Skip to content
9 reacties
1361 weergaves

Wordt spreuken nog gebruikt voor een harde hand voor zonen.

Veel topics gingen jaren terug over de harde hand die gepropageerd werd door de spreuken. Vraag me af er dit nu nog zo is. Of is dit zo langzamerhand toch verdwenen, zoals in mijn familie die het jaren terug nog propagandeerden. Maar nu ergens toch een andere zienswijze hebben.

17 jaar
2 jaren geleden

9 Reacties

  • Gelovige ouders maar zagen nooit aanleiding om spreuken te gebruiken voor slaan. Ook mijn gelovige vrienden of vriendinnen bij ons in de gemeente worden of zijn nog nooit geslagen, we herkennen ons hier dus absoluut niet in, voor mij totale onzin.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • TS heeft het niet over slaan, maar denkt net als ik dat er niet meer geslagen wordt, dat deze vorm van opvoeden nu wel voorbij is, lees en denk zelf ook dat de zienswijze veranderd is.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Zelf niet gelovig maar vind dit echt schokkend hoor. Dan slaan ze dus met de bijbel op je kont? Hoe verzinnen ze het.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Wel gek dat een paar duizend jaar later de bijbel nog steeds wordt gebruikt om het slaan van kinderen te rechtvaardigen. Volgens dat zelfde boek moeten mensen die garnalen of mosselen eten gestenigd worden, maar het lijkt er sterk op dat dat nog maar heel weinig voor komt.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Gelijke behandeling voor jongens en meisjes in deze tijd kan ik mee eens zijn, maar een pak op de billen past toch echt niet meer in deze tijd.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Geen idee waar andere families de inspiratie vandaan halen, maar voor een pak op de billen was bij mijn thuis geen inspiratie vanuit de bijbel nodig. En dat gold net zou goed voor zonen als voor dochters. Past ook meer in deze tijd om jongens en meisjes gelijk te behandelen.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Meisje 20 over dochters staat niets ze hebben het is spreiken alleen over zonen.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Wtf heb ik gelezen

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • En wat staat er over dochters? Ik ken de bijbel niet, ik kijk niet naar Netflics.

    20 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten