Skip to content
10 reacties
2007 weergaves

Verliefd op een Christen

Hoi,
Ik kom uit een christelijke omgeving, maar ik geloof zelf niet meer. Ik heb een crush op een christelijke jongen en hij wil graag naar de kerk blijven gaan. We vinden elkaar heel leuk, maar we zitten er beide mee hoe het verder moet aangezien ik niet geloof en ook niet de 'nood' heb om te gaan geloven. Ik weet niet wat ik moet doen en ben bang dat hij het afkapt omdat het te ingewikkeld is. Is het mogelijk een relatie met gelovige als je zelf ongelovig bent?

15 jaar
2 jaren geleden

10 Reacties

  • Nooit een relatie beginnen met iemand die vast zit in een geloof. Vast zitten wil zeggen dat logisch denken niet kan vanwege hogere regeltjes van een kerk, boek of ouders. Zodra je hoort dat iets niet mag of juist moet vanwege geloof of zonder reden. Kap er mee je bespaart je veel ellende. Zeker als meisje.
    Die jongen kan nog zo lief zijn, maar hij bestaat niet echt. Hij wordt bestuurd door religie, kerk en familie. Hij mag geen gelijkwaardige relatie met je hebben al zou hij dat willen. Triest voor hem maar jij wordt er alleen in meegesleurd en uiteindelijk ben jij als sloofje wel handig. Je wordt een derde rangs mens alleen goed genoeg om de kinderen te baren die het geloof voorschrijft en de familie te helpen. Lees jongen 19 hiervoor die haar aan de kant zet omdat ze na twee jaar nog niet begrepen heeft dat ze er is om hem kinderen te te geven. Dat in een wereld die vergaat door overbevolking en vervuiling. Begin geen relatie met iemand die niet vrij is, die bestaat zelf niet.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey TS,


    Ik zat in dezelfde situatie, maar ik besloot ervoor te gaan. Ruim 2 jaar heb ik een relatie gehad met een meisje die niet gelooft, terwijl ik actief katholiek ben. Uiteindelijk heb ik het heel recent uitgemaakt, omdat zij bijvoorbeeld niet wilde trouwen en geen kinderen wilde. Dat wilde ik wel. Als je nog zo jong bent, kan het waarschijnlijk geen kwaad, maar als je ouder en volwassen begint te worden, kan het wel degelijk roet in het eten gooien. 2 geloven op 1 kussen, daar slaapt de duivel tussen. Dat spreekwoord is er niet voor niets, want voor mij heeft het ook niet gewerkt. Heel veel succes en sterkte!

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Twee geloven op 1 kussen, daar slaapt de duivel tussen, zeiden ze vroeger. Dat is natuurlijk onzin, tenzij beide partners het geloof heel serieus nemen en er ruzie over gaan maken.
    Jij M16 bent actief christen, dat wil zeggen je gelooft echt in God en gaat naar de kerk. Die jongen komt wel uit een christelijke traditie, maar bij hem thuis hebben ze het geloof verlaten.
    Christelijk zijn wil niet alleen zeggen in God geloven en naar de kerk gaan, het is ook een leefwijze. Die jongen die jij zo leuk vindt is ondanks alles toch met en christelijke mentaliteit opgegroeid. Echt veel in denken verschillen jullie dus niet van elkaar.

    Jij bent 16 en die jongen ook zo iets denk ik. De kans dat jullie partners voor het leven worden is niet zo groot. Maak je daarom niet al te druk over dat verschil in geloven. Misschien kan die jongen een hele fijne vriend voor je worden. Wil je dat mislopen?
    Hij zal jou niet tegenhouden om te geloven en naar de kerk te gaan. Accepteer dat andere mensen andere ideeen hebben. Dat staat vriendschap en liefde echt niet in de weg. Een houding van "Jij denkt anders dus moet ik jou niet" maakt alleen maar jezelf ongelukkig.

    Geef vriendschap een kans!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik maak op het moment ook zoiets mee. Ben aan het appen met een jongen, die ik best leuk begin te vinden. Maar ik ben Christenlijk en hij niet. Wel komt hij uit een Christelijke omgeving en is zijn moeder Chistelijk geweest. Ik twijfel of ik er voor moet gaan, want vind hem echt leuk. Of er beter mee kan stoppen. Iemand tips?

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Als ik jou was zou ik er nog goed overna denken. Op latere termijn kan het bijv. voor problemen zorgen. Terwijl het in het begin nog goed gaat.

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat is de reden dat je niet meer geloofd?

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ten eerste hoef er geen nood te zijn om te geloven .     En als jullie echt van elkaar houden dan is het geven en nemen .   Dus jij gaat bijvoorbeeld met je vriend mee naar de kerk uit respect en hij gaat dan mee naar iets waar hij geen interesses in hebt .   Dan kan het bijna niet mis gaan .   En zorg ervoor dat alles bespreekbaar blijft , dan blijf je ook niet met vragen zitten .   Wens jullie alle geluk en liefde   Groetjes GeenNamenToegestaan

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ach TS, wees verliefd, heb het gezellig samen, als het iets wordt kunnen jullie beide de mening nog wel bijstellen en anders..,….je bent pas 15, volgens mijne dit nu nog geen probleem, het zal niet je laatste vriendje zijn.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Heyy, ik heb precies hetzelfde probleem. Ik ben christen en m'n vriendin is dat niet, maar toch houden we het nu al langer dan 1,5 jaar vol. Als je je er niet goed bij voelt en niet wilt gaan voor een christelijke jongen, dan zou ik het uitmaken. Als jullie denken dat het wel gaat lukken en er samen veel voor over hebben om het te laten lukken, dan kan ik alvast zeggen dat het een zware tocht is, maar ik denk zeker niet dat het onmogelijk is!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste meid, Waar gaat het je om? Is er echte liefde tussen jullie en denk je aan een toekomst samen of hebben jullie het samen gezellig en zie je verder wel? Is naar de kerk gaan het enige dat jullie relatie onder druk zet of is er meer?
    Als je echt van die jongen houdt dan is het toch niet zo'n probleem om met hem naar de kerk te gaan? Het christelijk geloof is niet alleen een geloof, maar ook een ideologie. Het gaat om hoe je als mensen met elkaar om moet gaan. In sommige kerken wordt de nadruk gelegd op doen wat de Bijbel zegt, in andere kerken gaat het er meer om hoe je als mens met je naasten omgaat. Een beetje moraal en wat cultuur is voor niemand slecht.
    Ga gewoon eens mee met je vriend en luister naar wat de dominee te vertellen heeft. Is het een lichte dominee of een zware? Praat over de preek met je vriend en wat het geloof voor hem betekent. Een relatie hebben betekent van allebei wat concessies doen en respect hebben voor de overtuigingen van de ander.
    Jullie zijn nog heel erg jong, dus misschien klinkt dit allemaal veel te serieus voor jou. Maar, relaties is een serieuze zaak en misschien ben je daar nog niet echt aan toe en is samen leuke dingen doen genoeg voor jou. Die kerk is voor jou misschien iets wat minder leuks, maar doe het gewoon voor je vriend als je echt om hem geeft.

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten