Skip to content
5 reacties
3259 weergaves

Neven en nichten in de islam

Ik ben goed bevriend met een islamitisch meisje. Ze zegt dat ze een relatie heeft met haar neef, en dat dat normaal is in de islam. Alleen iets in de relatie klopt niet. Ik krijg nare gevoelens bij haar neef (vraag me niet waarom). Mijn vraag is: is het in de islam normaal dat neven en nichten relatie met elkaar nemen?

21 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Neven en nichten kunnen gebruik maken van elkaar, net zoals ik met mijn neef wel doe. Dan gaan we naar zijn slaapkamer, meestal bij hem, en wil hij mijn borsten voelen en nog veel meer. Islamieten doen die dingen ook: voelen en ontdekken, vooral neven en nichten, omdat ze niet echt de daad mogen doen voor het huwelijk. Ik heb er respect voor en het is mooi, dat ze toch iets van seks kunnen doen.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Neef en nicht huwelijken komen niet alleen voor in de islam, het is meer een cultureel verschijnsel. Vroeger deden adellijke geslachten in Europa er ook aan. De reden is vooral om het familiebezit te beschermen. Bij de adel ging het ook om de macht. Bij je vriendin gaat het er wellicht om dat men niet wil dat ze met een ongewenste partner thuiskomt.

    Trouwen binnen de familie is af te raden. Het veroorzaakt inteelt met grote kans op lichamelijke en geestelijke afwijkingen. Dat komt doordat de genetische variatie steeds kleiner wordt. De genen in het DNA bepalen de erfelijke eigenschappen van elk levend wezen. Het zijn als het ware malletjes waarmee eiwitten worden geproduceerd. Eiwitten zijn de basis van elke cel in je lichaam. Is een gen beschadigd dan kan het geen goede eiwitten maken en heb je een erfelijke ziekte of afwijking.

    Gelukkig is het zo dat er van elk gen twee zijn. Een werkt en wordt dominant genoemd, de andere doet niets en wordt recessief genoemd. Is het dominante gen kapot dan neemt het recessieve gen zijn taak over en blijf je gezond. Echter, er is een probleem. Bij genetische variatie zijn de twee genen met dezelfde functie iets verschillend. Zo kun je bijvoorbeeld dus blauwe ogen of bruine ogen krijgen. Heterozygoot heet dat.
    Bij neef nicht huwelijken is de kans dat beide genen hetzelfde zijn groter. Homozygoot heet dat. Als dan het ene gen kapot is dan is het andere ook kapot en kan het de taak niet overnemen en heb je dus een erfelijke ziekte.
    Als men doorgaat met neef nicht huwelijken dan wordt de hoeveelheid homozygote genen in je DNA met elke generatie groter met een steeds grotere kans op afwijkingen.

    Veel homozygote genen krijg je dus als de ouders aan elkaar verwant zijn. Kwekers van planten en dieren maken gebruik van die eigenschappen om raszuivere dieren en planten te krijgen. Ze laten de vader met de dochter paren en de zoon met de moeder om zoveel mogelijk homozygote genen te krijgen. Mislukkingen gooien ze weg of maken ze af als het dieren zijn. Raszuiver is dus gewoon inteelt en ongezond!

    Het lijkt er op dat mensen met een verschillend genenpakket zich sterker tot elkaar aangetrokken voelen. Dat heeft te maken met feromonen. Dat zijn geuren die je onbewust waarneemt. Gearrangeerde huwelijken gaan tegen de natuur in en de natuur straft daarvoor met geestelijke en lichamelijke afwijkingen. Geleidelijk aan degenereert je nageslacht.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Haha jongen 23. Ik ben streng gereformeerd opgevoed en daar komen echt geen (gearrangeerde) huwelijken tussen neven en nichten voor

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja zoals jongen 23 zegt is het normaal binnen de islam. Al moet ik zelf zeggen dat ik het belachelijk vind dat dat nog kan. En van mij part mogen ze gedwongen huwelijken strafbaar maken in Nederland als dat al niet zover is aangezien iedereen zelf zou moeten kunnen kiezen met wie ze een relatie aangaan.

    Inplaats van met een familielid waar in sommige gevallen ook nog een veel te groot leeftijdsverschil in zit(is niet altijd zo natuurlijk).

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja. Vaak is dat ook een opzet voor uithuwelijken, een gearrangeerd huwelijk waarbij vooraf wordt afgesproken wie met wie trouwt.

    Huwelijken tussen neven en nichten komen overigens in Nederland ook wel voor in streng gereformeerde regio's. Al wordt het daar wel steeds minder.

    23 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten