Skip to content
28 reacties
6619 weergaves

Aftrekken als een christenen

Mag je jezelf aftrekken als een christenen? Een vriend en ik hadden het er laatst over, maar ik kan het nergens vinden

14 jaar
6 jaren geleden

28 Reacties

  • Belachelijk dat je de bijbel gaat raadplegen met de vraag over fappen. Wat nou als je daar het antwoord vindt. Kom je daar dan beter van klaar of ga je telkens huilen als het weer gebeurt.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey ik ben Christelijk (Baptist, Dus modern christelijk) En ik val op Jongens, Ik weet natuurlijk dat god het liever niet wil, Maar ik weet ook dat god mij accepteert zoals hoe ik ben.

    Ook ik doe soms wel aan masturbatie. En ik denk dat het wel mag. Doe wat jij denkt dat goed is. En bid met god voor een teken. Dat doe ik ook wel is :).

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • De bijbel gaat aan mij voorbij en wil ik ook niks mee te maken hebben, Wordt door 1000 mensen op duizend manieren uitgelegd, dus klopt voor mij sowieso niet. Het enige wat geloof brengt en bracht is oorlog.
    Voor het huwelijk iet uitgeprobeerd is vaak na het huwelijk een scheiding omdat je elkaar op seksueel gebied niet kende en daar pas ik voor. Gewoon lekker beffen, pijpen en aftrekken en er zoveel mogelijk van leren vóór mijn huwelijk zodat je dan niet voor ongewenste en vaak onoverkomelijke verrassingen komt te staan.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Nee, in de bijbel staat dat orale seks of andere manieren van seks voor het huwelijk verboden is. Dus wat jij en de vriend afvragen mag officieel niet. En blijkt ook fout te zijn.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat een gedoe, meisje van 15. Ik laat me wel aftrekken door een christelijk meisje!

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik denk, dat er drie manier van aftrekken zijn. Ik probeer als meisje logisch te denken en dat is niet makkelijk: aftrekken als christen: dat is vanwege het kruis. ons kruis zit in het midden, zowel bij jongens als bij meisjes. Dus aftrekken als christen is in het midden van de broek. Aftrekken als Engelsman.....Engelsen rijden links, hangen hun piemel in de linker broekspijp en trekken dus links af. Linke jongens, die Engelsen. De meeste Europeanen trekken rechts af. Zij rijden rechts en ze vinden hun geval meestal in de rechterbroekspijp. Zo klaar als een klontje. Het is aan de redactie om het lachwekkend te vinden, geloof ik.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • HEEL GOED meisje 15. Helemaal eens. CDA verdient de C niet. Ze verdienen de antichristus reactie: gaan voor de rijken, de armen inpolderen, voor hiërarchie en anarchie. Voor rijkdom en a-sociaal beleid.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Het is in de politiek bij de christelijke partijen een schandelijke gewoonte geworden: ze treken hun handen af van verdiende betere salarissen in de zorg. Die christelijke partijen, CDA en Christen Unie, kunnen aftrekken als de beste van het het hele land.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat een enge verhalen op dit topic. Laten we a.u.b. seks en geloof uit elkaar houden want het heeft niks met elkaar te maken. Dus geen griezelige verhalen meer uit bepaalde Grristelijk gereformeerde hoek Geniet van het leven i.p.v. je min of meer volledig in te laten pakken door een of andere verwerpelijke geloofsovertuiging. Als dat soort van geloof er niet was zouden er ook 80% minder oorlogen zijn om maar iets te noemen. Gevaarlijk om geloof dus aan een ander item te verbinden zoals bv. hier aan seks.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • J 22. Er is een graf gevonden in Israel waarvan met enige zekerheid is vastgesteld, dat het de resten van Jezus, Maria Magdalena en hun kind is.In Israel geeft men dat uit toeristische motieven niet vrij. Het zou een aardschok betekenen. Er bestaan ook uit Romeinse verhalen twijfels over de rol, die wij Jezus geven. Dat hij bijzonder was, staat ook in die verhalen. De Bijbel is samengesteld op het Concilie van Nicaea. Daar kwam de katholieke kerk bijeen. Na heel veel ruzies is daar de Bijbel samengesteld. Ook verhalen over wonderen etc. werden daar in twijfel getrokken. Dus: terug naar de kern van het geloof, elke geloof: wees goed voor je medemens.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Weetje wat ik mij afvraag als ik dit lees?

    Ik ben christelijk opgevoed en weet dat Jezus 36 is geworden(weet het 100% zeker maar in elk geval tussen de 30 en 40). En hij was dan misschien een kind van god(voor de gelovigen) maar hij was ook een mens. Hij was namelijk half van Maria dus ook half mens.

    Ieder mens heeft behoeftes. Denk je echt dat Jezus in die 30 tot 40 jaar dat hij geleefd heeft geen 1x seks gehad heeft of zichzelf heeft afgetrokken? Daar geloof ik helemaal niks van. Die behoefte ontstaan vaak tussen 10 en 15 dus dan zou Jezus die behoefte 15 tot 30 jaar moeten weerstaan zonder iets te doen?

    Je gaat mij niet wijs maken dat hem dat gelukt is.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Sorry dat ik als meisje even inbreek in jullie topic. Het is toch te gek voor woorden dat er blijkbaar 2 kampen zijn. Mensen die tegen alles wat op geloof lijkt schoppen en mensen die denken te weten wat God wil en dat aan anderen opdringen. Laat elkaar toch eens in hun waarde! Zelf heb ik een Christelijke achtergrond maar ik heb daar wel geleerd dat je niet weet wat God wil. Wetten en regels uit de bijbel zijn 2000 tot 4000 jaar geleden opgeschreven voor een volk, een omgeving en een tijd. Bovendien is er veel beeldspraak zodat wij soms niet begrijpen wat er bedoeld wordt. Hoe willen we daar nu uit halen wat wel en wat niet mag? Daarnaast is de bijbel geschreven door mensen, geïnspireerd op God, maar niet door hem gedicteerd. Om het maar niet te hebben over de regels die sommige kerken er bij bedacht hebben. Voor de Ts: doe waar je je zelf goed bij voelt, denk zelf na, en laat je niet door anderen de wet voorschrijven. Zoals de kerk mij heeft verteld: God wil dat je het naar je zin hebt.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat een geneuzel zeg,]zoals iemand al zei: geloof iets om mensen een doel te geven. Ik word zelf srengchristelijk opgevoed, en hoe meer ze vertellen, hoe meer ik erachter kom dat het geneuzel is. daar is niks goed, en alles zonde. ik mag echt helemaal niks. dus als je christen bent en je wilt aftrekken gwn lekker doen, want gwn allemaal geneuzel

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben zelf ook Christelijk, en wij hebben het op school nu precies over dit onderwerp. Je mag het zeker wel doen, ook als christen, maar daarbij moet je letten op je eigen fantasieën en dergelijke. Stel je trekt jezelf af, terwijl je bijvoorbeeld denkt aan een bepaald meisje, mag dat niet

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Als ik met 11 begon af te trekken was ik nog gelovig, en later op een katholiek internaat hebben we ook met elkaar afgetrokken. Heb er echter nooit een slecht geweten van gekregen.

    Ben intussen Atheïst, en als je de "Contradictions in the Bible" studeert, en begint, zelfstandig na te denken, zal je weten waarom...

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • ik woon alleen met mijn zeer gelovige moeder samen.Het is een hele lieve moeder voor me ze werkt kei hard en geeft me veel liefde.Maar ik ben veel alleen thuis en verveel me vaak.En ze moet mij ook alleen opvoeden en dat doet ze geweldig goed vind ik.Als ik het te bond gemaakt hebt dan krijg ik nog steeds ondanks ik al 15 ben een pak slaag op m,n blote kont van haar.Hier voor gebruikt ze de pantoffel of platte schoen met spekzool.En terwijl ik dan over haar knie lig dan tintelt mijn hele lichaam en er ontstaat een gevoel waar ik een natte plasser van krijg heerlijk is dat.En ondanks mijn kont dan brand heb ik het er graag voor over.Na afloop trek ik mezelf af wat is dat dan lekker.Ik weet dan ook niet hoe gouw goed moet maken en geef haar dan weer een paar zoenen.Maar zij is zelf ook met slaag opgegroeid en heeft er geen enkele moeite mee om het mij te geven .Ik heb het gewoon nodig op z,n tijd het ruimt m,n emoties op.Ik hou erg veel van m,n moeder.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat of welk geloof dan ook: nooit jezelf af (laten) trekken is erg ongezond en werkt zelfs de kans op bv. prostaat- of teelbalkanker in de hand. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn van een geloof en i.d.d. het is 'maar' een geloof dus geen werkelijkheid.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Masturberen* is een geestelijk ongezonde gewoonte die iemand egoïstisch maakt en zijn geest verderft. Bovendien kan iemand die masturbeert anderen als seksobjecten gaan bezien — alleen maar als een middel om seksuele bevrediging te krijgen. Seks wordt losgekoppeld van liefde en wordt verlaagd tot een automatisme dat tijdelijk plezier geeft en seksuele spanning verlicht. Maar die verlichting is alleen tijdelijk. In plaats van de lichaamsdelen te doden ‘als het gaat om seksuele immoraliteit, onreinheid, onbeheerste hartstocht’, worden ze door masturberen juist geprikkeld (Kolossenzen 3:5).

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • sedert wanneer bepaald god dat jen iet meer mag neuken of aftrekken? ben je zo naief dan, hoeren bestonden ook al voor onze jaartelling en sexuele handelingen zullen dus bestaan hebben, wees niet naief en geniet van het aftrekmoment , ik trek dagelijk drie vier keer dus wie bepaalt wat

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • @J18, ik citeer: "God is iets wat bedacht is om mensen een doel in het leven te geven en er voor te zorgen dat je niet zomaar domme keuzes maakt.". Dat klopt niet. Allah, God en alle andere religies zijn verzonnen? Ik ben zelf Rooms-Katholiek en ik geloof niet in God, omdat het een verzonnen iets is. Als je ergens in gelooft, geloof je dat het echt bestaat en probeer je je aan veel dingen te houden. Religies en goden zijn niet verzonnen

    16 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten