Skip to content
16 reacties
2523 weergaves

Jehovah's getuigen

Ik heb een vriendin waar ik goed mee omga en ze is jehovah's getuigen en zit als sinds de kleuters met haar in de klas . Ik ken haar familie supergoed kom daar thuis supermodern gezin goede banen en vaak komt ze ook naar mij maar zonder mij echt te bekeren .
Nu wordt er echt super raar over die mensen geschreven dat ze een sekte zijn maar sekte heeft maar 1 lijder maar dat hebben ze niet en ik ben een keer meegeweest naar hun zeg maar vergadering (kerk ) en die mensen zijn super chill. Ik heb als buren gereformeerde maar dat vind ik dus echt kansloos die zijn schuchter willen je niet groeten en zijn vaak achterbaks en schijnheilig vind ik persoonlijk.
Zijn er meer mensen die jehovah's getuigen in de klas hebben of ze als vriend hebben want er wordt een hoop rotzooi en onwaarheden verteld waar ik niks van zie bij die vriendin .

14 jaar
2 jaren geleden

16 Reacties

  • Mn buren zijn van de Jehovah s en met dat buurmeisje ben ik vaak buiten en ook bij hun binnen niks mis mee en ik heb niks met geloof .
    Ze leven volgens de bijbel maar hebben gewoon tv zondag naar buiten dragen gewoon broeken ipv alleen rokken of jurken naaf vieren alleen geen feestdagen omdat er heidense achtergronden aan vast zitten wat satanisch is of iets en is me een keer uitgelegd en als je dat dan uitgelegd wordt snap ik dat wel maar ieder zn ding en het zijn superlieve gastvrije mensen . We hebben er ook een x een bbq gedaan maar ze dringen je niks op en ze gaan langs de deur omdat de bijbel zegt dat dat moet en dat Jezus dat opgedragen heeft dus wat ik al zei ze proberen volgens de bijbel te leven

    15 jaar
    3 maanden geleden
  • ze geloven niet in de 3-1 heid.
    verder weet ik er niet veel van af, maar dat het echt heel anders is dan het christendom, weet ik zeker. Jammer dat jouw overburen zo ons-kent-ons zijn, het zou mooi zijn als ze jullie, ook al zijn jullie niet gelovig, als buren zien met wie je ondanks de verschillen kan praten. Mijn ouders zijn ook zoiets, zij praten ook nooit met niet-christenen, en soms geneens met christenen. dat vind ik erg jammer, maar het gebeurd. De Bijbel is niet alleen makkelijker gemaakt, hij is echt op sommige punten verandert.

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • M13 het is geen sekste omdat ze niet 1 lijder hebben want dan is het een sekte.
    Ze zijn wereldwijd elk lang zijn jehovas. Ik heb toevallig buren en er veel over gehoord en van de zomer nog gezellig met gaan bbqen in hun tuin en met die dichters ga ik soms leuke dingen doen als bios strand boswandeling en bij hun gamen . Ze hebben gewoon televisie normale kleding alleen als ze naar de kerk gaan en langs de deur zijn ze super netjes gekleed en niet zo doods als kerkganger op zondag alsof er een begrafenis is .
    Dat ze aan al die feestdagen niks doen omdat de meeste niet op christelijke wijze maar Satanies is en goddeloos achter zit waardoor ze die dingen niet vieren en ik de bijbel voor gewaarschuwd wordt. Mooi voorbeeld helloween
    Ik heb als overburen zwaar gereformeerde mensen wonen die zijn pas echt apart altijd jurken dragen zondag niet naar buiten of autorijden en die gaan alleen met hun eigen cluppie om en een groet kan er net af .
    Enige wat ze met die bijbel gedaan hebben is het makkelijker vertaald zodat je het beter begrijpt maar op hetzelfde neerkomt en is ergens logisch we zijn in 2023 en niet in 1865 wat toen geschreven en gesproken werd en niet te begrijpen is.
    Nee ik ben ongelovig en heb deze dingen puur gehoord van mn Jehovah buurmeisje

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • Lees een keer een boekje over wat er anders is aan de Jehovah getuigen. Het IS een sekte, met een verdraaide Bijbel en allemaal kleine onwaarheden die je niet opvallen maar eigenlijk heel groot zijn. ik weet er niet heel veel over, maar dat jouw geref buren zo vreemd doen is vervelend, onder kerkmensen zijn ook mensen die de Naam van Christus besmeuren, ik zeg niet dat jouw buren dat doen.

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • Jehovah getuigen zijn vaak hele vriendelijke en gelukkige mensen... Maar, je geeft het zelf al aan: er wordt gezegd dat het nogal sekte achtig overkomt. Dit klopt. jehovah getuigen hebben hun eigen, herschreven bijbel. Ze hebben de bijbel dus veranderd om dit te bewerkstelligen.

    Ze hebben veel goeie punten maar ook veel min punten, omdat nogmaals ze de bijbel hebben verandert. Hierdoor dragen ze niet het pure woord van God en krijg je een sekte achtige groep. Maar voor de rest zijn het vaak hele vriendelijke mensen. Mensen die echt willen gaan voor het goeie.

    Jij zit tussen twee werelden in met je vriendin: zij wil jou, het verdraaide woord van God geven, maar toch draagt ze waarschijnlijk best wat licht terwijl de wereld omgeven is door duisternis en leugens.

    Het is moeilijk, je zit in een moeilijke situatie. Maar als je goed met haar overweg kan: probeer dat vast te houden. Wat de wereld zegt en over hen zegt is niet echt van waarde

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Jongen 17, je vroeg of het bij de Jehovah's ook zo streng aan toe gaat. Jij bent gereformeerd. Normaal gaat het daar toch ook niet zo streng aan toe. Nederlands Hervormd en Gereformeerd zijn toch normale reguliere geloven. Verbaas me dan ook dat jij nog geslagen wordt, dit is niet standaard bij Hervormden, Gereformeerden, Baptisten en ook Jehovah Getuigen hanteren dit niet . Deze laatsten draaien gewoon mee in de maatschappij. Zelf behoren mijn ouders tot een geloofsgemeenschap die wel buiten de maatschappij staat. Zelf word ik ook nogal streng opgevoed, en zou liever soms tot een ander vrijer geloof horen. Maar het voordeel is dat ik hier wel hechte vrienden heb , en die krijgen dezelfde opvoeding als ik, maar die accepteren het. Bij mij leidt het nog wel eens tot verzet, wat anderen dan niet begrijpen, ze vinden dat ik het accepteren moet na misdragen van ongehoord gedrag. Dan denk ik, ergens gelijk.

    17 jaar
    9 maanden geleden
  • Jou probleem is dat je makkelijk groepen over een kamp scheert.

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • Als je de cultuur van de Getuigen van Jehova vergelijkt met die van veel moslims, joden, zwarten, oostblokkers, fanatieke groenen en communisten, neonazi's, drugdealers, marginalen en drankorgels hier in onze buurt, dan zijn de Getuigen van Jehova zeker niet de ergsten. Integendeel. Ik zou het niet erg vinden als al die bovengenoemden hier zouden vertrekken, en er Getuigen van Jehova in de plaats zouden komen. Ook al heb ik zelf een Boeddhistisch getinte levensfilosofie, en ben ik geen fan van hun nogal strikte visie... Maar inderdaad: criminaliteit en druggebruik zijn zo goed als onbestaande bij Getuigen van Jehova, Mormonen, en soortgelijke.

    Een sectie is een dwangbuis waarin je moet geloven, je niet zelf mag nadenken, je gebrainwashed wordt, geen kritiek mag geven, (bijna) al je geld moet afgeven, slaafs moet gehoorzamen aan de almachtige leider, binnen moet blijven, enz... Met heel sterk gevoel van: "wij zijn de enigen die de wereld gaan redden; en al de rest van de mensen zijn slecht." Dus: wij tegen zij, zwart-wit. En vooral: je mag er niet uit stappen, want dan word je voor de rest van je leven achtervolgd/vervolgd en getyranniseerd. In mijn ogen zijn de Getuigen van Jehova dan ook GEEN secte. In ieder geval 10x minder dan de Islam, Jodendom, drugbendes en motorbendes, en veel politieke partijen: probeer daar maar eens kritiek te geven, of eruit te stappen...

    PS: @jongen17 hiervoor: je woordenbrij is compleet onleesbaar, ik ga daar zelfs niet aan beginnen. Herinner je: zinnen beginnen met een hoofdletter en eindigen met een punt. Elke zin bevat een gedachte. Je moet die spellings- en grammatica-regels correct leren gebruiken, zodat je wel met anderen kan communiceren. Voordat je iets post: herlees je tekst kritisch vanuit het standpunt van iemand anders, vul eventuele gaten in, en corrigeer fouten. Post hem pas daarna.

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik moet zeggen als ik het zo lees dan zijn het lieve mensen ik zelf moet gehoorzamen aan pap mam en oma wij zijn gereformeerd en dat is lang niet mals het is zo streng thuis 1 misstap en krijg billenkoek niet vloeken niet schelden heb 1x 2 euro uit mam haar portemonnee gepikt savonds voor het slapen met de bedoeling de volgende dag op school te versnoepen mn mam miste het en pap haalde mij van de slaapkamer ik moest het bekennen want jokken mag absoluut niet ik was gewoon ban en daarom jokte ik mn pap deed mn pyamabroek en onderbroek uit kreeg op mn billen ik heb tog gehuild daarna moest ik vergiffenis vragen nog steeds half in mn blootje toen mocht ik naar mn slaapkamer wat was dat vernederend ik snap mn ouders wel van een ander zn sullen blijf je af zal het nooit meer doen zou het bij de Jehova s ook zo streng gaan

    17 jaar
    11 maanden geleden
  • Meisje 14 nogmaals het is geen sekte. Heb al veel dingen genoemd over wat Jehova's niet doen, zoals verjaardagen en kerst vieren. Dan de vrouwen of meisjes die ik ken en ook JG zijn dragen wel lange broeken en sierraden, en maken zich ook wel op. Alleen als ze langs de deur gaan dan dragen ze een jurk. Dan die jongen ook 18 die reageerde, ja zal best eens iets mis gaan, maar dit leren ze niet. Dan JG houden alles voor zich, omdat ze niet aan politiek doen. Ze hebben hun eigen wetten en regels zoals de Bijbel het vroeger ook had. Een eigen wereldje dus, maar de meeste Jehova's houden zich hier aan, al gaat het soms mis, maar dit gebeurd ook bij andere geloven. Maar praat het niet goed . Maar de meeste JG zijn wel vriendelijk, en voelen zich ook niet boven anderen verheven, opdringerig en zelf ingenomen wil ik ze niet noemen. Heb niets op deze mensen in het algemeen tegen. Al ben ik wel met je eens dat mensen die uittreden ze daar afstand van houden en dat vind ik ergens jammer. Maar verder , ze houden zich aan Bijbelse wetten en regels , ze voeren geen oorlog en dat is toch wel iets positief, vandaar ze ook prediken over een nieuwe aarde waar geen ziekte, oorlog of dood meer bestaat, maar een eeuwig volmaakt leven en dat is iets wat ik dan wel weer waardeer, al voel ik me zelf niet geroepen om me bij hun aan te sluiten.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • @ TS, leiders moeten altijd lijden, voorwaar ook bij de jehova’s.

    Waar ik je naïef in vind, is dat de laatste jaren nogal wat misstanden binnen de Jehova’s is geweest. Seksueel misbruik is prominent naar voren gekomen.

    Nu wil het dat de Jehova’s dit allemaal onder een dekmantel hebben willen stoppen en zelf oplossen.

    Hiernaast zijn ze niet erg vrolijk tegen getuigen die uittreden, homo zijn of niet de weg van God volgen. Ze zijn opdringerig, narcistische , zelfingenomen.

    Al met al, er is nogal wat mis met de, dus van lieve mensen kan ik in ieder geval niet spreken’. Succes!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ieder heeft zo zijn of haar eigen geloof en of dat uit de bijbel moet voortkomen, daar heb ik zo mijn twijfels over. De bijbel is dé bron van alle (verkapte) geloofsovertuigingen en heeft daarmee veel oorlogen veroorzaakt. Jehova's hebben een geloofsovertuiging die mij niet zo aanspreekt, maar dat er iets mis mee is zal je mij niet horen zeggen. Ze zijn in ieder geval niet geweldadig en dat is tegenwoordig al heel wat!

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • J18 Het is geen sekste een sekte wordt geleid door 1 iemand en dat is bij de jehovah's net niet het geval .
    Mn buren zijn het ook en 1 ding weet ik wel ook al ben ik niet gelovig het zijn uitzonderlijk lieve mensen leefden maar meer mensen maar een klein beetje volgend de bijbel dan zou er minder teringzooi op aarde zijn .
    Elkaar liefhebben niet stelen niet bedriegen niet moorden respect voor elkaar etc etc
    Dus wat ik zeg zijn lieve mensen kom er binnen zijn heel gastvrij ze leven alleen volgens de bijbel maar niet zo achterlijk als de gereformeerde mensen zondag niks doen alleen kerk geen tv vrouwen mogen geen broek geen makeup geen sieraden dingen die in de bijbel niet staan maar hun toch geboden wordt dus wat is nou vaag of raar . Elke geloof heeft wel wat aparts maar als het hun overtuiging is boeiend laat het

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Meisje 14 wil het geen sekte noemen. Vieren geen kerst of verjaardagen. Gaan niet samen wonen, doen niet aan politiek, weigeren om het leger in te gaan. Want ze willen niet vechten tegen hun broeders en zusters in andere landen. Hun erkennen alleen de hemelse regering met Jezus.
    Ze geloven dit van uit de Bijbel, het woord van God, alleen hun gebruiken de naam van God wat Jehova is. Ken ook wel enkele getuigen, niets mis mee, altijd vriendelijk. Verder gaan ze gewoon naar school, en werken ook gewoon, vaak prettige collega's hoor ik wel eens. En ze geloven dus dat we in de eindtijd leven en dat er een nieuwe aarde zal komen, waar mensen leven zoals God het bedoeld heeft. Zelf ben ik geen getuige maar heb wel eens oude wachttorens en ontwaakt gelezen, de tijdschriften van hun. En eigenlijk heb ik niets raars kunnen ontdekken , voor mij zijn het vriendelijke normale mensen, alleen zie me zelf nog niet langs de deuren gaan of me aan sluiten bij een geloof. Maar heb best waardering voor hun, en als jij goed met je vriendin bent en haar familie is daar niets mis mee. Wees blij dat je zo'n goede vriendin hebt .

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Mijn buren zijn van de Jehova nou betere kun je niet wensen . Dingen die over ze geluld worden zijn bullshit en afgelopen zonder hebben we daar een bbq gehad was super gezellig ze draaien muziek en ik ging binnen gamen op de ps5 en het is geen sekte zoals heel veel mensen denken . Gewoon moderne mensen zoals de meeste alleen hebben ze bijbelse normen en waarden .
    Ik denk als de meeste die hadden het op deze wereld het er onder de mensheid beter aan toe ging

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Je hebt in elke levensfilosofie een hoop goede en hoogstaande mensen. De grote meerderheid is zo. Maar je hebt ook bekrompen, gebrainwashte en krankzinnige fanatici.

    Ik heb yoga gedaan en boeddhisme bestudeerd, niet op school maar als vrijetijdscursus en zelfhulp om meer levensinzicht en een betere gezondheid te krijgen. De meeste mensen waren daar erg vriendelijk, hulpvaardig, hoogbewust, eerlijk. Maar er waren ook een paar bekrompen lieden, en een paar achterbaksen, gelukkig niet veel.

    Maar vooral buitenstaanders die er geen fluit vanaf weten en die daar nog nooit geweest zijn, vertelden daar allerlei nonsens en slechte dingen over. Zo'n beetje hetzelfde lage niveau als in de roddelpers, dat zijn ook allemaal leugens en verdraaide waarheden. Dat is hun ethische en intellectuele niveau.

    Niet teveel van aantrekken, maar zorg wel dat je geen slachtoffer wordt van hun roddels.

    Als zo'n roddelaar zegt: "dat zijn allemaal (en dan volgt een valse beschuldiging)", vraag dan:
    - Wie zegt dat? Wellicht zeggen ze dan "iedereen", maar dan moet je door blijven vragen: "Wie specifiek?" ... En daarna: "En wie nog?"
    - Ben je daar zelf ook geweest?
    - Hoeveel mensen ken je daar zelf?
    - Zijn die allemaal slecht?
    - Enz...

    Met dat soort vragen geraak je soms doorheen hun idee-fixes. Maar vooral: de anderen rondom jou zien die roddelaar dan door de mand vallen. En ze zien jou als rationeel iemand.

    Dus je mag je niet terugtrekken, maar je moet rationeel blijven en die roddelaars door de mand laten vallen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het.

    21 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten