Skip to content
2 reacties
741 weergaves

Christelijk en gay?

Hoi, ik ben sinds me 13 een beetje aan het twijfelen of ik nou op meisjes of jongmens val, na een tijdje (toen ik bijna 15 was) werd ik verliefd op een meisje die ik kende van mijn school. Ik denk dus dat ik ben op meisjes val maar ik ben nog niet helemaal zeker. Het probleem is dat ik christelijk ben opgevoed en ik niet echt weet wat mijn ouders en familie van lgbt+ vinden. Ik weet dat mijn zus er geen problemen mee heeft maar ik weet niet of ik het er met hun over kan hebben. Ik zou het graag met mijn zus het er over willen hebben maar ik weet niet hoe, kan je wel gay en christen zijn?

15 jaar
4 jaren geleden

2 Reacties

  • Hoi Lief meisje van 15,
    Ik geloof heel goed dat je gay en christelijk kan zijn en hoop erg dat jou ouders je accepteren zoals je bent.
    Ik ben ook van mening dat je nog helemaal niet precies hoeft te weten "wat je bent". Je hebt nog alle tijd om dit uit te zoeken en hoeft jezelf niet per direct in een hokje te plaatsen.
    xx

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Lief meisje, Je zegt dat je christelijk bent dus wellicht geloof je dat er een God bestaat. Er wordt altijd gezegd dat God liefde is dus als dat zo is dan zal hij je niet afwijzen vanwege je gevoelens. Tenslotte ben je zo geboren, het was geen keuze, dus heeft niemand het recht het goed- of af te keuren.
    Dat is dus de theorie. Op grond van teksten in zogenaamde heilige boeken en soms uit persoonlijke motieven menen mensen het recht te hebben om mensen met gevoelens zoals jij te veroordelen. Zulke mensen zijn bekrompen en dom. Die moet je uit de weg gaan en je niets aantrekken van wat ze zeggen of denken.
    Soms denkt men dat God sommige mensen een extra last te dragen geeft als een soort test. Een kruis noemen ze dat. Zou God echt zo gemeen zijn? Jezus vraagt mensen elkaar lief te hebben. Als liefde jouw leidraad is dan is het goed, of je nu een jongen of een meisje wil zoenen!

    Dan je ouders. Misschien hebben die ook wel de overtuiging dat homoseksualiteit slecht is. Dat zou heel naar zijn, maar je bent hun kind en ze houden van je. In het begin kan het moeilijk zijn als ze het te weten komen maar als het verwerkt hebben en er over hebben kunnen nadenken dan zullen ze bedenken dat jij nog steeds dezelfde bent als die je was voordat ze het wisten en zullen ze het accepteren. Soms wordt in christelijke kringen wel geaccepteerd dat je het bent maar mag je het niet doen.

    Het is lastig om je nu een advies te geven. Als er thuis over praat dan zullen ze op je gaan letten en als jij met een vriendin naar je kamer gaat dan zullen ze zich dingen gaan afvragen. (Advies, laat de deur open staan) Dat is heel vervelend. Het hangt er natuurlijk ook van af hoe open jullie thuis zijn met lichamelijke zaken. Zien jullie elkaar wel eens naakt, praten jullie wel eens over seks of zijn die dingen taboe? Dat maakt verschil
    Misschien kun je er met je zus over praten als zij wat minder preuts is in dat soort zaken. Praten jullie wel eens met elkaar over seks?

    Ik neem aan dat je vriendinnen hebt. Praten jullie wel eens over seks met elkaar? Heb je een beste vriendin waar je heel vertrouwelijk mee bent? Je bent nog erg jong, en dan is het wat moeilijker om onbevooroordeeld over dat soort zaken te praten. Aan de andere kant, je kunt nu nog van alles met elkaar doen zonder consequenties.
    Het beste kun je gewoon wat aftasten en zien hoe ze met zaken zoals homoseksualiteit omgaan. Het is allemaal erg moeilijk maar naarmate je ouder wordt en meer zelfstandigheid krijgt wordt het wat makkelijker.
    Als je er erg graag over wil praten, zoek iemand die je vertrouwt. Je kunt ook aan vrouwenvoetbal gaan doen. Bij het NL elftal zitten heel wat lesbo's zag ik. Misschien is de sfeer daar wat opener vind je daar een maatje. Sterkte!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten