Skip to content
16 reacties
1565 weergaves

Moslim en strings dragen .

Hallo ik ben een marrokaanse meid en moslim en draag strings .
Een Turkse meid in mn klas ging een keer mee shoppen en ik kocht strings ook zegt ze, ja je bent een hoer een goede moslim draagt zulke onderbroeken niet Allah gaat je straffen je bent een hoer bla bla .
Zijn er meer moslims meiden toevallig op dit forum die toevallig strings dragen want ik draag ze puur omdat ik het fijner vind om te dragen heeft toch niks met hoerig te maken of iets . Ik kleed me netjes netjes draag hoofddoek en meer niet .
Laat me weten hoe andere moslim meiden daarover denken ?

14 jaar
4 maanden geleden

16 Reacties

  • Ik ben Turkse moslim en ik draag al jaren strings dus laat je niet wijsmaken dat het niet mag en ik ben zwaar gelovig hoofddoek etc dus echt echt zware onzin

    17 jaar
    3 maanden geleden
  • Nou ik ben van Somalië en moslim en draag ook gewoon strings mn zus en mn moeder ook heeft niks met geloof te maken .
    Zulke meisjes zijn raar die dat verkondigen

    15 jaar
    3 maanden geleden
  • Mijn zusje van 12 draagt ze en dat is zeker geen hoer en mijn oudere zus ook niet. Jouw vriendin moet echt uitkijken met wat zd zegt.

    15 jaar
    4 maanden geleden
  • Religie gaat over spiritualiteit, levensinzicht, je bewustzijn verhogen, gelukkiger worden, anderen gelukkiger maken, de samenleving helpen, enz...

    Wanneer anderen afkomen met het tegengestelde, zoals platmaterialistische dingen die een zware beperking opleggen en mensen ongelukkig maken, dan heeft dat gewoonlijk niets vandoen met religie. Dan zijn dat mensen die religie misbruiken om onder dat mom anderen te onderdrukken.

    Het probleem is dat er veel meelopers zijn, zogenaamde "sheople", mensen met laag bewustzijn, die dat klakkeloos napraten zonder de ware achtergrond te begrijpen van wat hun (voor hen onzichtbare) meesters drijft.

    Vandaar dat het altijd goed is om referenties te vragen: waar staat dat? Wie zegt dat, en waarom? Toon mij de originele geschriften? Enz... Zo kan je daar soms doorheen prikken. Soms ook niet bij echte fanatici.

    Politiek kan ook een soort religie zijn, dus een blind geloof. Wij hadden in onze klas een fanatieke communistische jongen. Als je hem iets vroeg over politiek of over de maatschappij, dan ging hij het antwoord zoeken in zijn rode boekje. Hij had een klein rood boekje bij, formaat zakbijbel, waar "alles" in stond. Als het niet in zijn boekje stond, dan was het niet waar. Ongeacht de zichtbare realiteit vlak voor zijn neus. Ik had zoiets nog nooit gezien. Ondanks zijn onvermogen om te denken en te zien, haalde hij toch goede punten. Heel bizar.

    Met zulke mensen kan je helaas niet praten: ze kunnen en willen zelf niet zien. Als je zoiets tegenkomt op het vlak van geloof, politiek of op andere gebieden, herken dat gewoon, en maak je er niet druk om, laat jouw humeur er niet door vergallen.

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik ben ook moslima ik draag ook gewoon strings dus laat je niet opjutten door een paar idioten die dingen verzinnen . In Morokko verkopen ze het gewoon in winkels dus 1 dikke onzin

    19 jaar
    4 maanden geleden
  • Hoi hallo
    Ik ben Turkse en moslim en ik draag gewoon strings al een jaar of 3 en mn zus ook en kan gewoon heeft niks met geloof te maken . Dat is grote fout als dat wordt gesuggereerd

    16 jaar
    4 maanden geleden
  • Grote bullshit ik ben ook moslim maar draag gewoon strings hoor elke dag en nacht en ben heen hoer of slet dat is zi raar.
    Ik heb een nicht in Marokko waar ik was van de zomer en ik zag dat er aan de waslijn strings hingen en dat ik Marokko.
    Dus het is 1 grote grap dat je als moslim meid of vrouw geen strings mag dragen anders had mn moeder er allang wat van gezegd

    15 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik draag ook hoofddoek en string. Ik kreeg mijn eerste string gewoon van mijn moeder en mijn eerste lingeriesetje ook. Ondergoed draag ik voor mezelf omdat het lekker zit en mooi is, en later ook voor mijn man, verder heeft niemand er iets mee te maken.

    16 jaar
    4 maanden geleden
  • Die toxische religie zo snel mogelijk verlaten!

    21 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik dacht dat lingerieketen Victoria's Secret de grootste winst maakt in Dubai. En ik geloof nooit dat de moslimdames daar alleen maar boxershorts en hipsters kopen.

    21 jaar
    4 maanden geleden
  • @meisje15: dat is de juiste vraag! :-)

    Waarschijnlijk niet. Ik heb even op internet gezocht: de romeinen en oude grieken hadden wel ondergoed. Maar hier kwam het pas vanaf ca. 1500. Daarvoor hadden ze wel een soort lendendoeken. Lang ondergoed voor dames kwam vanaf 1800. Modern ondergoed pas vanaf 1900 (allemaal heel ruwe grootte-ordes).

    Ik heb geen idee wat ze in de woestijn of andere werelddelen droegen, ook niet naar gezocht. Maar zeker geen verfijnd modern ondergoed, hoogstens vuile lompen, wellicht niets.

    Dus in dat opzicht is dat Turkse meisje in haar eigen ogen evengoed een slet? Maar zover zal ze wel niet gedacht hebben...

    Religie zou moeten dienen om het bewustzijn te verhogen, kennis door te geven, gezondheid te verbeteren, mensen gelukkiger te maken, en de samenleving vooruit te helpen. Vroeger hingen filosofie, religie, wetenschap en technologie trouwens dikwijls nauw samen, oorspronkelijk.

    Maar ze zijn daarna bijna allemaal misbruikt en geperverteerd door tyrannen om net het omgekeerde te doen, in naam van god.

    Wetenschap werd blind geloof: je mocht niet meer zelf denken maar moest blindelings geloven en gehoorzamen aan wat de machthebbers (als zelfbenoemde vertegenwoordigers van god) je opdroegen.

    Hetzelfde zie je vandaag trouwens met de klimaathysterie: alle wetenschap en onderzoek zijn daaruit verdwenen. Het is nu pure tyrannie, 180 graden geperverteerd van de waarheid, om ons alle rechten en bezit af te pakken. Dat is ook een blind geloof geworden, waar je niet meer zelf mag denken, en de waarheid niet meer mag zeggen. De aarde warmt helemaal niet op, en al zeker niet door CO2, het hoofdvoedsel van alle planten, en dus het belangrijkste levensgas op aarde. Planten doen de temperatuur afkoelen en stabiliseren, ga in de zomer maar in een dicht loofbos kijken en voelen. Hoe meer CO2, hoe meer groen en bos, en hoe koeler de aarde. Bewezen in proeven. Maar dit terzijde.

    Zo is het met heel veel andere regeltjes. Oorspronkelijk hadden die dikwijls zin. Daarna zijn ze geperverteerd en misbruikt om mensen dom, ziek, en onderdanig te houden.

    Dus ja, leer vooral om daar doorheen te kijken, leer zelf denken, zelf onderzoeken, zelf kijken. En probeer goed te doen voor iedereen (ook voor jezelf) en voor alle leven op aarde.

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • M22 vertelt een heel verhaal, maar de kern van wat ze zegt klopt natuurlijk wel. Religie had oorspronkelijk als functie het creeren van een rechtvaardige en welvarende samenleving. In de ene religie komt dat meer tot uiting dan in de andere. De ene religie maakt er ook meer een poppenkast van dan de andere, denk aan het hindoeisme met al die goden en beelden en aan het katholicisme met ook veel beelden, heiligen en relieken.
    In het protestantisme vind je dat niet maar daar weet men soms heel zeker wat de Almachtige wil en maakt men voor sommigen die daar niet in passen het leven tot een hel.
    De islam lijkt in sommige opzichten wel op dat fundamentalistische protestantisme.

    Waar het op neerkomt is dat elke religie een soort gevangenis is met allerlei geboden en verboden waar men zich aan dient te houden "omdat de Almachtige dat wil". M22 ziet religie als een instrument van de machthebbers om het volk er onder te houden. Maar als er nu helemaal geen Almachtige bestaat? Waar ben je dan mee bezig?
    Veel mensen denken tegenwoordig zelf en betwijfelen ernstig het bestaan van een god. In sommige culturen is het zelf denken zodanig ontmoedigd dat men helemaal niet meer denkt. Van zelf denken ga je maar twijfelen en dat is fataal voor het gezag van de religieuze machthebbers.
    Soms wordt het hebben van een afwijkende mening zelfs zwaar bestraft, denk aan wat er in Pakistan gebeurt als iemand on-islamitische opinies ventileert. Je mag blij zijn als je het overleeft.

    Het probleem is dat met de ware gelovigen niet te discussieren valt. De rationaliteit ontbreekt.
    De vriendin van TS vindt een string een onzedelijk kledingstuk. Wie dat draagt is een slet, klaar! Net zoals bij de strenge protestanten is alles wat in het uiterlijk wellustige gedachten kan oproepen verboden. De string zie je normaal niet, maar het weten alleen al geeft zondige gedachten (Denken aan seks is zondig) dus verboden! Haram!

    De narigheid is dat er heel wat ware gelovigen zijn die vinden dat ze anderen aan de regels van de Almachtige mogen houden, desnoods met geweld. De overheid in Nederland buigt te veel dat soort beperkingen van de vrijheid van leven. De burgemeester van Arnhem wil dat boa's hoofddoekjes mogen dragen. Dat wordt dus 'moeten' dragen voor moslima's, daar zorgen de ware gelovigen wel voor. Door intimidatie.
    Waar zal dat op termijn op uitdraaien voor de Nederlandse samenleving als enkelingen met een grote bek en dreigen het hier voor het zeggen krijgen?

    23 jaar
    4 maanden geleden
  • Het is helemaal geen issue wat je onder je kleren draagt. Zelf draag ik juist een string zodat je geen ondergoed ziet. En het zit ook lekker.

    20 jaar
    4 maanden geleden
  • Bestonden überhaupt ondergoed toen de Koran werd geschreven?

    15 jaar
    4 maanden geleden
  • Inderdaad, vraag referenties: waar staat in de Koran dat je geen strings mag dragen? Dring aan dat ze je de oorspronkelijke tekst toont, niet een perversie ervan door een corrupte machthebber 1000 jaar later. "Toon mij waar dat staat in de oorspronkelijke Koran? Toon mij?"

    Net als in de meeste andere religies is de Islam 180 graden geperverteerd door corrupte politiekers, tyrannen, en criminelen, om de mensen te onderdrukken en dom te houden, inplaats van hen wijzer en gelukkiger te maken. De oorspronkelijke boodschap van de Islam ging ongeveer zo: eerlijk zijn, niet stelen, geen alcohol, geen drugs, keihard werken, gelijke rechten voor man en vrouw, respect hebben voor anderen en hun bezittingen, je aanpassen aan andere culturen als je naar een ander land gaat, goed doen voor anderen, helpen, en soortgelijke. Het verschilde niet zoveel van het Christendom, oorspronkelijk. Maar bij sommigen is daar niet veel van overgebleven. Zoals ik zei: idem bij andere religies. Ik heb eerst yoga en boeddhisme moeten doen, om de ware kern van het Christendom te kunnen begrijpen.

    Overigens, als je in Marokko of Turkije op het strand gaat kijken, dan lopen al die moslim meisjes daar ook in minuscule bikini's. Die zijn wel ge-evolueerd in de voorbije 50 jaar. Ook binnen in huis lopen velen naakt of bijna naakt. Twee meisjes bij de overburen deden dat ook, zelfs vlak voor het grote raam, je kon er niet naast kijken.

    Regels voor kleding en voeding zijn dikwijls bovenop de godsdienst toegevoegd door latere leiders, om zo de mensen in een patroon te dwingen. Dat gaat makkelijker als je zegt: "God beveelt dat je dat en dat moet doen". Bijvoorbeeld: geen varkensvlees eten: dat is omdat je varkensvlees in de woestijn niet kan bewaren, en er makkelijk wormen in komen die ook schadelijk zijn voor mensen. Maar hier is die regel compleet achterhaald. Idem voor kleding: lange kleding, hoofd bedekken, enz.: dat is nodig in de woestijn om niet uit te drogen. Maar hier in een mild klimaat is dat compleet onzinnig en zelfs schadelijk, want je krijgt dan niet genoeg vitaminen D, en je huid ventileert niet genoeg, dus je krijgt schimmels en zo. Als de temperatuur het toelaat, en er niet teveel stekende insecten zijn, kan je beter met minder kleding lopen.

    Het probleem is dat veel moslims die naar hier gekomen zijn, in hun thuisland al niet mee konden. Dat waren de mensen met de laagste opleidingen, dikwijls bijna analfabeet. Ze hadden niets, konden niets, wisten niets, en zaten in de goot. Dat is waarom ze wegvluchtten op zoek naar een beter leven. Bij velen is dat gelukt, zij konden zich met succes aanpassen. Maar sommigen konden zich hier ook niet aanpassen, en zitten nog steeds in de goot. Maar dan nu in een veel complexere samenleving, dus ze kunnen nog minder mee. Ze klampen zich vast aan hun oude woestijn-visie die hier onbruikbaar is. Dat meisje zit blijkbaar ook mentaal vast in die visie van haar voorouders, ze leeft mentaal nog ergens in de woestijn, inplaats van in Europa. Herken dat, en maak je er niet te druk over. Je kan haar dit wel rustig, voorzichtig en taktvol (!) proberen duidelijk maken, zonder haar te willen kwetsen, maar om haar meer inzicht bij te brengen, dat ze nu in Europa is.

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • Vraag haar eens in welk hoofdstuk van de Koran staat dat zij haar medegelovigen voor hoer mag uitschelden?

    21 jaar
    4 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten