Skip to content
75 reacties
2213 weergaves

misdienaar

er staat hier heel veel van het geloof maar zijn er ook nog jongens en meisjes die iets met het geloof doen en daarnaast net als ik misdienaar zijn??

14 jaar
5 jaren geleden

75 Reacties

  • Ik was eerst misdienaar en later acoliet misdienaars dragen een rode of een zwarte toog en een superplie.als je acoliet ben draag je een witte albe met een amict.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij mijn parochie dragen we een pij met een koord om de middel de akolieten dragen een rode of zwarte toga en superplie.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ben eerst misdienaar geweest en drie jaar terug mocht ik voor acoliet doorgaan vanaf deze tijd draag ik een speciaal hemd met een wit staand boordje om onder de soutane te dragen gebruikelijk is om er een zwarte broek bij aan te doen jongens en meisjes hebben een albe aan sportschoenen liever niet maar je kan ook zwarte pantoffels krijgen als het nodig is.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik werd misdienaar toen ik negen jaar was en na een paar jaar acoliet,nu ben ik aan de priesteropleiding begonnen en intern nu in het seminarie toen ik misdienaar werd hadden wij rode en zwarte toga,s en een superplie als acoliet had ik een amict om met een albe nu als seminarist draag ik een soutane met en een wit boordje om in de opleiding voor priester in mijn vrije tijd draag ik een gewoon pak met een wit overhemd,wij hebben als seminarist een rooster om een mis te dienen dan zijn we weer gewoon acoliet dan dragen we een albe met amict

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben acoliet en ook vervang ik de koster bij afwezigheid vanwege de corona zijn we constant in de kerk geweest dus alles is brandschoon en we hebben geoefend met de nieuwe misdienaars in deze tijd.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zit op een voetbalclub en op kick boksen heb een krantenwijk en ik ben ook nog misdienaar,sommige jongens op school denken er anders over ik niet je hoeft je echt geen mietje te voelen als je misdienaar ben.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • ik was 10 jaar dat ik misdienaar werd en ben nu ook acoliet mijn eerste gewaad was een toog en superplie gewoon over mijn eigen kleren gedragen heb nu een albe/pij zeggen we ook weleens en ook gwn je eigen kleren maar wel met een amict eronder om je kleren te bedekken.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ben sinds twee jaar acoliet eigenlijk een wat oudere misdienaar zeg maar,de kleding wat ik daarbij draag is een rode of een zwarte soutane met een superplie je hebt onder dit gewaad een wit hemd aan met een staand wit kraagje wat op een priesterhemd lijkt

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • de meeste jongens/meisjes beginnen als misdienaar nadat je de heilige communie hebt gedaan en als je gemotiveerd genoeg ben kan je daarna acoliet worden.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • ik ben meisjes misdienaar maar nu nog even niet vanwege corona,wat ik als kleding daarbij draag is een rode of zwarte toog en een superplie

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • ben in een seminarie acoliet heb een zwarte soutane met superplie daarbij aan met eronder een zwart priesterhemd met een wit boordje.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • ik draag in de kerk een grijze misdienaarspij met een soort capuchon gewoon over je eigen kleren

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • ik ben ook een misdienaar vanaf dat ik elf jaar werd,bij mij is alles eerst uitgelegd toen ik in de sacristie was zelf draag ik ook een albe met witte sloffen een amict hoef ik nog niet te dragen die hebben de acolieten wel onder een albe aan.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • #meisje 19,ik hoop met jou mee dat alles weer zo snel als mogelijk is de kerken de deur kunnen openen ik heb begrepen vanaf 11 mei wij hebben met de pastoor en de koster mee gedacht hoe mensen 1.50 meter van elkaar afstand kunnen houden,wat ik als acoliet draag is ook een albe met standaard een amict dit draag je bij ons vanaf dat je zestien jaar ben, alle misdienaren en acolieten hebben standaard pantoffels i.p.v.de eigen schoenen aan.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • ik ben misdienaar

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Nou ik hoop dat alles weer snel bij het oude is want de laatste paar weken zit mijn parochie dicht vanwege corona,ja ik mis het wel dat ik thuis moet blijven,jongen 17 dat ligt er aan wat de kerk in huis heeft voor misdienaar kleding bij ons is dat een albe waar je het beste een wit t.shirtje onder aan kan dragen of een amict dus geen opvallende kleren bij ons zijn er witte sloffen om mee te lopen!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • ben vanaf m,n elfde als misdienaar begonnen en nu ben ik acoliet maar daar zit bijna geen verschil in.het enigst wat anders is dat is dat ik nu een albe draagt met een amict toen ik misdienaar was had ik een rode of zwarte toog aan met superplie,wij hebben een mevrouw die kosteres is en helpt ons als dat nodig is,zij zorgt ook voor zwarte kousen met pantoffels.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Samen met een schoolvriend zijn we acoliet in het seminarie daar zijn meer voorwaarden aan verbonden want je moet dan minimaal 18 jaar zijn,de kleding verschilt ook want we dragen onder een soutane een zwart priesterhemd met een staand wit boordje,verder zijn wij ook gewone jongens net als jullie!!!!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ben in het seminarie voor mijn priesteropleiding studerend,was hiervoor eerst misdienaar en werd later acoliet dat is niet echt verschillend nee een mietje ben je zeker niet als je misdienaar/acoliet ben dat kan ik ook bevestigen zat als jongen ook gewoon op voetbal en had ook een krantenwijk.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik snap wat er bedoelt wordt ik er zijn tegenwoordig meer meisjes dan jongens misdienaar ik ken een jongen van school die samen met mij en andere meisjes misdienaar was en nu acoliet is geworden hij heeft nu een witte boord om met een soutane en superplie,ik kan hem echt geen mietje of zo vinden hij zit net als andere jongens op voetbal.

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten