Skip to content
7 reacties
3325 weergaves

Ouders zijn nu Jehovah's Getuigen en ik moet óók!!

Mijn ouders zijn via de deur thuis er stond zo'n Jehova geval bij ons en zijn bekeerd. Dat is precies 3 maanden geleden. En nu willen ze dat ik mee ga naar de koninkrijk zaal van die huichelaars. Maar dan moet ik me aanpassen en alles wat werelds is weg doen. Het begint met kleding. Ik draag graag jeansbroeken met grote scheuren.. die mogen niet meer van mijn ouders. Ik mag geen wereldse muziek op mijn kamer maar Gospel Halleluja herrie. Ik mag niet méér gamen want dat is verslavend. Ik mag geen contact buiten school hebben met schoolvriendjes máár alleen het Jehova's clubje. En er zullen wel een waslijst erbij komen wat mijn ouders nog niet weten wat wel en niet mag. Waar ik helemaal doordraaide was vandaag. Vandaar dat ik me hier op het forum meld uit pure frustratie. Mijn ouders hadden een geheimzinnig gesprekje geregeld met mij. Dus met een ouwe sorry heet bij de Jehovas *ouderling. Nou het komt neer ik mag niet meer onaneren of masturberen. Ik moest voor die ouwe vieze Jehova alles uitdoen in mijn blote kont voor hem staan. Moet niet gekker worden.. Ik loop weg strak plan van mij!!

15 jaar
6 jaren geleden

7 Reacties

  • Sorry om het te zeggen maar het is heel simpel. Ze kunnen jou niet dwingen als jij het niet toe laat. Jij mag je eigen spullen heben en je eigen dingen doen daar hebben zij niks mee te maken en als je echt wanhopig bend vraag familie om hulp

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • @TS Lekker bijdehand van je ouders dat ze zo met boter en suiker in die lui trappen. Maar laat je niet bekijken door zo’n ouwe viespeuk. Als je je moet uitkleden voor zo’n vent trap je hem gewoon in zijn kruis, staat geen straf op van bovenaf. En mocht er iets gebeuren wat je je ouders niet kan, durft of wilt vertellen. Zou ik zelf gelijk naar buiten komen met dit verhaal en bij de politie hebben neergelegd. Mocht de politie een te grote stap voor je zijn, kan je de Kindertelefoon bellen op 0800-0432. Maar hoogstwaarschijnlijk zullen die toch met hetzelfde komen. In ieder geval, sterkte en laat je NOOIT hersenspoelen door die JG. Blijf altijd bij jezelf, en blijf zelf altijd goed nadenken bij wat die lui ook zeggen. Nogmaals heel veel succes, geluk en vooral sterkte toegewenst.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Geen JG maar ken wel enkele jongens en meisjes wie het wel zijn,heel aardige mensen en fijne gezinnen, en weet wel zeker dat dit bij hun zeer zeker niet voor komt.Dan zet wat kantekeningen over dat meisje dat met haar vriend naar bed moest om te zien of ze nog maagd was, nu dit is zeker niet de leer van de getuigen,want sex voor het huwelijk mag niet,als maagd moet men het huwelijk in.Dan jongen 15 hoe waren je ouders voor dat ze getuige werden, dan ze kunnen je niet dwingen,maar dat wordt moeilijk voor hun want dan wordt hun verweten dat ze niet goed op voeden,ze moeten hun kids opvoeden in de leer van het wachttorengemeenschap, doen ze dit niet , krijgen ze gee functie in de bediening zoals ze dat noemen. En als een ouderling een kind heeft dat afhaakt wordt hij uit zijn functie gezet, hierin zijn ze zeer strikt, daarom niets voor mij zo'n geloof,alleen heb ik wel enige twijfels aan wat ik hier allemaal lees, als het waar is dan is zo iemand wel gefrustreerd,maar wil geen hetze voeren tegen dit geloof,daar voor heb ik geen ervaring, en herken het dus niet bij de getuigen die ik ken.
    Wel dat het zich strikt aan de regels van het wachttoren genootschap houdt, dat is de waarheid en dit moet hun mening zijn. Er bestaat een goede nederlandse speelfilm met Egbert Jan Weber in de hoofdrol als Jonathan, hij krijgt kennis met een meisje uit de wereld,wordt uitgesloten, en zijn vader die ouderling is wordt uit zijn functie ontheven omdat hij gefaald heeft als opvoeder ten op zichte van zijn zoon.Is een film uit de jaren'90, maar bij de getuigen is er nog niets veranderd.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Hoi jongen van 15,

    Jij zegt: ". Ik moest voor die ouwe vieze Jehova alles uitdoen in mijn blote kont voor hem staan."

    Dat is niet normaal. Dat is kindermisbruik, ook als hij niet aan je heeft gezeten. Volwassen mannen horen kinderen niet te vragen zich uit te kleden. Alleen de dokter, als je ouders ervan weten, en het noodzakelijk is voor medisch onderzoek. Geen gekke oude reli-fanaat.

    Ook binnen de JG is dit geen normaal gedrag hoor!

    Heb je je ouders hierover verteld? Zo niet, doe dat dan alsnog!
    Als ze handig zijn lichten ze (met jouw goedkeuring) de politie in, en ook de plaatselijke JG ouderlingen. Want het kan best zijn dat deze ouwe man al vaker wat geflikt heeft onder de JG.

    En vertel het zeker ook aan een andere (niet-JG) vertrouwde volwassene zoals je mentor, schoolarts of een leraar die je vertrouwt, vooral als je ouders niet je geloven of er niks mee doen!

    Sterkte,
    Een ouwe ex-JG

    http://reddit.com/r/exjw
    http://reddit.com/r/exjg

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik word hier niet echt vrolijk van als ik de 2 reacties net las. Supers bedankt. Ik ga echt wel met iemand van school praten. Mijn gymleraar heb ik het beste contact dus dat komt wel goed. Hoop dat mijn ouders dan bijdraaien en uit de jehova's stappen nu het nog kan . Die ouwe ouderling vond ik best wel een vies kereltje. Wou mijn seksuele verleden in kaart brengen . Ik moest vooral alles openhartig en vrij vertellen. Het was mij vergeven als ik eerlijk was als wereldse jongen. Daarna kreeg ik een jehova's buddy die mij zeg maar een vrome jongen maakt. Ik heb die man echt geshockeerd wat ik allemaal op sex gebied uitgevreten had.  Hij sloot het medische onderzoekje af met de mededeling. Een bijna volwassen vruchtbare jongeman met wat zeer ergw schoonheidsfoutjes. We gaan aan jouw werken dat je met een mooie vrouw mag trouwen. En moge Jehova je veel kinderen schenken. Ze sporen daar echt niet gek in het koppie. Net of ik dat allemaal moet slikken en alles aan me moet veranderen. Echt niet.!!!

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Wat vreselijk allemaal vieze ouderlingen sommige echt wel pedo's hoor. Ze houden dat Jehova's clubje hun handen boven het water betreft misbruik. Mijn beste vriendinnetje zit daar ook van kleins af aan. Ik weet alle ware verhalen van ze niet normaal. Als die ouderling overal aan je zat dan was hij toch ordinaire je piemel aan het trekken jongen van 18!? Heb ik gelijk dat ie je wilt laten schamen zo doen ze dat daar. Mijn Jehova's vriendinnetje moest het met haar vriend doen. Als ze bloedde was ze nog maagd en dat was zo. Echt gekke viezerikken ze keken gewoon toe groepje ouderlingen.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey wat toevallig.. ik ben een ex Jehova en zit in een pleeggezin. Ik ben opgegroeid van kleins af aan dus heb je het niet door dat je zo sektarisch wordt opgevoed. Ik trok het niet meer toen ik tiener werd en ben weggelopen. Via instanties ben ik uit huis geplaatst. Ik werd ook geslagen en vernederd als ik iets Fout in hun ogen deed. Ik werd ook seksueel misbruik. Wat erggg voor jou jongen van 15 jaar. Ik weet wat het is hoe ze je dingen dingen te doen het is een sekte. En pas op ook bij de Jehova's is sex misbruik ook met jongens. Ook al is het niet in hun ogen maar medische onderzoeken door ouderlingen. Ik heb precies dit het laatste wat je beschreef verbod op masturbatie het verhoor meegemaakt. Ik was thuis betrapt door pa op zelfbevrediging. Bij de Jehova's komen ouders zomaar je kamer binnen als onaangekondigd check. Bij jongens is dat altijd iemand van het mannelijke geslacht. Het kan je vader zijn, jeugdleider of de ouderling die op bezoek komt. Ze mogen je bij verdenking van alles vragen/doen en je moet altijd gehoorzamen Ik kon het me superr goed als de dag van gisteren herrinneren. De ouderling was heel vroeg bij ons thuis om een doos Wachttoren blaadjes voor verspreiden af te leveren. Waarschijnlijk ging hij uit zichzelf om 7.30 uur in de ochtend naar boven naar mijn kamer. Ik was toen 13 jaar lag op bed bloot met mijn rug op het matras. Hij gooide de deur open en hij zag wat ik aan het doen was. Hij schreeuwde duivels jong je bent vies zondige dingen aan het plegen. Je weet dat het verboden was handen af van je piemel. Maar hij begon opeens kort te bidden dat God hem vergaf als een straf les voor mij. Ik kreeg een schaamte vernedering waardoor ik dit nooit meer zou doen!!! Mijn pappa moest de oudeling helpen. Hij hield mijn handen vast op bed en de ouderling zat met zijn zware gewicht op mijn benen. Ik kon me niet verzetten hij zat overal aan me.  Mijn pa zei grijnzend het is je eigen schuld zoon. Na deze vernedering weet ik zeker dat je niet meer gaat masturberen . Je haalt de duivel zo in huis en Jehova's straf krijg je van de ouderling. Google maar eens seksuele misbruik bij de Jehovas jongen van 15 jaar.. zou hulp gaan vragen! Succes.

    18 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten