en veel sektes is dat ze oorspronkelijk goed bedoeld waren, en opgericht waren door mensen met veel levensinzicht. Maar achteraf zijn ze dikwijls ge-infiltreerd en overgenomen door door corrupte regeringen of criminelen, en zijn ze 180 graden geperverteerd om de mensen te onderdrukken inplaats van hen bewuster, intelligenter, gelukkiger, en gezonder te maken.

    Dus je kan binnen eenzelfde stroming beide uitersten tegenkomen: diegenen die echt willen helpen en je bewustzijn willen verhogen, en diegenen die je willen onderdrukken en dom houden. Daar moet je ook voor uitkijken en je niet zomaar laten meeslepen. Onderzoek het zelf.

    Dat is ongeveer mijn visie, honderd boeken samengevat in een paar lijnen (en met dus veel gaten).

    Maar jij hebt natuurlijk het recht om het anders te zien, en om jouw eigen levensvisie te ontwikkelen.

    Je hebt het recht om van alle filosofieen de goede kanten eruit te halen en te gebruiken, en de slechte te laten vallen. Ik vind het mooi dat je over al die dingen nadenkt.

    22 jaar
    11 dagen geleden
  • Dag meisje, Jij wilt beslist weten of God jouw gebed heeft verhoord. Om te beginnen, hoe zie jij dat bidden en verhoord worden? God is niet een aardige opa aan wie je wat kan vragen en als hij er zin in heeft dan geeft hij wat je vraagt.
    Het hangt er ook van af of jij protestant of katholiek bent. Katholieken hebben naar mijn idee wat meer het gevoel dat ze kunnen onderhandelen met God. Protestanten zijn wat dat betreft wat principieler. Je weet hoe je hoort te leven en als je dat doet dan zal God je genadig zijn als je tijd gekomen is. Zo denken die er over. Zelf ben ik protestant opgevoed en ik heb God nooit ergens om gevraagd. Wel ben ik soms boos op hem waarom hij mij gemaakt heeft zoals ik ben. Ik vermoed dat ik daar niet de enige in ben.

    Naar mijn idee is het niet zo dat je maar van alles aan God kan vragen en misschien krijg je het dan. Ik zei eerder, bidden is eigenlijk praten met God. Waar je mee zit daar praat je over met God. Daardoor wordt het rustiger in je hoofd en krijg je misschien nieuwe inzichten.
    Als je bijvoorbeeld problemen hebt met je ouders, met vriendinnen, dan kan je daar over praten met God en misschien dat je dan in staat bent om die problemen op te lossen. Dan is je gebed verhoord.

    Wil je graag een nieuwe fiets, schoenen, kleren, later naar bed, een mooi cijfer voor een proefwerk, dan hoef je daar niet mee aan te komen bij God. Daar is God niet voor. Dat soort dingen daar kan je zelf wat aan doen.
    Misschien ben je eenzaam, gaat het slecht op school, doen je vriendinnen lelijk, heb je gevoelens die je niet fijn vindt, dan kan je daar wel over praten met God, maar dat zijn mensproblemen en mensproblemen moeten mensen met elkaar oplossen. Je kan dan om kracht bidden om de dingen te doen die je moet doen.

    Ik weet natuurlijk niet wat voor gebeden jij verhoord wilt zien. Je bent pas elf en je denkt ook als iemand van elf. Misschien dat alles wat moeilijker ligt dan jij misschien nu denkt. Jouw vraag is wel heel simpel, maar daar een antwoord op geven waar jij tevreden mee bent is een andere zaak.
    Met dit antwoord ben je misschien ook niet tevreden.
    Voor catechisatie ben je waarschijnlijk nog te jong, maar misschien heb je op school lessen over het geloof en kan je daar vragen stellen. Anders misschien in de kerk na de dienst. Ik neem aan dat je daar naar toe gaat.

    Het is allemaal niet zo simpel, maar naarmate je ouder wordt ga je het misschien beter begrijpen.

    23 jaar
    12 dagen geleden
  • Hallo ts hier . @j23 je zegt dat het niet nodig is maar ik vindt het wel fijn om te weten of God mijn gebed heeft verhoort

    11 jaar
    12 dagen geleden
  • @jongen 17: er zijn veel.mensen die voor vrede bidden. En toch is er nog steeds oorlog. Welke reden heeft God dan om oorlog voort te laten duren?
    Ik kan er niks positiefs over bedenken.

    21 jaar
    12 dagen geleden
  • M18 en J21, TS hier is een meisje van 11. Zij is gelovig opgevoed en begint zich dingen af te vragen. Zij komt hier met een serieuze vraag en niet voor een theologische discussie of om belachelijk gemaakt te worden. Ze heeft geleerd te bidden en vraagt zich nu af waarvoor en wat dat verandert in haar leven. Daar heb ik geprobeerd antwoord op te geven.

    Jullie richten je op een stukje uit mijn test waaruit blijkt dat jullie de strekking van mijn verhaal niet begrepen hebben. Wat ik wilde zeggen is dat bidden geen kwestie is van jij vraagt en God levert. Ik noemde bidden voor hogere cijfers als een voorbeeld van egoistisch bidden. Ik hoopte dat het duidelijk zou zijn dat dat niet is zoals bidden bedoeld is. Niet dus helaas. Jammer.

    Als je verder leest dan zou je moeten opmerken dat ik het al dan niet bestaan van een God in het midden laat. TS gelooft daar in en zo kan zij mijn verhaal lezen. Wie niet in een God gelooft kan het anders lezen.

    Elk mens zit wel eens ergens mee. Soms heb je behoefte om je te uiten maar je weet niet altijd hoe en naar wie. Als je gelovig bent dan kan je in gesprek gaan met God. Bidden dus. Heel veel mensen geeft zo iets troost en rust. Heb daar respect voor en ga niet van die onnozele en ongevoelige opmerkingen maken over beter gaan studeren. Ik herhaal het nog even, je hebt het tegen een meisje van 11. Voor haar is het een ernstig iets.

    Veel mensen hebben behoefte aan momenten van reflectie en bezinning. Dat kan in de vorm van bidden, het kan ook in de vorm van meditatie of een gesprek met een vriend of desnoods met de hond. Honden kunnen goed luisteren. Het zijn gevoelige dieren.
    Kinderen praten soms tegen hun pop, tegen de kat of tegen hun knuffeldier. Het maakt niet uit. Wat in je hoofd zit komt zo naar buiten en je bent het kwijt. Het kwelt je niet langer.

    Als jij in God gelooft dan heb jij voor jezelf de zekerheid dat er iemand luistert. Dat geeft rust en vertrouwen. Het geloof geeft voor jou het bestaan zin. Wat geeft jouw bestaan zin?

    23 jaar
    12 dagen geleden
  • Het weten of God je gebed hebt gehoord is echt geloven. Want als jij na een gebed gaat twijfelen is je geloof in Hem zwak. Weet dat Hij je hoort en dat alles goed zal komen. Zie 1 Petrus 5:7. Leg je problemen en zorgen in Zijn handen, hebt vertrouwen en alles zal goed komen. Als God er voor kiest om iets niet te doen dan heeft dat een reden en onthoud, Hij weet wat goed voor jou is, Hij kent jou het beste.

    Het gaat je goed, Gods zegen.

    17 jaar
    12 dagen geleden
  • In de veronderstelling dat er een god is: misschien zijn het er wel tien of meer, of bid je voor de verkeerde god, ofwel is er gewoon geen god. Ik denk dat je idd beter ff studeert in plaats van een goed cijfer af te smeken. Dat lijkt me toch echt wel beter.

    18 jaar
    12 dagen geleden
  • Bidden voor eem goed cijfer? Ik denk het effectiever is om de tijd die je aan bidden kwijt bent te gebruiken om te leren.

    21 jaar
    12 dagen geleden
  • Dag meisje, Hoe weet je of God je gebed verhoort? Je kan bidden voor allerlei dingen. Bijvoorbeeld dat je een mooi cijfer haalt voor een proefwerk, voor meer zakgeld, voor een nieuwe telefoon, enzovoorts. Je kan ook bidden dat je moeder weer gauw beter wordt als ze ziek is of voor iemand die het moeilijk heeft of voor iets waar je bang voor bent.

    Als jij bidt voor iets dat weet jij zelf wel of je voor iets egoistisch bidt of om iemand te helpen of voor jezelf als je het zelf ergens moeilijk mee hebt.
    Wat houdt het dan in als jouw gebed verhoord wordt? Als jij christelijk bent en gelooft dat God wijs is alles bestuurt dan zal je begrijpen dat God jou niet zomaar geeft wat jij vraagt.
    Volgens de Bijbel heeft God de mens vrijheid van handelen en vrijheid van denken gegeven. Je kan goede dingen doen en verkeerde dingen doen.
    Soms houdt verhoren in dat je de kracht om het goede te doen, dat je de kracht krijgt om mensen die het moeilijk hebben te helpen. Soms houdt verhoren in dat jij de kracht krijgt om dingen te accepteren. Zoals dat iemand uit je omgeving, waar je van houdt, ziek wordt en komt te overlijden.

    Bidden is eigenlijk een soort van praten met wie jij denkt dat God is. Wie voor jou God is dat is voor iedereen verschillend. Door dat gesprek met God kom je tot rust en ga je dingen duidelijker zien en beter begrijpen. Dat is denk ik wat ze bedoelen als ze zeggen dat jij in je hart voelt dat je gebed verhoort is.

    Heb je hier wat aan? Dat zou mij plezier doen. Het beste!

    23 jaar
    12 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten