Skip to content
30 reacties
1684 weergaves

Geloof in God

Geloven jullie in God? Zo ja, wat voor geloof dan; Christelijk, moslims etc. En waarom geloof je daarin?

Zelf ben ik Christelijk en geloof ik zeker dat God bestaat. Ik geloof in de Bijbel en daarin staat ook dat God bestaat.

15 jaar
1 jaar geleden

30 Reacties

  • TS,
    ik ben gelovig, Ik geloof dat God mij geschapen heeft, dat Jezus Christus mij verlost heeft uit duivels handen, dat ik na dit leven in de hemel mag komen en zingen tot Gods eer!
    Soms denk ik dat ik me vergis, maar God bestaat echt!

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik ben gelovig ben van de r.k stroming,hoe mooi is dit als je ouders er trots op zijn dat ik misdienaar ben.

    14 jaar
    11 maanden geleden
  • Beste m15, m19 en alle gelovige, prima dat jullie houvast hebben in een bijbel en het geloof in God (ruim begrip, hiermee bedoel ik alle orthodoxe geloven)!

    Voor mij geldt, zolang geloven uit boekjes komt, niet tastbaar is en het tussen de oren zit, kan ik niet gaan geloven. Sta met beide voeten op de grond en denk nuchter, heb nog nooit een bewijs gezien dat er iets als een God bestaat.

    Hiernaast wordt ik er als homo uitgesloten van een “God”, hoor er niet bij, surrogaat of schijnheilig wordt mij aangegeven ik er mag zijn, maar niet in wie ik wil zijn.

    Dus wie hier een topic start met de vraag; geloof in God kan vele aard reacties krijgen, duik dan niet meteen in de verdediging, blijf in je eigen bubbel en veroordeel niet.

    Dit is mede ingegeven omdat ik met vrienden uit het “geloof” zeer slechte ervaringen heb, zeg maar de achterbaksheid en alles onder de noemer van het geloof goed (willen) praten!

    LEEF EN LAAT LEVEN!

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • M19 Als God almachtig is, dan is hij medeschuldig aan alle rampen en oorlogen. Hij kan het stoppen maar hij doet het niet.

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • J17 je weet niet wat je zegt. God heeft ons vrijheid gegeven. Dit betekent niet dat je aan het eind van je rit overal mee wegkomt. Wij mensen hebben de vrijheid om er een puinhoop van te maken, en dat hebben we gedaan. De gehele geschiedenis tot de dag van vandaag. Wij kiezen om te zondigen en hebben de dood in de wereld gebracht

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • Als er echt een god zou bestaan die almachtig is, dan deugt hij voor geen meter.

    17 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik geloof dat wij in de eerste plaats een niet-materieel bewustzijn zijn, en dat we met een lichaam rondlopen, maar geen lichaam zijn. Net zoals we met een fiets of auto rondrijden, maar we zijn geen fiets of geen auto. Groot verschil.

    Natuurlijk, sommige mensen geloven dat ze hun auto zijn. Zonder auto zijn ze niets: niemand ziet hen staan, ze voelen zich een dikke nul. Ze identificeren zich volledig met hun auto: "Ik ben die met zijn sjieke witte Mercedes". En ze spreken over hun auto als over henzelf: "Mijn kleppen willen niet mee".

    Zo zijn er ook mensen die zich volledig met hun lichaam identificeren, die geloven dat ze hun lichaam zijn, en dat er verder niets is. Dat is natuurlijk wat corrupte overheden, tirannen, onderdrukkers en farmaceutische en cosmetische fabrikanten willen. Als je gelooft dat je een lichaam bent, kunnen ze dat lichaam straffen en gevangen houden. Of ze kunnen er shampoo voor verkopen, en make-up en zo: "zonder make-up ben je niets". You see? Dat is waarom overheden en farma alle bewustzijn proberen kapotmaken.

    Dat wij een bewustzijn zijn, en geen lichaam, is ook wat ze in alle grote Oosterse religies geloven, zoals Boeddhisme, Hindoeisme, Jainisme, Taoisme, enz... Al zijn die soms daarvan ook geperverteerd door corrupte leiders, om mensen te kunnen onderdrukken, met kaste-systemen en zo.

    Ook in de Bijbel staat dit: in een evangelie (ik denk dat van Johannes?) staat letterlijk dat Jezus zegt dat na de dood het lichaam vergaat tot stof en as, maar de ziel zoekt een nieuw lichaam en leeft voort. Verder gaat het in de Bijbel de hele tijd over: eeuwig leven, leven na de dood, wederopstanding, wederkomst, onsterfelijke ziel, enz... Kortom, synoniemen voor reincarnatie. Op dat vlak verschilt het Christendom veel minder van die Oosterse religies dan de meeste mensen denken. Alleen willen veel fanatieke gelovigen dat niet zien, omdat ze zich teveel focussen op uiterlijke details zoals de kleur van de gewaden, of "vrouwen-mogen-geen-priester-worden", en zo, dingen die niets ter zake doen.

    Dus je stuurt via je hersenen je lichaam aan, net zoals een piloot via de instrumenten in de cockpit zijn Boeing 747 aanstuurt. Hersenen zijn een soort controlepaneel waarmee je je lichaam bedient, en de sensors uitleest: hoe warm of koud het is, hoeveel brandstof je lichaam nog heeft (hongergevoel), enz. Net als bij het vliegtuig.

    Dit verklaart ook verschijnselen zoals telepathie en zien vanop afstand: dat is wanneer je direct communiceert van bewustzijn tot bewustzijn, zonder die omweg langs je lichaam en langs geluidsgolven. Maar veel mensen zijn te afgestompt om dat nog te kunnen. Veel mensen kunnen zelfs al niet meer via geluidsgolven communiceren. Nee, ze hebben zo'n klein doosje nodig, waarop ze de hele dag zitten swipen en tokkelen, tegen iemand die vlak naast hen zit met ook zo'n doosje. En dat signaal gaat dan eerst naar zendmasten en satelieten, en dan terug. Zodat de overheid het kan onderscheppen, afluisteren, perverteren, of saboteren. Maar dat dringt allemaal niet meer door.

    Dus ik probeer mijn bewustzijn te verhogen, zodat ik zoveel mogelijk dingen rechtstreeks kan waarnemen. Moeizaam, beetje bij beetje.

    Dus in mijn visie is god de som van alle bewustzijn dat er bestaat, op aarde en elders. Dus god is alwetend, inderdaad: hij weet alles wat er geweten is, want het is de som van alle bewustzijn, van alle kennis. Ik vind dat een mooie definitie.

    Mijn visie. Maar jullie mogen het natuurlijk anders zien.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • @ j16, zo mooi als jij het verwoord, mijn waardering ervoor, chapeau!??

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik geloof niet in een God. Alleen in wetenschap. De een noemt het sceptisch, de ander logisch. In het algemeen heb ik helemaal geen moeite met gelovigen, zolang ze maar hun geloof niet gaan opdringen aan anderen. Ik ben overigens geen fan van georganiseerde geloven (zoals M15 dat zo mooi zei). Ik vind dat je in iets moet geloven, omdat jij daarin gelooft. Niet omdat een priester/imam/etc. jou dat vertelt. Het enige voordeel van georganiseerd geloof is dat mensen samenkomen. Behalve dat zie ik alleen maar nadelen en vind ik dat iedereen voor zichzelf moet bedenken wat hij/zij voor een eventuele god wil doen en wat hij/zij wel of niet gelooft.
    Trouwens, het argument "de bijbel verbiedt homoseksueel zijn helemaal niet, alleen seks hebben van mensen met hetzelfde geslacht" echt onzin. Ik ga toch ook niet zeggen "je mag best in God geloven, maar je mag nooit bidden of naar de kerk gaan"?

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Live and let Live!

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik geloof in God. Ik ben Christelijk. Elke zondag lees ik de bijbel en elke avond ga ik bidden. Bij de maaltijden bid ik ook altijd. Mijn moeder is ook Christelijk zij heeft mij vanaf mijn geboorte gelovig opgevoed. Ik ga met Pasen en Kerst naar de kerk. Ik ben wel de enige die echt gelooft van mijn klas

    11 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik geloof in reïncarnatie. Volgens mij komen we steeds weer terug op aarde of zelfs op een andere planeet waar leven is.
    En in elk leven leer je wat waardoor je steeds iets intelligenter terug komt in een volgend leven.
    Ik kan me wel voorstellen dat daarvoor een sturende kracht is van een God of een soort commissie van wijze wezens.

    Wat ik geloof lijkt een beetje op Hindoeïsme maar toch een beetje anders.

    Hebben jullie ook wel eens meegemaakt dat je ergens voor het eerst in je leven komt en dat het daar heel bekend voor komt?
    Dat je er de weg lijkt te weten en dat je je er meteen thuis voelt.
    Ik heb dat al een paar keer gehad in steden in Europa tijdens vakantie. Dan krijg ik kippenvel en ik denk hè dat kan toch niet dat ik nu precies weet hoe ik bij een mooie plek in de stad moet komen.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ts hier
    J12, ik ken christelijke mensen die gay zijn. Gay zijn is niet zozeer zondig, maar een relatie hebben met iemand van het andere geslacht wel

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Ben ex-christen. Ik geloofde als kind en ben zo opgevoed. Inmiddels besef ik me dat het eigenlijk best wel onzin is. Maar als het geloof jou je wel helpt in je leven moet je zeker geloven. De reden dat ik me ook heb uitgeschreven bij de kerk is omdat ik me als homo niet veilig voelde. Mensen bleven steeds hun regeltjes forceren. Ik vraag alle gelovige hier om dat niet te doen.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen12 je kletst maar wat, wat wordt jou in vredesnaam aangeleerd?

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • @J21 Gay zijn is verboden in Islam en in meerdere andere geloven dus gelovers zijn geen gays

    12 jaar
    1 jaar geleden
  • M15/TS, je komt met het verhaal dat homo’s er volgens de bijbel mogen zijn, maar dat seks alleen voorbehouden is voor man en vrouw. Waar sta ik dan als homo. Ook ik wil/heb sex, en dan zeker niet met een vrouw!

    J22, ik sluit mij helemaal bij jou aan.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • In de bijbel staat NIET dat je geen homo mag zijn. Je mag het niet praktiseren. Maar datzelfde geld met hetro's die met iedereem seks hebben.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Ts hier, Ik ben reformatorisch, dat Jezus jou zonden wil vergeven maar je moet er wel zelf om vragen. Als je erom vraagt krijg je het ook.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Ts, ik ben niet gay ofz, op een dag zal je zien dat we gelijk hebben en moet je belijden dat God echt bestaat

    15 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten